snuri Публикувано Ноември 26, 2009 Report Share Публикувано Ноември 26, 2009 Здравейте.Наскоро си купих нов копютър прикачвам конфигурацията.Само че имам проблем с рам паметта.Поръчах си 2x2 плочки А-ДАТА(1066).Всичко добре но по време на работа на компютъра избеднъж син екран(87 пъти за една вечер).След много тестове на видеото,харда,процесора,захранването и т .н. накрая се оказа рамта.....Изпратих рамта в София за смяна.До като чаках 5 дена да ми ги доствят бях с 2Гб на КИнгмакс нямах никакви проблеми тествах всичките гнезда на дъното всичко си работи.Преди малко ми докараха други 2 плочки от същата марка А-ДАТА 1066 още като ги сложих и.....СИН ЕКРАН отново.Четах в един форум че моето дъно имало проблеми с "тея" памети и обнових биоса...нищо не стана.Да не би цялата партида от тея рам памети да са дефектни или дъното ми или нещо др.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 27, 2009 Report Share Публикувано Ноември 27, 2009 На сайта на Gigabyte има публикуван документ, съдържащ списък с паметите, тествани и гарантирано работещи на твоето дъно. Ако използваш друг модел памет, няма гаранция, че ще работи коректно с дъното.Опитай да зададеш настройки по подразбиране в BIOS, може да помогне.Друг вариант е да прегледаш настройките за работа на паметите - напрежение, честота, timing-и... виж дали съответстват на характеристиките на твоите памети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Ноември 27, 2009 Report Share Публикувано Ноември 27, 2009 Нека само да допълня panevdd,Проблемът може да възникне и с напълно нормална, здрава и сертифицирана памет. Просто ако монтажът не е бил правилен или е допуснато протичане на статично електричество, паметта си отива. Това е големият риск при домашен монтаж на памети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Ноември 27, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 27, 2009 Нека само да допълня panevdd,Проблемът може да възникне и с напълно нормална, здрава и сертифицирана памет. Просто ако монтажът не е бил правилен или е допуснато протичане на статично електричество, паметта си отива. Това е големият риск при домашен монтаж на памети. Компютарът е сглобен в сервис,а човекът е сглобил сума ти пц -та.А и първия комплект рам го тествах ме на 4 комп.2 мои и 2 негови компа.Та марка пише че са тествани и работят по тоя документ който си дал Паневдд.Аз вече взех да си мисля че част от тя партида плочки нещо са дефектни(човека имаше 3 комплекта неотворени рам памети)които си е почъчал за клиенти дори и те нетръгнаха нито на моя нито др пс та.И какво излиза 5 комплекта плочки неработят!? на нито един комп.Сега тая вечер ще ги пусна на старото си пс дали и нанего ще има проблеми,ако има пращам целия комп в София за тестване.Дъното е тествано с марки рам памети явно проблема не е от него.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Ноември 29, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 29, 2009 Компютарът е сглобен в сервис,а човекът е сглобил сума ти пц -та.А и първия комплект рам го тествах ме на 4 комп.2 мои и 2 негови компа.Та марка пише че са тествани и работят по тоя документ който си дал Паневдд.Аз вече взех да си мисля че част от тя партида плочки нещо са дефектни(човека имаше 3 комплекта неотворени рам памети)които си е почъчал за клиенти дори и те нетръгнаха нито на моя нито др пс та.И какво излиза 5 комплекта плочки неработят!? на нито един комп.Сега тая вечер ще ги пусна на старото си пс дали и нанего ще има проблеми,ако има пращам целия комп в София за тестване.Дъното е тествано с марки рам памети явно проблема не е от него.... Tова е грешката която ми изписва Сигнатура на проблем: Име на проблемно събитие: BlueScreen Версия на ОС: 6.1.7600.2.0.0.256.1 ИД на езикова променлива: 1026 Допълнителна информация за проблема: BCCode: 1a BCP1: 00041287 BCP2: 00C8B926 BCP3: 00000000 BCP4: 00000000 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1 Файлове, които помагат проблемът да бъде описан: C:\Windows\Minidump\112909-18907-01.dmp C:\Users\Nuray\AppData\Local\Temp\WER-92804-0.sysdata.xml Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402 Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност: C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt Ако някой знае причината защо нека ми помогне Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Ноември 5, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 5, 2010 Tова е грешката която ми изписва Сигнатура на проблем: Име на проблемно събитие: BlueScreen Версия на ОС: 6.1.7600.2.0.0.256.1 ИД на езикова променлива: 1026 Допълнителна информация за проблема: BCCode: 1a BCP1: 00041287 BCP2: 00C8B926 BCP3: 00000000 BCP4: 00000000 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1 Файлове, които помагат проблемът да бъде описан: C:\Windows\Minidump\112909-18907-01.dmp C:\Users\Nuray\AppData\Local\Temp\WER-92804-0.sysdata.xml Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн: http://go.microsoft....88&clcid=0x0402 Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност: C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt Ако някой знае причината защо нека ми помогне Проблеми продължават..Купих си 1х1g-800 RAM и с тея памети дава сини екрани...С прайм95 и ортхос2004 въртя тестове по 12 часа няма грешка и изведнъж синьо... Crash dump directory: C:\Windows\Minidump Crash dumps are enabled on your computer. On Fri 5.11.2010 г. 14:10:59 your computer crashedThis was likely caused by the following module: ntoskrnl.exeBugcheck code: 0x1A (0x41284, 0x9486001, 0x48FD, 0xC0802000)Error: MEMORY_MANAGEMENTDump file: C:\Windows\Minidump\110510-14554-01.dmpfile path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exeproduct: Microsoft® Windows® Operating Systemcompany: Microsoft Corporationdescription: NT Kernel & SystemThe crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect, possibly the culprit is in another driver on your system which cannot be identified at this time. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 5, 2010 Report Share Публикувано Ноември 5, 2010 Опитай да пуснеш паметта на по-ниска честота; провери дали напрежението, зададено в BIOS съответства на напрежението, описано в характеристиките на паметта.Казваш, че си тествал с Prime95 и Orthos2004... при какви настройки бяха тестовете? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Ноември 5, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 5, 2010 Опитай да пуснеш паметта на по-ниска честота; провери дали напрежението, зададено в BIOS съответства на напрежението, описано в характеристиките на паметта.Казваш, че си тествал с Prime95 и Orthos2004... при какви настройки бяха тестовете? напрежението на рамта е 1.8 и са пуснати на 667-(5-5-5-15).Прайм95 го пуснах на приорити 10 а ортхос на Blend.Имам съмнения че е от дъното..няма как 10 плочки рам да са дефектни.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Ноември 20, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 20, 2010 Успях да стабилизирам системата сложих MCH Core на 1.2,DRAM 1.9 и тайминги 4-4-4-12 на 400 и шина 400(20% клок)ЦПУ 3.6 напрежение 1.275 http://img541.imageshack.us/img541/8214/30655316.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост