Jump to content

Помощ с програма чрез която вали сняг на десктопа

Препоръчан пост

Здравейте.Имам един проблем с Тази програма - Snow.rar.

Антивирусната ми (avast! 5 BETA) я зачита за вирус,но това е единствената програмка,която ми върши работа за украска на компютъра по Коледа.Има ли някакъв начин да я ползвам с включена антивирусна,но и без предупреждението,че има вирус.Надявам се да можете да ми помогнете. :(

Сподели другаде

Резултатите от Virustotal: http://www.virustotal.com/analisis/f7ab2d33678f542efa7a1b02d521aa5ea557c34fd2b287cb58da7a5b93b469dd-1259243530 При мене avast! 4.8 не засича архива като подозрителен. Иначе, можеш да го зададеш, на твоя отговорност, в изключенията на avast! и програмата повече няма да го проверява.
Сподели другаде

Това са последните резултати от разархивирания *.exe-файл вече. Не му е чиста работата май. Avast! 4.8 невинаги лови всичко - чат-пат пропуска и след време започва да лови определен файл.
Сподели другаде

Ооо, като гледам, мизата се вдига (от 10 на 12). Ами, то всички чат-пат пропускат... Пък ако много почнат да хващат - почваме да им се сърдим... Няма угодия :giggle: Нищо, то ще си каже дали е само програма за снеговалеж или дава и лапавица... ;)
Сподели другаде

Ето едно потвърждение, че ТАЗИ ТЕМА би свършила добра работа.

Определено е доста полезна, но мисля че трябва да се сложи на по видно място - примерно редом с линка към правилата за успешна взаимопомощ. Особено в анитивирусния форум... Иначе, който не знае за нея - изобщо няма да заподозре съществуването й...

Сподели другаде

еми по питането ас не съм с аваст но също реших да проверя програмката и да си кажа с касперски съм 9.0.0.463

и не откри нищо, според мен е фалшива тревога :)

Сподели другаде

Здравейте.Имам един проблем с Тази програма - Snow.rar.

Антивирусната ми (avast! 5 BETA) я зачита за вирус,но това е единствената програмка,която ми върши работа за украска на компютъра по Коледа.Има ли някакъв начин да я ползвам с включена антивирусна,но и без предупреждението,че има вирус.Надявам се да можете да ми помогнете. :(

Водещите антивируси не я засичат като опасна - Avira, Nod, Kaspersky, Avast 4.8, AVG. Склонен съм да вярвам повече на тях, отколкото на останалата част пълнеж. А и повечето антивируси пищят за какво ли не. Особено за crack, patch (сигурно им плащат за това), което въобще не е гаранция, че е заразен.

Сподели другаде

При мен няма проблем с тази програма (с Nod32-4.0.437.0 съм), но не разбрах защо само в горната половина на десктопа се вижда снеговалежа ,а в долната го няма?!

http://i47.tinypic.com/2jdrztl.jpg

Сподели другаде

При мен няма проблем с тази програма (с Nod32-4.0.437.0 съм), но не разбрах защо само в горната половина на десктопа се вижда снеговалежа ,а в долната го няма?!

http://i47.tinypic.com/2jdrztl.jpg

Това е пролетен сняг, виж каква зеленина е, докато падне и хоп - разтопил се.

Сподели другаде

plamen74.72, може би заради операционната система ... :crosseyes1:

Определено е доста полезна, но мисля че трябва да се сложи на по видно място - примерно редом с линка към правилата за успешна взаимопомощ. Особено в анитивирусния форум... Иначе, който не знае за нея - изобщо няма да заподозре съществуването й...

Мда, добра идея :thumbsup:

Сподели другаде

В краен случай може да се ползва оригиналната Snow (която съм прикачил), която се засича по доста различен начин (клик) Предоставената версия в първия коментар е допълнително модифицирана от някое българско пишлеме, избиващо комплекси. Не съм сигурен какви са точните разлики, но от това, което виждам, основната е смененото изображение, което се появява при стартиране на програмата. Не е единствената разлика обаче.

Направих си експеримент: използвах озображението от оригиналния файл в променения (и дискутирания тук до този момент) и получих трети файл, който като размер е всъщност малко по-малък от оригиналния и се засича по различен начин на Virustotal. Т.е. някои програми продължават да го засичат по същия начин, други вече не го засичат, а трети, които НЕ са засичали предния, вече го засичат. От тук изхождам, че най-вероятно става въпрос за фалшива тревога.

Разбира се винаги може да се прати на някоя антивирусна лаборатория за анализ, за да се види дали наистина има нещо опасно в него.

SNOW.zip

Сподели другаде

В краен случай може да се ползва оригиналната Snow (която съм прикачил), която се засича по доста различен начин (клик) Предоставената версия в първия коментар е допълнително модифицирана от някое българско пишлеме, избиващо комплекси. Не съм сигурен какви са точните разлики, но от това, което виждам, основната е смененото изображение, което се появява при стартиране на програмата. Не е единствената разлика обаче.

Направих си експеримент: използвах озображението от оригиналния файл в променения (и дискутирания тук до този момент) и получих трети файл, който като размер е всъщност малко по-малък от оригиналния и се засича по различен начин на Virustotal. Т.е. някои програми продължават да го засичат по същия начин, други вече не го засичат, а трети, които НЕ са засичали предния, вече го засичат. От тук изхождам, че най-вероятно става въпрос за фалшива тревога.

Разбира се винаги може да се прати на някоя антивирусна лаборатория за анализ, за да се види дали наистина има нещо опасно в него.

Мисля,че това е най-добрия вариант,а и си спомням че тази картинка не беше такава.Помислих аз,че е модифицирана,само че винаги съм я намирал в DataBG.И все пак благодаря,че ми помогнахте.Смятам,че темата е приключена.Ако някой друг има проблем по същата тематика, може да пише. :P

Сподели другаде

В краен случай може да се ползва оригиналната Snow (която съм прикачил), която се засича по доста различен начин

При мен ESET NOD32 Antivirus пищи на умряло и не ми позволява да изтегля файла. :D Ето затова не ги обичам тези антивирусни.

Сподели другаде

Пиша пак тук,този път от обновения Windows (7) .Та се надявам да ми дадете програма,съвместима с него.Само да кажа - знам за Snow for Windows,само че тя не ми допада много,затова ако знаете такава,каквато може да ми послужи добре,дайте насам. :)
Сподели другаде