Jump to content

проблем с флашка (Card Drive USB 2.0) extreMemory

Препоръчан пост

Здравейте колеги, не намерих подобен проблем. Значи флашката ми е по точно Card Drive USB 2.0 със сменяеми карти. Въпросната е 4 GB. Изписва ми следната грешка post-12935-12590822641216_thumb.jpg "Cannot copy ...всеки път различно... The device is not ready". Това става само като качвам MP3-ки за да слушам в колата.Други файлове си качвам без проблеми. Преди си качах и MP3-ки, но вече ми изписва тая грешка. Какво ли не направих, форматирах, дефрагментирах и пак и пак я изписва.
Сподели другаде

Не знам, но на мен ми прилича на намеса на някоя анти-вирусна програма.Може да си спреш антивирусната,след това да поставиш устройството в PC и ако успее да се копира файла(честити в PC имаш гадина).
Сподели другаде

Абсолютно и само с ли имаш проблеми? В преден или заден USB порт свързваш устройството?

Да колега само с MP3-ки имам проблеми, като реша да прехвърля някой папка с тях и дава тази грешка, без значение от USB порта. На всички дава една и съща грешка.

Сподели другаде

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save...;

5) от долното падащо меню избери Text;

6) запази файла някъде и след това го прикачи към темата или му копирай съдържанието.

Сподели другаде

Ето го файла който го сейфах:

AutoRuns.txt

Да уточня. Като използвам друга абсолютна същата 4 GB карта на същия Card Drive USB 2.0 си качвам всичко на нея без проблеми и грешки.

Сподели другаде

След много хвърлени нерви успях да качвам и МП3-ки без проблеми.Смених с-мата от Fat32 на NTFS и сега няма проблеми. :yeah:

Обаче остава въпроса, защо на абсолютно същата карта марка/капацитет си качвам МП3-ки и на Fat32 с-ма и няма проблеми.

Сподели другаде

Ако проблемът е само с MP3 файлове, то наистина е странно, защото за флаш паметта всичко е нули и единици така или иначе и не трябва да прави разлика между MP3 и друг файл.

Иначе би следвало, че самата памет е дефектна нещо.

Сподели другаде

Напълно е възможно да има проблеми в интерес на истината. Флаш устройствата неслучайно са по подразбиране във FAT файлова система, защото тя е най-универсалната и широкоподдържаната.
Сподели другаде

Напълно е възможно да има проблеми в интерес на истината. Флаш устройствата неслучайно са по подразбиране във FAT файлова система, защото тя е най-универсалната и широкоподдържаната.

А каква е разликата между FAT 16 и FAT 32.Защото оня ден си форматирах флашката и имаше 3 варианта фат16,32 и нтсф..

Сподели другаде

А каква е разликата между FAT 16 и FAT 32.Защото оня ден си форматирах флашката и имаше 3 варианта фат16,32 и нтсф..

Ето колега, прочети статията.: http://pchelp.cablebg.net/Tutorials/Comp_gram/El_school/W9x_3.htm

Сподели другаде