Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте! Доста търсих из форума ,но не разбрах как да отворя порт на рутера който имам от скоро понеже това ми показва uTorrent-а:

http://store.picbg.net/thumb/99/50/dc837cff9d5f9950.jpg

Това е модела на рутера: http://www.repotec.com/default.asp?pagename=Wireless_LAN/RP_WR1441A.htm

Преди да взема рутера си показваше в зелено!

Сподели другаде

Влез в настройките на рутера. Влез във Firewall Configuration и после в Port Forwarding. Сложи отметка на Enable Port Forwarding. В поле Local IP Address напиши IP адреса на компютъра ти, т.е. към който ще се пренасочват заявките (предполагам си със статичен IP адрес). В полетата Port Range въведи порта от uTorrent. В поле Comment си напиши подсказващо описание и кликни Apply Changes. Би трябвало да свърши работа.
Сподели другаде

Аз имам имам нужда от подобен проблем, имам нужда от помощ, но нямам никаква представа за значението на портовете.

Не знам къде се намират настойките на рутера.

Сега ще ви обесня по подробно, Е Муле и У торрент ми казват, че не могат да функционират добре, защото портовете на рутера са ми затворени. При 4 МБ. скорост която имам на интернет, мога за ъплоадвам едва с 30 КБ, което е ужасно, не мога да споделям архиви.

Когато потърся помощ в интернет винаги намирам една и съща страница в която ме питат какъв модел ми е рутера, когато кажа модела ми предлагат да си закупя някаква програма и така .

Искам да попитам възможно ли е да отворя тези портове по някакъв друг начин и аkо ги отворя, това ще бъде ли вредно за системата ми.

Благодаря ви предварително.

Сподели другаде

Портовете трябва да се отворят чрез интерфейса на рутера. Ако кажеш какъв е той (производител и модел), би трябвало да можем да ти дадем точни инструкции.

Не би трябвало да вреди на системата отварянето на портовете. По принцип затварянето им е добре за сигурността, но отварянето на някой друг порт не е проблем.

Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте.

Търсейки решение на моя проблем в Google,стигнах до вашия форум и до тази тема.Имам същия проблем с портовете,прочетох всичко и разбрах какво тярбва да се направи,но не знам къде в рутера си да намеря тези Firewall Settings.Моят рутер е Canyon CN-BR1.

Благодаря предварително!

Сподели другаде

На сайта на производителя в секция Dowloads, видях две упътвания за този модел. Цък. Защо не ги прегледш, да видиш няма ли да ти свършат работа? + информацията, която е налична в темата. Има за Firewall настройките.

Edit: бях сбъркал линка - сега вече е точният

Сподели другаде

Ами то аз ги гледах честно казано,изтеглила съм си Manuala преди да ви пиша,но...Няма никакви такива Firewall settings :P Има само Special Applications и там Manual Settings - Application name - Outgoing - Incoming...Там ли да въвеждам?

Въведох там порта,който ползва uTorrent и написах адреса си като Incoming...На долните редове въведох същите неща,но с IP адресите на другите компютри в мрежата,те са още 3.Трябваше ли да въвеждам и другите адреси?

Рестартирах рутера след това,рестартирах uTorrent...даже си рестартирах компютъра,но все още си имам проблема със "Не може да се свърже.Защитна стена/рутер ограничава мрежовия ви трафик.Трябва да отворите порт.....". Да не би да е грешно,че въведох и адресите на другите PC-та?

Сподели другаде

Отвори настройките на рутера. Там влез в раздел Virtual Server. В колонка Select избери Manual Setting. В колонка Redirect IP Address впиши IP адреса на твоя компютър. В колонка Port Range впиши и в двете полета порта на uTorrent. В колонка Protocol избери Both. Накрая кликни Apply.
Сподели другаде

И аз имам подобен проблем. По принцип uTorrent си работи прекрасно, но постоянно сменя съобщенията за връзката. Дразни ме. А сигурно оказва и влияние върху трафика, след като хората са решили да сложат индикатор ...

Пробвах да направя настройките както сте ги описали, но нещо май не правя както трябва. А може би имам проблем и със самото устройство. До страницата за управление ме допуска само през мозила, а като въведа данните и вляза пак, тях ги няма ...

Ползвам Мтел ХоумБокс (уж)Ънлимитед с Huawei b932. Ето я и страницата за виртуалния сървър :

post-10468-12642027737255_thumb.jpg

Сподели другаде

Да, след това в дъното на страницанта се появява ред с описанието на сървъра който съм направил, логаут, за да изляза, логвам се пак и от настройките нищо не е останало :crosseyes1:
Сподели другаде