N0_M0r3_Pa1N Публикувано Ноември 23, 2009 Report Share Публикувано Ноември 23, 2009 Здравейте!Обръщам се отново към Вас с молбата за малко помощ. Става въпрос за една мрежа, която направих между win 7 и xp sp2. Win 7 е операционната система на лаптоп, а xp-то е на настолен компютър. Правил съм и преди мрежа само че между две xp-та, но сега е малко по-различно. Чел съм темата ви за лан мрежите(поне една, в която беше описано много подробно) ии вкарвам същите настройки на win 7 и на xp-то. Т.е. задавам за ip на първия (този, който е win7): 192.168.0.1 и subnet mask: 255.255.255.0 . Друго не пипам. След това на xp-то вкарвам като Ip адрес: 192.168.0.2, subnet mask: 255.255.255.0 def gateway: 196.168.0.1 и alternate dns: 192.168.0.1 . Вкарвам ги в една група т.е.: WORKGROUP и се откриват и вече мога да влизам в компютрите и да си споделям файлове. Но проблем се явяват игрите. Компютрите са на един приятел дето е малко геймър и иска да прави мрежички... Е да ама, когато пусна примерно starcraft или warcraft и създам играта на единия, другия не засича нищо. И двата компютъра са с антивирусна avg. Изключих я, изключих и уиндуската стена, пробвах също и като изключа настройката на win 7 дето е за Ipv6 и оставих активна само Ipv4 (също пробвах и варианта без да я изключвам) и пак нищо. Не се засичат. Правих мрежата на win 7 да я зачита като Home, после като work..но нищо не се променя. Замислям се вече дали проблемът не е в игрите? Все още съм и малко новак в разучаването на win 7, който за мен си е чиста гъзария, нищо повече, и сигурно съм изтървал някоя настройка.. Ако някой се сети за нещо, ще съм много благодарен. Пък и се замислям дали наистина не може да се прави мрежа между две различни ОС понеже изскочиха хора, които ми казват така!? На мен ми звучи доста нереално, но..знаеш ли.. Благодаря на всеки оказал помощ. --------------Забравих да кажа също, че пробвах и през рутер. Рутерът е Sweex LW050v2. Излъчва и безжичен интернет, който се лови от лаптоп-а без проблем. Опитах се да прекрам мрежата и през рутера, но резултатът е нулев. Самият рутер задава ip и на двата компютъра с различна единица накрая, но като направя мрежата на някоя от игрите, пак не засича нищо. Мисля си също, че май проблема е в някоя от защитните глупости, макар че и двата компютъра имат само по една avg и по една уиндоуска стена.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
N0_M0r3_Pa1N Публикувано Декември 4, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2009 Та да кажа, че открих проблема. Значи на windows 7, като влезнеш в настройките, за да въведеш имаш изброени няколко възможности. Tcp/Ip v 4 и Tcp/Ip v 6. Махате тикчето от v6. Другото важно нещо е да имате едни и същи версии на игрите и на двата компютъра, а най-важното нещо е (поне за Starcraft) да има по-нов пач. Примерно 1.14. Защото вътре има нови опции за мрежа като Local Area (IPX) и др. И вече като влезнеш в правилната Local Area на играта и мрежата се получава. И през рутера и директно. Така че митовете за това, че не може да има мрежа между 2 леко различни ОС като windows 7 и xp лекичко не са верни особено при положение, че играта върви и на двете ОС. А също при наличие на wireless И lan мрежа изключвайте wireless-a като решите да правите мрежа, че се получава едно леко объркване. Изключването става чрез десен бутон и Disable върху мрежата. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост