Jump to content

Препоръчан пост

Имам клавиетура с нормална букса , но на лаптопа ми има само usb портове .Купих си преставка , която прави нормалната букса usb.Но компа не я разпознава пише USB device not recognized.Свалих си Unknown Device Identifier, но като я пусна дава грешка I/O error 105. После програмата тръгва но незнам какво да правя.
Сподели другаде

иди в най-близката компютърна фирма, там ще ти намерят решение...

носи портативния,най-вероятно приставката не е подходяща... три неща трябва да се погледнат за 30сек. !

Сподели другаде

нормално да могат да ми помогнат компютърните фирми , ... то ако ходя за всеки проблем там няма да му се види края...

нали за това пиша тук да ми помогнете.

Ако някой има препоръки да сподели :)

Сподели другаде

Ако самата клавиатура работи нормално и е тествана на друг компютър, то значи проблемът е или в USB порта, в който я включваш или в PS/2 -> USB преходника. В първия случай опитваш друг USB порт, а във втория - с друг преходник или конкретно USB клавиатура.
Сподели другаде

Като ползвам клавиетурата с PS/2 букаста работи без проблеми , като сложа преставката за USB не работи нито на настолния комп (пробвах и в 2те USB-та на настолния), нито на лаптопа.Преди малко пробвах и с друга клавиетура и резултатът е същия.На картинката се вижда проблема.Може би трябва някакъв драйвър , ако ли не значи е от буксата.

П.С. картинката я направих преди 10 сек. надявам се да не е заразена с вирус или нещо подобно, защото май компа ми е заразен.

Като ползвам клавиетурата с PS/2 букаста работи без проблеми , като сложа преставката за USB не работи нито на настолния комп (пробвах и в 2те USB-та на настолния), нито на лаптопа.Преди малко пробвах и с друга клавиетура и резултатът е същия.На картинката се вижда проблема.Може би трябва някакъв драйвър , ако ли не значи е от буксата.

П.С. картинката я направих преди 10 сек. надявам се да не е заразена с вирус или нещо подобно, защото май компа ми е заразен.

post-8171-12590013664412_thumb.jpg

post-8171-1259001400718_thumb.jpg

Сподели другаде

Преди малко приказвах с един приятел , който ми даде буксата , той има същата и на него работи.Значи проблема не е от буксата...Той ми каза , че не е слагал никакви драйвери просто я е пробвал и е работела.
Сподели другаде

Не мисля ,че windows-а е самоделка ,но съм го дърпал от някой торент така ,че не мога да бъда сигурен.На лаптопа windows-а е друг , но пак е от дърпан от торент.Нямам никакви проблеми с други usb устройства, а портовете на настолния комп са задни.
Сподели другаде

Не ми хрумват много идеи. И все пак...

Можеш да искаш конкретно преходника на твоя познат, за да си 100% сигурен дали не е от него.

Можеш да се опиташ да намериш USB клавиатура (отново от познат например), която да тестваш на твоите компютри.

Сподели другаде