Jump to content

Кирилизация

UBIGI

Препоръчан пост

WINDOWS XP 64 и WIN 2003 СЪРВАР

32-bit Windows OS

дълго време ползвах и една и друга кирилизация,

Flextype-a също докато не ми скъса нервите...

та с инжинерната кир се куртолисах.., да ама не с WIN XP 64 и WIN 2003 СЪРВАР няма управия - да,

пише се няма проблем, но всички документи на йероглифи, не помагат регионалните настройки... инж'джинеро не е пояснил нищо от 5 години, аре сега к'во да правим ?!?

*така не, ама и така не !

документите и текстовите файлове се записват на кирилица, но след това се отварят пак на маймуни

има Щирлиц IV, с него се преобразуват -досадна работа !

Дайте указания който знае !?!

:help: :help: :help:

Сподели другаде

Опитай с този инструмент. Не знам дали ще е ефективен за 64 битова операционна система. Може да прочетеш и тази тема. Късмет. :peace:

Благодаря !

*не съм обаче за този инструмент. Не съм инсталирал флекс -тайпа, точно това ми е спора със сина.

Не ползвам флекстайп от години. В момента съм на този 2003...сървар с фонетичната подредба на Илия Данков.

Нямам проблем да чета и пиша на кирилица/фонетична и бдс/... всичко си работи.

Проблема е когато отворя някакъв документ вече запаметен или нов писан на кирилица, тогава е маймунска работата. Регионалните ми настройки са както трябва, сетих се преди малко та отворих в "регоналните настройки"/всичко е на български и се намираме в България/ и "advanced" -та отметнах и там "bulgarian" след рестарт, е сега пиша... документите са си пак на маймуни. Да когато сменя шрифта се чете без проблем, но трябва ли да бъркам във всеки документ за това ?!

Аз съм националист, въпреки фонетичното си писане -искам да пиша на Български, не на занзибарски и персоналният компютър е за да ми е удобно, както и на всички нас ;) !

Сподели другаде