Jump to content

Проблем със стартирането на PCто !

papadok

Препоръчан пост

При стартиране на компа, в момента в който Windowsa се зареди следва момнтален рестарт. И така до безконечност.

Пробвах да направя нещо с влизане в Safe Mode и връщане до по-стабилно състояние чрез Sistem Restore. Резултата беше плачевен - системата се рестартираше още преди да е завършило зареждането на windowsa.

Tа въпроса ми е какво мога да направя сега сам? Не съм много вещ по компютърните въпроси. Как може да се разбере дали проблема е софтуерен или хардуерен?

Всъщност това че в момента пиша във форума влизайки чрез safe mode мисля че исключва повреда в хардуера.

Ако е вирус, как бих могъл да се оттърва от него! Антивирусната ми неиска да тръгне (NOD32).

Сподели другаде

Изтегли DDS и:

1) я стартирай;

2) изчакай да събере информацията си;

3) ще се появят 2 текстови файла, запази ги на удобно място (на десктопа например), архивирай ги и прикачи архива към коментара си.

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save...;

5) от долното падащо меню избери Text;

6) запази файла някъде и след това го прикачи към темата или му копирай съдържанието.

Сподели другаде

При стартиране на компа, в момента в който Windowsa се зареди следва момнтален рестарт. И така до безконечност.

Пробвах да направя нещо с влизане в Safe Mode и връщане  до по-стабилно състояние чрез Sistem Restore. Резултата беше плачевен - системата се рестартираше още преди да е завършило зареждането на windowsa.

Tа въпроса ми е какво мога да направя сега сам? Не съм много вещ по компютърните въпроси. Как може да се разбере дали проблема е софтуерен или хардуерен?

Всъщност това че в момента пиша във форума влизайки чрез safe mode мисля че исключва повреда в хардуера.

Ако е вирус, как бих могъл да се оттърва от него! Антивирусната ми неиска да тръгне (NOD32).

не си изключил антивирусната преди инсталацията /преинсталация !

влез в  сейф -мод и дейнсталирай антивирусната,

но не е съвсем сигурно ... да се оправиш, може да ти трябва нещо за дейнсталация и почистване на регистрите RegCleaner или revo

ftp://ftp.hs-niederrhein.de/pub/win9x/utils/regcleaner.exe

http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html

това което предлага  Night_Raven е много добър начин, но няма да ти се пусне предишния режим...

пробвай и сподели !

минали сме по този път... :)

Сподели другаде

• 3 weeks later...

Благодаря на всички за отговорите.

Компютъра предадох в опитните ръце на специалисти. Един от модулите памет е давал дефект и беше махнат. Сега съм с нов Windows и съм щастлив!

Леко съжаление изпитвам, че не преминах сам през диагностиката, която Night_Raven ми продиктува.

Но всичко е добре щом свършва добре.

Сподели другаде