mousehack Публикувано Ноември 20, 2009 Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 Здравейте,Локалния ми диск С преди около 20 дни беше с около 2Гб повече от колкото е сега.Какъв е проблема,като се има предвид че не съм правил никакви ъпдеити. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 20, 2009 Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 Здравейте,Локалния ми диск С преди около 20 дни беше с около 2Гб повече от колкото е сега.Какъв е проблема,като се има предвид че не съм правил никакви ъпдеити."Проблема" е, че Windows си прави "точки на възстановяване", за което му трябва място. Може да стигне и 3 GB. Нямаш проблеми поне от този характер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mousehack Публикувано Ноември 20, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 Мерси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
meniak Публикувано Ноември 20, 2009 Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 "Проблема" е, че Windows си прави "точки на възстановяване", за което му трябва място. Може да стигне и 3 GB. Нямаш проблеми поне от този характер.Nazikov може ли да я обясниш тая работа с точките и възтановяването. Защо изведнъж Windows-a решава да си прави тея работи и да взима място на харда, как да си върна GB-тите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Ноември 20, 2009 Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 Meniak, тъкмо четох колко видео-карти са ти минали през ръцете и сега с този твой въпрос ми се изясни. ПП. Ще ме прощаваш за засечката, но ми стана много весело. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
meniak Публикувано Ноември 20, 2009 Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 Meniak, тъкмо четох колко видео-карти са ти минали през ръцете и сега с този твой въпрос ми се изясни. ПП. Ще ме прощаваш за засечката, но ми стана много весело.Ще ме проштаваш но и на мен ми стана весело.Има една приказка "Ти не го викаи той сам ще се обади" - маи така беше.Да вкарам светлина.Задал сам въпроса си така защото на дали mousehack знае какво е Windows да си прави "точки на възстановяване" щом пита защо му бягат гигабаити, а и дори да знае отговорът на въпроса ми може да помогне на друг с същия проблем. п.п. И аз си здобих мнеие за тебе Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 21, 2009 Report Share Публикувано Ноември 21, 2009 Nazikov може ли да я обясниш тая работа с точките и възтановяването. Защо изведнъж Windows-a решава да си прави тея работи и да взима място на харда, как да си върна GB-тите.Прочети малко тук и тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Ноември 22, 2009 Report Share Публикувано Ноември 22, 2009 Здравейте,дали има и подобни теми за Wndows 2000? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 22, 2009 Report Share Публикувано Ноември 22, 2009 Здравейте,дали има и подобни теми за Wndows 2000?Той е подобен на Windows XP, само че по-опростен. Виж там как е по аналогия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valinov Публикувано Март 24, 2010 Report Share Публикувано Март 24, 2010 Здравейте.Нормално ли е папката WINDOWS,да е нараснала до 8,5GB,след като нито ми е включена sistem restore,нито пък съм ъптейтвал.С Windows XP SP3 съм и в момента работи добре.Само където на папка Windows са и много гигабайтите незнайно от къде.Ако някой има някаква идея моля да сподели.Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Март 24, 2010 Report Share Публикувано Март 24, 2010 Здравейте.Нормално ли е папката WINDOWS,да е нараснала до 8,5GB,след като нито ми е включена sistem restore,нито пък съм ъптейтвал.С Windows XP SP3 съм и в момента работи добре.Само където на папка Windows са и много гигабайтите незнайно от къде.Ако някой има някаква идея моля да сподели.Благодаря.SP3 допълнително ли е слаган ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 24, 2010 Report Share Публикувано Март 24, 2010 Можеш ли да погледнеш дали има някоя конкретна папка, която заема много място? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
j0iNt Публикувано Март 24, 2010 Report Share Публикувано Март 24, 2010 Можеш ли да погледнеш дали има някоя конкретна папка, която заема много място? Отидете в C:WINDOWSsystem32dllcache и изтрийте всичко там – файловете са много и заемат около 500 MB – това са копия на файлове използвани от Windows, който има функцията да си прави копие на всеки файл. Тази функция носи гръмкото название Windows File Protection, а удачноста е отново спорна. Със сигурност обаче правене на копия на файлове за щяло и нещяло забавя компютъра ви. За това също има лек – стартирайте отново ‘gpedit.msc’ от RUN. Там отидете в Computer Configuration/Administrative Templates/System/Windows File Protection, в дясно намерете Set Windows File Protection scanning – сложете му стойност Disabled, а на Limit Windows File Protection cache size – Enabled, и задайте минималния размер – 1 MB Понеже оперативната памет никога не стига на Windows XP му се налага да ползва виртуална, която се намира върху твърдия диск. Когато някое по-лакомо за памет приложение пожелае повече Windows променя постоянно размера на тази памет, което води до нейното фрагментиране, и до по-ниската и производителност. За да предотвратите това първо забранете виртуалната памет от Control panel/System/Advanced/Performance Settings/Advanced/Virtual memory – Change и задайте стойности 0. След това рестартирайте и дефрагментирайте диска си (В My Computer щтракнете върху диска с десния бутон и изберете Properties – Tools/Defragment now). След дефрагментирането отидете там където се задава размера на виртуалната памет и задайте една и съща стойност за минималния и максималния и размер – тази стойност трябва да е около 2.5 пъти размера на оперативната ви памет ако тя е до 256 MB и 2 до 1.5 пъти ако имате повече. System Restore е полезна функция, която има за цел когато се случи неизбежното (да ви се скапе Windows-а) бързо и лесно да се върнете към своята работа, но освен че заема много място и че забавя компютъра ви тя не винаги работи. Докато сте в Policy Editor може би ще пожелаете да се отървете и от нея. В Computer Configuration/Administrative Templates/System/System Restore е сърцето на System Restore. Там има само два обекта – задайте и на двата стойности Enabled – първото е за спиране на System Restore, а второто ще направи така че да не остане и следа от съществуването на такова нещо Тожа са малко полезни трикоже и ще ти се опраи комп Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 25, 2010 Report Share Публикувано Март 25, 2010 Отидете в C:WINDOWSsystem32dllcache и изтрийте всичко там – файловете са много и заемат около 500 MB – това са копия на файлове използвани от Windows, който има функцията да си прави копие на всеки файл. Тази функция носи гръмкото название Windows File Protection, а удачноста е отново спорна. Със сигурност обаче правене на копия на файлове за щяло и нещяло забавя компютъра ви. За това също има лек – стартирайте отново ‘gpedit.msc’ от RUN. Там отидете в Computer Configuration/Administrative Templates/System/Windows File Protection, в дясно намерете Set Windows File Protection scanning – сложете му стойност Disabled, а на Limit Windows File Protection cache size – Enabled, и задайте минималния размер – 1 MB Невярно.Удачността хич не е спорна. Това е функция, която може да се окаже доста полезна в някои ситуации. Там няма копия на какви да е файлове, а само на важни и системни такива. Т.е. не се правят копия за "щяло и нещяло". ОСвен това това не забавя системата. Копирането на някакъв малък файл отнема части от секундата. И за капак това не се прави постоянно.Така че твърдението, че тази функция забавя системата, е общо взето пълна глупост.Най-добре е Windows File Protection да не се закача въобще. Понеже оперативната памет никога не стига на Windows XP му се налага да ползва виртуална, която се намира върху твърдия диск. Когато някое по-лакомо за памет приложение пожелае повече Windows променя постоянно размера на тази памет, което води до нейното фрагментиране, и до по-ниската и производителност. За да предотвратите това първо забранете виртуалната памет от Control panel/System/Advanced/Performance Settings/Advanced/Virtual memory – Change и задайте стойности 0. След това рестартирайте и дефрагментирайте диска си (В My Computer щтракнете върху диска с десния бутон и изберете Properties – Tools/Defragment now). След дефрагментирането отидете там където се задава размера на виртуалната памет и задайте една и съща стойност за минималния и максималния и размер – тази стойност трябва да е около 2.5 пъти размера на оперативната ви памет ако тя е до 256 MB и 2 до 1.5 пъти ако имате повече. Има верни неща тук, но не е нужно да се процедира по толкова заобиколен път. Може просто да се зададат желаните размери на pagefile-а, да се рестартира и след това да се направи дефрагментация с PageDefrag (която ще изисква още един рестарт). System Restore е полезна функция, която има за цел когато се случи неизбежното (да ви се скапе Windows-а) бързо и лесно да се върнете към своята работа, но освен че заема много място и че забавя компютъра ви тя не винаги работи. Докато сте в Policy Editor може би ще пожелаете да се отървете и от нея. В Computer Configuration/Administrative Templates/System/System Restore е сърцето на System Restore. Там има само два обекта – задайте и на двата стойности Enabled – първото е за спиране на System Restore, а второто ще направи така че да не остане и следа от съществуването на такова нещоТвърдението, че System Restore заема доста място, е вярно, но е вярно и това, че винаги може да се намали заделенето за нея пространство, за да не се разпростира толкова.Твърдението, че не винаги успява да си свърши работата и да спаси положението, е вярно.Твърдението, че забавя компютъра не е вярно. Създаването на възстановителна точка става много бързо и се извършва само при конкретни действия, като инсталация/деинсталация на програми/драйвери или промени на някои настройки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valinov Публикувано Март 25, 2010 Report Share Публикувано Март 25, 2010 SP3 допълнително ли е слаган ?Не,вграден е.Направих дефрагментация с PageDefrag,а единствената папка,която заема повечко място е sistem32(около1,7GB).Забравих да спомена,че имам две нови папки на две теми,чиито размер е(общо около 0,7GB) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост