liver Публикувано Ноември 19, 2009 Report Share Публикувано Ноември 19, 2009 здравейте. Имам един малко странен проблем с една игра и не намирам решението му. Докато играя Modern Warfare 2, понякога ме изхвърля от играта на десктопа. В еvent viewer няма отчетена грешка за това в 99 % от случайте. Само веднъж беше отчетена такава(Faulting application iw4sp.exe, version 0.0.0.0, faulting module dbghelp.dll, version 5.1.2600.5512, fault address 0x00020bac). Изхвърля ме от играта предимно когато натисна ctrl. В Use Stikykeys\ settings всички отметки са махнати. Смених 3 драйвъра на нвидия. Сега съм с последната им бета, защото с последния официален положението е същото. Сложих отново последния дайректХ, който уж се ъпдейтна. Вече се чудя къде да търся проблема. Не че ще играя тази игра кой знае колко, но е неприятно все пак да те ''мятат' на десктопа през 20-30 минути или час. Нямам сини екрани, забивания, увисване, замръзване на системата, не ползвам и оптимизиращи програми, а изхвърлянето продължава. Версията на играта ми е на skid row. Oперационна - windows xp\sp3\32bit s последните ъпдейти. Сканирал съм за вируси с авира премиум, mbam, superantispyware. Давайте съвети, че аз се изчерпах от към идеи, как да реша проблема, а и инфото в нета за проблеми с играта, все още е малко. Благодаря. Ето и лог от HJT. Не виждам нещо обезпокоително, но нека все пак някой по-компетентен изкаже мнение. Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2Scan saved at 2:23:52 PM, on 11/19/2009Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702)Boot mode: Normal Running processes:C:\WINDOWS\System32\smss.exeC:\WINDOWS\system32\winlogon.exeC:\WINDOWS\system32\services.exeC:\WINDOWS\system32\lsass.exeC:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exeC:\WINDOWS\system32\svchost.exeC:\WINDOWS\System32\svchost.exeC:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\sched.exeC:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exeC:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exeC:\WINDOWS\system32\PnkBstrB.exeC:\WINDOWS\Explorer.EXEC:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avmailc.exeC:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\AVWEBGRD.EXEC:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exeD:\programs\tclock1\tclock2.exeC:\Program Files\EVGA Precision\EVGAPrecision.exeC:\Program Files\Stardock\ObjectDock\ObjectDock.exeC:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exeC:\Program Files\RocketDock\RocketDock.exeC:\Program Files\Styler\Styler.exeC:\Program Files\Finderbar 1.5\Finderbar_Engine.exeD:\programs\avedesk14\AveDesk.exeC:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\liver012.exe R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://free.digicom.bg/news.phpR1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dllO2 - BHO: Loader Class - {F880A4A8-C436-4AC4-AFD1-AA0BDC9552DD} - D:\programs\find\FindeXer.dllO3 - Toolbar: StylerToolBar - {D2F8F919-690B-4EA2-9FA7-A203D1E04F75} - C:\Program Files\Styler\TB\StylerTB.dllO4 - HKLM\..\Run: [EasyTuneVPro] C:\Program Files\Gigabyte\ET5Pro\ETcall.exeO4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe" /minO4 - HKLM\..\Run: [EVGAPrecision] "C:\Program Files\EVGA Precision\EVGAPrecision.exe" /sO4 - HKLM\..\Run: [Malwarebytes Anti-Malware (reboot)] "C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbam.exe" /runcleanupscriptO4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /installquietO4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInitO4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartupO4 - HKCU\..\Run: [RocketDock] "C:\Program Files\RocketDock\RocketDock.exe"O4 - HKCU\..\Run: [AVEDESK] "D:\programs\avedesk14\AveDesk.exe"O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [RunNarrator] Narrator.exe (User 'SYSTEM')O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [RunNarrator] Narrator.exe (User 'Default user')O4 - Startup: Stardock ObjectDock.lnk = C:\Program Files\Stardock\ObjectDock\ObjectDock.exeO4 - Startup: Styler.lnk = ?O4 - Startup: TClock2.lnk = D:\programs\tclock1\tclock2.exeO9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exeO9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exeO9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exeO9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exeO15 - Trusted Zone: http://free.digicom.bgO15 - Trusted Zone: http://tv.digicom.bgO15 - Trusted Zone: http://*.windowsupdate.comO16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1254009737656O16 - DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} (MUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/muweb_site.cab?1254009709609O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{E14BDE7C-D2A4-47C8-A61B-F3007DE51931}: NameServer = 95.169.200.3 95.169.200.4O20 - Winlogon Notify: !SASWinLogon - C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SASWINLO.dllO23 - Service: Avira AntiVir MailGuard (AntiVirMailService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avmailc.exeO23 - Service: Avira AntiVir Scheduler (AntiVirSchedulerService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\sched.exeO23 - Service: Avira AntiVir Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exeO23 - Service: Avira AntiVir WebGuard (AntiVirWebService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\AVWEBGRD.EXEO23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exeO23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exeO23 - Service: PnkBstrB - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrB.exe --End of file - 5289 bytes Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 19, 2009 Report Share Публикувано Ноември 19, 2009 Изключи временно AveDesk, RocketDock, Skype, ObjectDock и следните процеси:D:\programs\tclock1\tclock2.exeC:\Program Files\Styler\Styler.exeНа първо време това виждам като потенциален проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 19, 2009 Report Share Публикувано Ноември 19, 2009 Здрасти. Принципно е възможно да има някакъв проблем с промененият *.exe-файл, който се заменя след инсталацията, тъй като е нелегитимен... Случвал ми се е и на мен същия проблем с някои игри, но отдавна... Забелязал съм, че има пръст в тази работа и самият Windows, даже основният виновник може да е той. Специално тази игра още не съм я започнал поради липса на свободно място, та нямам още впечатления от нея. Един приятел, който също играе игри ми е казвал, че няма-няма... и бива изхърлен от някоя игра на десктопа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 19, 2009 Report Share Публикувано Ноември 19, 2009 Здрасти. Принципно е възможно да има някакъв проблем с промененият *.exe-файл, който се заменя след инсталацията, тъй като е нелегитимен... Случвал ми се е и на мен същия проблем с някои игри, но отдавна... Забелязал съм, че има пръст в тази работа и самият Windows, даже основният виновник може да е той. Специално тази игра още не съм я започнал поради липса на свободно място, та нямам още впечатления от нея. Един приятел, който също играе игри ми е казвал, че няма-няма... и бива изхърлен от някоя игра на десктопа. Съгласен, но тия от SKIDROW трябва и те да се засрамят - да предлагат... нелегитимни файлове, които не са преминали проверката на M$ за съвместимост с Windows, си е направо престъпление спрямо горките сиромашки геймъри! Възмутен съм! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Ноември 20, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 Благодаря за помоща момчета, но нямаше промяна. Спрях програмите, обаче играта си знае своето. Какво ли не опитах и ми писна. Изхвърля ме когато и скимне. За това взех кардинално решение - преинсталация на уина. Минах на windows 7\64bit. Да видим там как е положението . За игрите съм чувал, че може да има проблеми сподкарването им. Нека някой с уин 7 да каже как е там положението - тръгват ли повечето заглавия, daemon tools работи ли под 7-цата. Ако не с какво да го заменя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 20, 2009 Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 За Daemon Tools съм чел за наличието на някои проблемчетa под Windows 7 (абстрахирам се от другите евентуални проблемчета с него, касаещи всички версии на Windows), но... някои ще кажат: "Нема такова нещо... ползвам го от време "оно" и всичко е OK". Предплалагм, че си е доста индивидулно... Пък и тоя SPTD драйвер... изобщо не вдъхва доверие, въпреки че и аз не съм имал проблеми с него. Доколкото съм чел, PowerISO има доста добра емулация за по-новите заглавия на игри, добра поддръжка за Win7 още от бетите (за x32 и x64 платформите) и работи без SPTD драйвера... Доколко е така, не мога да кажа от личен опит, защото аз сега съм с безплатния Virtual CloneDrive, а и цъкам по-дърти игрички... P.S: И все пак, реши да дадеш шанс на Win7, въпреки че по едно време хвърляше огън и жупел по негов адрес? Не че е нещо лошо - трябва да се пробва от всичко, за да се види реално как седят нещата. И аз бих го пробвал, но... това би било издевателство над моя кошник... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Ноември 20, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 P.S: И все пак, реши да дадеш шанс на Win7, въпреки че по едно време хвърляше огън и жупел по негов адрес? Не че е нещо лошо - трябва да се пробва от всичко, за да се види реално как седят нещата. И аз бих го пробвал, но... това би било издевателство над моя кошник... Какво да го правя? Дадох му шанс. Рано или късно ще трябва да се премине на 7-цата. Така или иначе е въпрос на време. Първите ми впечатления са повече от добри. За сега. Малко ресурси заема дори 64 битовата версия(заета физическа памет 29% в момента, с пуснат скайп, еvga precision, отворен браузър), което не е много при положение, че съм с 2 гб рам. Програмите, които инсталирах работят коректно. Иначе предпочитах хп, защото е закърпена отвсякъде и най-важното за мен - знам и ''номерата'' и не може да ме изненада, съвместима е със всякакъв софтуеър, в следствие на което и бъговете са по-малко. За 7-цата софтуеъра, тепърва ще се обновява и са възможни проблеми. Все пак е нова операционна. Та така. Сега инсталирам някои игри, за да тествам, как се държат под 7-цата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Ноември 20, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 За сега съм инсталирал crysis, call of duty4, modern warfare2, grid, fifa10. Учудващо или не всички работят безотказно под windows 7\64-bit. Дори бих казал, че и по-добре вървят. Друго положително впечатление ми направи, почти два пъти по-бързото инсталиране на големи игри като crysis, cod, под windows 7. Под 10 минути за всяка. Няма и толкова. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 20, 2009 Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 Браво тогава! Сега остава да кажеш дали има проблеми с CoD 6: Modern Warfare 2. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Ноември 20, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 Браво тогава! Сега остава да кажеш дали има проблеми с CoD 6: Modern Warfare 2. Няма изхвърляния на десктопа. Е...аз малко съм я играл де, но за сега няма. Ако нещо изскочи и там, ще пиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Ноември 21, 2009 Report Share Публикувано Ноември 21, 2009 liver, просто от любопитство искам да попитам, как се държи Windows 7 x64, понеже и аз съм с 2GB RAM, а това все пак е препоръчания минимум за тази операционна система? Имам предвид, има ли съществено забавяне при продължителна работа заради заемане на много RAM, спрямо Windows XP x86? Виждам, че играеш игри, а това не е лош тест. Засега нямам толкова време да експериментирам, но ако отзивите от твоя страна са добри, може и да отделя малко. Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 21, 2009 Report Share Публикувано Ноември 21, 2009 За системи с памет до 3GB най-оптималният избор си остава 32-битова версия на Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Ноември 21, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 21, 2009 liver, просто от любопитство искам да попитам, как се държи Windows 7 x64, понеже и аз съм с 2GB RAM, а това все пак е препоръчания минимум за тази операционна система? Имам предвид, има ли съществено забавяне при продължителна работа заради заемане на много RAM, спрямо Windows XP x86? Виждам, че играеш игри, а това не е лош тест. Засега нямам толкова време да експериментирам, но ако отзивите от твоя страна са добри, може и да отделя малко. Благодаря предварително!Аз съм с 64 битовата версия. И с 2 гб раm. Ами много добре се държи за сега. Спрях 5-6 процеса от сървисите, windows defender, system restore също. Игрите, както ги играех под хп, така ги играя и под 7-цата. На 1680х1050 резолюция. Grid на 1680x1050, high настройки на всичко в advanced settings, с 8XМSAA. Средни над 50 кадъра с пуснат vsync. Call of duty 4 на 1680х1050, всички настройки за графиката съм задал YES, Anisotropic filtering - до край плъзгача. В сингъла върви с 100+ кадъра. Мултиплеъра на call of duty 4 същите настройки. Там максималните са до 91 ограничени, не знам защо. В най-тежките сцени с димки, бомби, airstryke, мелета не падат под 30. И то много рядко. Modern warfare2 също се играе комфортно- на 1680х1050, avdanced settings всичко е на YES, само на детайлите съм дал manual( normal и на трите). Кадрите пак са доста, за комфортна игра. Като на call of duty 4. Fifa няма какво да я коментирам. Тя е лека игра. Единствено кризис на медиум настройки, на 1680х1050 върви с малко кадри. При меле минималните падат на 20, което е малко. Иначе варират 35-45-55 на открито. Но стане ли меле падат към 20, което както казах, за мен е зле. Но и тя все пак се играе под directX10. Други игри не съм инсталирал още, а и не ги играя. Само за теста. Аз прецених, че на сегашния етап 2 гб рам ми стигат. С процесор Е8400 съм и видео nvidia8800gt\512mb, което не е от най-бързите вече, а всичко се играе прилично под 7-цата. А и програмиte, които съм инсталирал, вървят отлично под 64-битовата седмица, въпреки, че навсякъде в нета се коментира, че едва ли не, почти всяка програма прави различни проблеми. Аз съм инсталирал няколко и за сега нито една не ми е изкарала грешка. Имам предвид bittorent, mozilla, opera, skype, hwmonitor, ccleaner, evga precision, fraps, daemon tools. Днес ще пробвам още някоя и друга. Не е казано, че нищо няма да се сбъгяса, но пък ако не пробваш , няма как да знаеш. Според мен пробвай новия уин. Ако не ти хареса винаги може да се върнеш на хп. еdit: знам, че GTA4 под windows 7\64bit иска повечко памет на по-тежки настройки. Мой познат с 5870, 4 ядрен процесор на АМД и 2гб рам, я играеше с 1-2 кадъра na 1920x1080 . На слайдшоу, заради недостиг на рам.edit2: ето и сървиси, които аз съм спрял и смятам че напълно безопасноComputer BrowserDistributed Link Tracking ClientDistributed Transaction CoordinatorHomeGroup ListenerHomeGroup ProviderIP HelperMicrosoft Software Shadow Copy Provider - спираш я, ако не смяташ да ползваш system restore. Ако смяташ да го ползваш в последствие, пускаш отново този сървис.Print SpoolerSecondary LogonServerWindows DefenderWindows Media Player Network Sharing ServiceWindows Search- въпреки че е спряна, когато въведа текст в търсачката в старт менюто, пак го открива. Странно. Може да спреш и други сървиси , ако не ъпдейтваш уина, но не ти препоръчвам да го правиш. Нова операционна е и ще излизат постоянно кръпки за нея, които ще са важни. Та това е от мен. Ако нещо бъркам, моля да ме извините. Както и моля, нека да се направи отделна тема, специално за оптимизирането на 7-цата. Ще е доста полезна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост