Jump to content

Търся програма за обработка на снимки.

Препоръчан пост

Здравейте.

Търся програма за обработка на снимки, като под " обработка" имам в предвид в повечето случаи наслагване на текст на самата снимка.

Изисквания:

- програмата да е безплатна

- програмата да е сравнително малка

- програмата да дава възможност за текстът да бъде слаган под различни ъгли

Пробвах Paint и GIMP - не ми вършат работа.

Сподели другаде

Можеш да следваш следната последователност, след като стартираш програмата:

1. Выбор файлов для обработки (избираш един или няколко файла, с които ще работиш);

2. Выбор папки для сохраняемых файлов (избираш папка, в която ще се запазват обработените файлове);

3. Формат файлов - избираш вида (формата) на файловете, които ще получиш след обработката; потвърждаваш с бутона Закрыть;

4. Размер изображения - избираш размерите на файловете, които ще получиш след обработката; потвърждаваш с бутона Закрыть. Можеш да не променяш размера - избираш Без изменения размера (только преобразование). При промяна на размерите може да се получи влошаване на качеството на снимките, затова са предвидени няколко филтъра - раздел Выбор фильтра в основния прозорец на програмата;

5. Общие настройки -> Логотип -> Наносить текстовы логотип (включваш настройката за текстов надпис); потвърждаваш с бутона Закрыть;

6. Логотип -> избираш местоположение, прозрачност, завъртане и шрифт на надписа; потвърждаваш с бутона Закрыть;

7. Начать обработку изображений - стартираш процеса на обработката.

По желание можеш да използваш плъзгачите за регулиране на осветеност (Яркость), контраст (Контрастность), наситеност на цветовете (Насыщенность) и острота (Чёткость) на изображенията.

Бутонът Выбор логотипа се използва, ако разполагаш със специален графичен файл (logo), който да поставиш върху изображенията, които ще обработваш.

Сподели другаде

Мдааа става наистина.

Обаче ми се ще нещо по - интуитивно. Избираш снимката, натискаш бутона А и пишеш текста. И този текста можеш да го въртиш по място и градуси.

Ще потърся някоя портабъл от този род.

Благодаря за предложението. Аз знам руски много добре, но дъщерята - не.

Сподели другаде

Простете за лириката в моите скромни думи но тук май никой не е чувал за XnView-става така - image-add text....или за добавяне на готово изображение - image-watermark.
Сподели другаде

Ще ме прощаваш за допълнението, но предложената от теб програма не дава възможност за въртене на текста.

EDIT : Намерих чудесно решение - Picasa . Безплатна, на български, интуитивна за работа и освен това дава възможност за директно качване.

Сподели другаде