Jump to content

Препоръчан пост

• Отговори 53
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

• 7 months later...
Mи, не мога да ти кажа със сигурност, но специално при ползване на uTorrent, яко трополти по харда при високи скорости. Ползвателите на Хитачи, 80Gb ще разберат за какво говоря. :) (предполагам, че при останалите марки/модели, просто не се чува)
Сподели другаде

Аз поне не съм чел да оказва някакво негативно влияние скоростта на сваляне и качване върху живота на хард диска, освен че повече загрява и шуми. Сигурно е възможно да се намалява животът му, но какво да се прави... Единствено по-високата скорост на качване ми бави повече работата с компютъра. Иначе един приятел преди време беше свалял филми с 28 MB/s (!) и казваше, че после се били записали повредени файловете. Не знам доколко е възможно това обаче.
Сподели другаде

Аз поне не съм чел да оказва някакво негативно влияние скоростта на сваляне и качване върху живота на хард диска, освен че повече загрява и шуми. Сигурно е възможно да се намалява животът му, но какво да се прави... Единствено по-високата скорост на качване ми бави повече работата с компютъра. Иначе един приятел преди време беше свалял филми с 28 MB/s (!) и казваше, че после се били записали повредени файловете. Не знам доколко е възможно това обаче.

Приятелят ти нещо се бърка

28Мегабайта в секунда=224Мегабита, скорост която никое ISP в България не предлага, та е дори отвъд капацитета на LAN картата му.

Иначе, да, мисля че оказва някакво влияние.Защото постоянно се чете/пише по харддиска, което ако е интензивно води до повече загряване, може би и износване.

Но като цяло ефекта не е особено сериозен, освен при високи скорости на качване/сваляне при големи обеми данни.

Сподели другаде

Специално за скоростта му вярвам, тъй като програмата я показва в мегабайти, както знаеш, а и той има опит все пак с компютрите (не че е много навътре). LAN-картата на дъното му е гигабитова - или може да работи със скорости до 1 000 Mbit/s. Просто мрежата, към която е свързан (CityLAN) беше много бърза преди две-три години. И аз съм към нея сега, и свалям с до 10,5 MB/s.
Сподели другаде

Благодаря на всички за отговорите. А като сваляте даден торент забелязвате ли покачване на заетата рам? При мен до 80% заема, 5-10 минути след пускането на utorrent-a, незавиимо от скоростта на сваляне и сийдване. Проблема го решавам като маркирам в настройките на utorrent\дисков кеш - изключи кеширането на windows при записване от диска и изключи кеширането на windows при четене от диска. Обаче съм чел, че така се товари повече хардиска. Някакво друго решение? Или смяна на utorrent с друг торент клиент?
Сподели другаде

Аз поне никога не съм имал подобен проблем и всичко си остава по подразбиране в програмата µTorrent 2.0.4 (build 22150) (само задавам място за съхранение на торентите). В момента съм го пуснал отдавна и заема 47 MB RAM, общо заетата RAM ми е 1,19 GB (от общо 3 GB) и 53 процеса на Windows 7 Ultimate 64-bit. 204 торента се сийдват, от които 40 активни.

µTorrent е една от най-добрите програми и замяната й с друга едва ли ще има ефект, но може да пробваш.

Сподели другаде