Jump to content

Препоръчан пост

аз съм с версия 1.8.4 нямам никакви проблеми.Дал съм всичко сваляне и изчакване на мах (9999).Случвало ми се е да свалям с 9мб/с и да качвам с 5мб/с.С нета нямам проблем но с харда :Х претоварен диск всеки път.Забелязал съм че с всяка следваща версия торента става "по мудна" поне аз така мисля...
Сподели другаде

• Отговори 53
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Може при мен да е някакъв бъг в програмата/Версия 1.8.3 от замунда :crazy:

Никога не бих си свалил безплатна програма от тракер. Не казвам, че от това е проблема, но винаги има, макар и малка вероятност, ъпа да е коригирал инсталационния файл.

Аз използвам BitTorrent. Работих дълго време с версия 6.1.2. Никога не съм ограничавал трафика и той винаги е на максимум. Дори когато съм сийдвал и теглил с пълната възможна скорост, при влизане в интернет се усещаше много слабо забавяне. След това сложих за кратко версия 6.2. При нея не обърнах внимание как стоят нещата, защото в този период ползвах компютъра много рядко. След като излезе версия 6.3 обнових старата. При включен торент клиент, дори и когато сийдвах с минимална скорост, интернет браузването беше почти невъзможно. Помислих си, че е от стената (COMODO), която бях инсталирал по това време. Нямах време за много експерименти и затова реших, че при влизане в интернет ще изключвам торент клиента. Наскоро ми дойде идея пак да пробвам старата версия 6.1.2. В момента в който я инсталирах, всичко си дойде на мястото. Единственият проблем при нея е, че с инсталацията се инсталира и BitTorrent DNA. Не знам каква е ползата от него, но след като изключа торент клиента, btdna.exe продължава да работи. В защитната стена забелязах, че остават връзките които прави към интернет. Затова след като инсталирам BitTorrent 6.1.2, деинсталирам BitTorrent DNA (има такава възможност) и всичко е наред.

Може това да се отнася и за µTorrent, защото двете програми са идентични. Мисля, че не е лошо да се пробва някоя по-стара версия и да се види дали проблема ще го има. :peace:

Сподели другаде

Според мен версията едва ли е единствената причина,аз съм използувал различни версии в момента даже съм с бета версия и нямам никакъв проблем.Даже я предпочитам защото при мен пък ми бави с Бит Комет е не нещо фатално чак да увисва, но се усеща разлика докато с тази програма разлика почти няма ,понякога съм свалял и по 4-5 торента.
Сподели другаде

Къде в настройките трябва да "пипна" когато искам да сваля даден торент, без да се налага, да изключвам програмата/µTorrent/ и после да я стартирам отново.

Уф...два пъти прочетох горното изречението и сама не си го разбрах :crosseyes1:

Почвам отначало:

Сийдвам си нормално изнеглените торенти. Решавам обаче да си дръпна още някой филм. Името му се появява в програмата µTorrent като свалящ се торент, но с "0" сийдъри и пиъри, въпреки, че там от където го тегля се вижда, че има голям брой сийдъри.Така си чакам примерно 30 мин.,но филма не може да започне да се тегли. Налага се да спра програмата/µTorrent/и след няколко секунди да я стартирам отново. След по-малко от минута филма започва да си се сваля нормално.

Какво да направя, за да не се налага това спиране-пускане на програмата, когато реша да тегля нещо. По принцип още с включването на компа се включва и µTorrent,т.е програмата винаги ми е включена.

Когато торента не стартира бързо,пробваш с десен клик в/у него и избираш "форсиран старт".Поне при мене тръгва много по-бързо свалянето.

Сподели другаде

Когато торента не стартира бързо,пробваш с десен клик в/у него и избираш "форсиран старт".Поне при мене тръгва много по-бързо свалянето.

Пробвах с "форсиран старт".Нищо не се сваля!

Сийдъри: 159, Лийчъри: 35 = 194 Пиъри

Изчаках 40мин. и рестартирах торент клиента.

Веднага след пускането на µTorrent започнах да тегля с около 3.4МБ/с. Варива м/у 2.9-3.5МБ/с

:peace: Ха...вече го свалих файла

цели 40мин чаках,а само докъто напиша поста/около минута/го дръпнах :haha:

Редактиран от antishoC
Сподели другаде

Пробвах с "форсиран старт".Нищо не се сваля!

Сийдъри: 159, Лийчъри: 35 = 194 Пиъри

Изчаках 40мин. и рестартирах торент клиента.

Веднага след пускането на µTorrent започнах да тегля с около 3.4МБ/с. Варива м/у 2.9-3.5МБ/с

:peace: Ха...вече го свалих файла

цели 40мин чаках,а само докъто напиша поста/около минута/го дръпнах :haha:

Имаш ли доста торенти за сийдване? Ако е така, може да дадеш временно "пауза на всички" и пускаш само този, който искаш да се свали докато тръгне - после може да пуснеш и останалите. Друг начин, който помага е да зададеш висок приоритет на този торент, но не е толкова ефективен. Може би ти става червен знака за сваляне пред задачата за сваляне? Това показва, че връзката с тракера е прекъсната и предстои обновяване, но понякое време пак може да тръгне да се сваля.

Сподели другаде

Имаш ли доста торенти за сийдване? Ако е така, може да дадеш временно "пауза на всички" и пускаш само този, който искаш да се свали докато тръгне - после може да пуснеш и останалите. Друг начин, който помага е да зададеш висок приоритет на този торент, но не е толкова ефективен. Може би ти става червен знака за сваляне пред задачата за сваляне? Това показва, че връзката с тракера е прекъсната и предстои обновяване, но понякое време пак може да тръгне да се сваля.

Ами имам доста за сийдване-17 са, но в момента само 2 са активени.

Не толкова, защото съм със статус "недостъпен"/при мен се получава NAT>NAT/,а защото в момента за 11 от тях просто няма лийчъри. Явно си избирам все торенти, които не са особено търсени от другите пиъри :haha:

Преди бях с Azureus, но не се налагаше никога да рестартирам. Инъче не виждам съществена разлика м/у двата торент криента в скоростите с които тегля или сийдвам.

Общо взето вече свикнах с µTorrent и честно казано дори този растарт престана да ме дразни. Просто се чудих, защо се получава при мен така и понеже имаше вече отворена тема с проблеми, реших да попитам.Мислих, че е нещо в настройките, но явно не е.

Следващият път, ще пробвам с временно "пауза на всички", че в момента нищо не мога да си харесам за сваляне :crosseyes1:

Сподели другаде

В сравнение с uTorrent, Azureus e абсолютен чук - когато не товари процесора, засмуква толкоз много RAM, че все едно разцъквам NFS... Пък откакто стана Azureus Vuze - вече е абсолютна помия... Пък като почнат някои да ми се хвалят: "Той Azureus не е за щайги и е с класи над останалите клиенти..." и разбираш ли, теглел/качвал по-бързо. Изобщо съм нямал такива наблюдения Пък на фона на ресурсите, които черпи... Смешна работа...

С uTorrent до преди 2 дена ми бяха пуснати за сийд 68 торента, но после свих бройката до 40 сега... Нямам никакъв проблем със свалянето - много рядко като заредя торента, да чакам повече от 5 минути, а когато са по-малко сийдърите може и до 10-20 мин да се изчака. Но има ли поне един, задължително го хващам и почва да се тегли. При това с мойта 1Mb връзка, сваля ли се със 112kb - малии тая вечер ше се гледа филм :giggle:, пък ако се сийдва с 40kb(сумарна скорост за всички) - брей днеска голем келепир.

Та вероятно проблема е по някакъв начин в твоя телевизор... Защо не пробваш да ъпдейтнеш до по-нова версия... или пък да даунгрейднеш до по-стара...?

Сподели другаде

Днес от чисто любопитство реших да пробвам µTorrent 1.8.5. Останах очарован. При максимална възможна скорост на сваляне и качване, почти нямах забавяне при браузването в интернет. Заредих един след друг 3 торента за сваляне. Започнаха да се свалят след около 10-15 секунди. Естествено торентите бяха от 10-те най-активни в момента, за да съм сигурен, че ще има достатъчно сийдъри. Имах заредени за качване 28 торента и около 10 бяха постоянно активни по време на теста, като скоростта постоянно беше близо до максималната. Работата с тази версия на µTorrent е аналогична с работата на BitTorrent 6.1.2.

Ами имам доста за сийдване-17 са, но в момента само 2 са активни.

Не толкова, защото съм със статус "недостъпен"/при мен се получава NAT>NAT/,а защото в момента за 11 от тях просто няма лийчъри. Явно си избирам все торенти, които не са особено търсени от другите пиъри :haha:

Преди бях с Azureus, но не се налагаше никога да рестартирам. Иначе не виждам съществена разлика м/у двата торент клиента в скоростите с които тегля или сийдвам.

Общо взето вече свикнах с µTorrent и честно казано дори този растарт престана да ме дразни. Просто се чудих, защо се получава при мен така и понеже имаше вече отворена тема с проблеми, реших да попитам.Мислих, че е нещо в настройките, но явно не е.

Следващият път, ще пробвам с временно "пауза на всички", че в момента нищо не мога да си харесам за сваляне :crosseyes1:

Според мен не е нужно да сменяш торент клиента, защото най-вероятно причината не е в него. Идеята ми е да пробваш да деинсталираш версията, която имаш (независимо коя), за да може всички настройки да се анулират. След това инсталирай версия 1.8.5, като я изтеглиш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от ТУК. Предлагам ти нея, не защото е по-добра от другите, а защото я пробвах и не открих никакви проблеми.

ВНИМАНИЕ: Преди да пристъпиш към деинсталиране на версията, която имаш, ако искаш да си запазиш торентите, които сийдваш в момента, трябва да си копираш файловете. Ако при инсталирането на μTorrent не си определял специално къде да съхраняват *.torrent-файловете, по подразбиране тя ги складира в C:\Documents and Settings\User\Application Data\uTorrent. Имай предвид, че е скрита. Друг по-лесен начин да влезеш в нея е като напишеш %appdata% в Start-->Run-->OK. От папката uTorrent копираш някъде файловете с разширение .torrent (би трябвало да са визуализирани с иконата на µTorrent).

След като пристъпиш към деинсталиране ще ти се появи този прозорец:

post-8967-12585122425625_thumb.jpg

Потвърди, за да могат да се анулират настройките. Дотук с деинсталирането.

Когато започнеш да инсталираш новата версия, ще ти се предложи да инсталираш Ask.com toolbar:

post-8967-12585130330365_thumb.jpg

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО откажи и тогава продължи инсталацията.

След като приключи инсталирането, направи тези настройки:

post-8967-12585135004523_thumb.jpgpost-8967-125851358147_thumb.jpg

Другите можеш да ги оставиш, както са по подразбиране. След това затвори µTorrent (десен бутон на мишката в/у иконата в трея --> Изход).

Сега предстои да заредиш торентите, които записа след деинсталацията на старата версия. Това става с двоен клик в/у торента. Ще ти се отвори подобен прозорец:

post-8967-1258514470349_thumb.jpg

В горната част, трябва да укажеш директорията, където си свалил и преди същия торент. Ако всичко е наред, µTorrent започва проверка на файловете, след което следва сийдване. Ако случайно не започне проверка, а започне да сваля торента, то тогава не си указал правилно пътя.

Надявам се да съм помогнал. :peace:

Сподели другаде

Работата с тази версия на µTorrent е аналогична с работата на BitTorrent 6.1.2.

Нормално. Все пак говорим за едни и същи програми. BitTorrent закупиха µTorrent и го ползват вместо своя предишен клиент. Реално погледнато като функционалност програмите са идентични. :)

Сподели другаде

Да така е, но при новата версия на BitTorrent 6.3, инсталационния файл е с доста по-голям размер и програмата въобще не работи добре. Иначе като интерфейс са едни и същи. :yes:
Сподели другаде

Наличето на Ask Toolbar (както и на всяка друга такава) не е едностранно действие, а е двустранно. Т.е. и двете страни трябва да са съгласни, а това в случая са Ask.com и собствениците/авторите на съответната програма. В текущата ситуация или собствениците/авторите на uTorrent и BitTorrent са се свързали с Ask.com и са поискали да включат toolbar-а в инсталацията на програмите, или от Ask.com са им предложили и те са се съгласили. Не съм сигурен. Знам, че от Ask.com предлагат понякога toolbar-а си, но не знам дали може даден автор да поиска да я включи.

Мисълта ми е, че собствениците/авторите на uTorrent/BitTorrent са не по-малко виновни за наличието на toolbar от самите Ask.com.

Сподели другаде

Да, де... усетих се... Просто автоматично, неприязънта беше насочена към "атакуващата страна". Пък кой на кого и какво предложил, си е вече въпрос на спекулации... Изобщо, напоследък безплатни програми, които ми харсват и уважавам, се скъсаха да набутват Adware в инсталациите си... Просто ми падат в очите... Ясно е, че когато нещо се предлага без пари, авторите трябва да изкарат някой лев, та да поддържат себе си и продукта си, но това не прави ситуацията по-малко дразнеща. Поне за мене... Последното ми разочарование (преди uTorrent...) беше Foxit Reader Free, който преди известно време ползвах... Мисля, че компанията, която го прави не е сиромашка, но това не и е попречило да набута в продукта си цели 2 чешита Adware... При това, дори има и елемент на изнудване - ако искаш да ползваш допълнителните иснтрументи към Foxit Reader, слагай toolbar-a на Ask. Ако го махнеш - sorry, ама трябва да си платиш, че да ползваш инструментите... За мен поне, тука е ясно кой е наделял дръжката... Просто, няма да го пипна повече тоя техен PDF reader! То бива бива алчност, ама чак пък толкова... Че и по-лошото е, че кръгът от програми без adware все повече и повече се стеснява - да се чудиш накъде да се обърнеш... Аман от "маркетингови стратегии", в които представянето/популяризирането на даден продукт от полезно и информативно за потребителя (не е ли това принципната цел), се е превърнало в напаст! Понастоящем, само от рекламата на даден продукт, изобщо не мога да разбера дали изобщо си заслужава... Трябва да се тестват по 10 програми от даден клас, докато се напипа тази, която наистина си струва да се ползва, с оглед функционалност и ефективност... И изобщо, някога интернетската реклама (засега се абстрахирам от другата), била ли е полезно-информативна?

Sorry за лекото лирично отклонение.

Сподели другаде