comando1302 Публикувано Ноември 14, 2009 Report Share Публикувано Ноември 14, 2009 Здравейте хора,имам следния проблем със µTorrent 1.8.3 когато тегля или само сиидвам нета ми заспива,страшно бавно ми отваря страниците. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 14, 2009 Report Share Публикувано Ноември 14, 2009 Можеш да си сложиш по-стара версия на uTorrent, например 1.7.7. или 1.8. И аз съм с тази версия (1.8.3) и съм забелязал съществено бавене. Просто новите много уплътняват връзката и за това така се получава... Колкото по-добре теглиш/сиидваш - толкова повече ще ти бави връзката... Не знам при баткото на uTorrent - BitTorrent дали го има проблема... Интерфейса е иначе същия... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 14, 2009 Report Share Публикувано Ноември 14, 2009 Интерфейса е иначе същия...Не сам интерфейсът е същият. Програмата е същата. Разликата е в иконата и името. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 Здравейте хора,имам следния проблем със µTorrent 1.8.3 когато тегля или само сиидвам нета ми заспива,страшно бавно ми отваря страниците.Подобрение на скоростта в този случай съм забелязал, че се получава при използване на програмата Ashampoo Internet Accelerator 3.20. Същата я има като модул в Ashampoo WinOptimizer. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 И един мармот завива шоколада в станиол. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 И един мармот завива шоколада в станиол. Да, за да го хапваме ние - човеците сладко, доволно гледайки как страниците вече не се отварят толкова бавно с използването на гореспоменатата програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 За пореден път се убеждавам колко силно нещо е пласибо ефектът. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 За пореден път се убеждавам колко силно нещо е пласибо ефектът.Това го показва опитът. Пробвал ли си програмата? Тя явно разпределя трафикът така, че да има и за другите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 Точно нея не съм пробвал, но съм пробвал други и резултатите от ползването им са били почти идентични с неизползването им. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 Къде в настройките трябва да "пипна" когато искам да сваля даден торент, без да се налага, да изключвам програмата/µTorrent/ и после да я стартирам отново. Уф...два пъти прочетох горното изречението и сама не си го разбрах Почвам отначало:Сийдвам си нормално изнеглените торенти. Решавам обаче да си дръпна още някой филм. Името му се появява в програмата µTorrent като свалящ се торент, но с "0" сийдъри и пиъри, въпреки, че там от където го тегля се вижда, че има голям брой сийдъри.Така си чакам примерно 30 мин.,но филма не може да започне да се тегли. Налага се да спра програмата/µTorrent/и след няколко секунди да я стартирам отново. След по-малко от минута филма започва да си се сваля нормално.Какво да направя, за да не се налага това спиране-пускане на програмата, когато реша да тегля нещо. По принцип още с включването на компа се включва и µTorrent,т.е програмата винаги ми е включена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 Не знам да има такава настройка... Нали цъкаш на линка на торента, отваря ти се прозорче на браузера, което те пита какво искаш да го правиш този файл? Изби отваряне с uTorrent, програмата ти го отваря в едно по малко прозорче, където виждаш файловете на торента; можеш да избираш кои и къде да се свалят; цъкаш OK и чакаш програмата да се конектне до въпросните сиидъри, посредством тракера и да почне да тегли... При мене е така. Вече колко бързо ще стане свързването си е друга песен - някой пъти става за секунди, а друг път съм чакал часове... Едва ли опира до настройка от типа: "Изберете тази опция, ако след като сте дали заявка за торента искате да рестартирате прогрмата, преди да започне изтеглянето". Обикновено на лиичара му трперят ръцете от нетърпение, докато се тегли даден торент, а какво остава да се налага рестарт на прогрмата? Все пак погледни в Настройки => Изчакване какви са стойностите срещу "Максимален брой активни торенти (качване и сваляне)" и долната опция. Въпросните стойности се определят от това каква скорост на интернета си задала от Опции => Съветник за настройки. Ако си задала по-бавен нет, отколкото имаш, това ще лимитира броя на торентите/връзките, които програмата сиидва/сваля и въпросните ще се запълнят. Ако речеш да свалиш друг торент, то той ще трябва да чака да му се освободи място сред останалите, които вече се сиидват/свалят, защото предвидените места са вече заети. Когато рестартираш торент клиента, той успява да си хване място сред задачите, преди останалите торенти за сиидване/сваляне да са успели да го преварят и почва да се сваля. Така че провери си тези настройки дано е в това само проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 Не знам да има такава настройка... Да и аз не откривам такава настройка, но все се чудя, защо когато рестартирам торент клиента,файловете веднага /без да използвм допълнителни заклинания и магии/ започват да се свалят Иначе, всичко и при мен е така, както го описваш и при теб.По принцип свалям само по 1 торент,така че едва ли се налага да се чака да му се освободи място. Явно ако искам бързо да става свързването, ще продължа да си рестартирам µTorrent. По-добре да се забавя с минута-две откоркото да чакам с часове свързване.При мене е така. Вече колко бързо ще стане свързването си е друга песен - някой пъти става за секунди, а друг път съм чакал часове... Може да звучи нелогично, но пробвай да дадеш "изход" на µTorrent и после го активирай наново за да не чакаш. Все пак ми е интересно, ако някой успее да установи причината за това "поведение" на µTorrent и да сподели опита си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 В бройката на тези, които торента, който искаш да свалиш чака, за да му освободят място се предполага, че се вклюват и тези, които се сиидват в момента, защото и те държат част от трафика. Затова и в настройките на "Изчакване" си пише "Максимален брой активни торенти (качване и сваляне)" Колкото по-голям е броя на активно сийдващите се задачи, толкова по-трудно ще се вреди заявката за сваляне, защото общата бройка предвидени места е вече заета. Така си го обяснвам. Аз съм само с 1Mb нет, но пак не ми се налага да чакам твърде дълго за прикачване (2-5 min). Пробвай да дадеш от съветника за настройки връзка по-голяма или равна на тази, която имаш или ръчно от настройките увеличи броя на активните торенти, които ще се обработват (полетата са активни) и виж дали ще има ефект. Пробно можеш да дръпнеш някоя сапунка, че са по-малки пък и бързо ще я изсиидваш Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 Няма ефект. Все още си чакам Може при мен да е някакъв бъг в програмата/Версия 1.8.3 от замунда Ще си рестартирвам.... както си знам... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 И аз съм със същата. Както ти е по-удобно Можеш и да обновиш програмата... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост