Jump to content

Системата забива на син екран

eskulero

Препоръчан пост

Искам да помоля някой да ми помогне с един проблем.

По някое време(всеки път различно и през различни периоди) ми излиза един син екран

1.От какво се появава?(от windowsa ли,дефектен ми е комютъра ли или нещо от сорта)

2.Как мога да го махна?

ЕДИТ:

Ако съм объркал раздела много съжелявам,за пъви път влизам в този форум и незнам кое къде е.

Сподели другаде

• Отговори 30
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Нищо лично, но в коментара си все едно казваш "Боли ме нещо. Кажете ми какво ме боли и защо ме боли."

Ако дадеш ТОЧНА информация каква е операционната система, с какъв хардуер разполагаш, каква е грешката на синия екран и откога е проблемът, може и да можем да помогнем.

Сподели другаде

Със Windows XP SP2 2002 съм

Компютъра ми е:

CPU: Intel Pentium Dual-Core E5300 2x2.60 GHz

2MB L2 Cache,800MHz FSB,45nm

RAM: 4GB DDR II

Hard:1TB SATA II

ODD: DVD-RW DL/DF

VGA : ATI HD 4650 1GB DDR II

PCI-E DVI/TVO (FUll HD 1080p)

MB: Socket 775.DDR II,SATA II,PCI-Ex16

LAN 10/100Mb,6-ch HD Audio(int.)

Грешката съм я снимал и съм я показвал,а проблемът е откакто си купих компютъра (първата седмица мисля че не се показваше синия екран,но после почна малко по малко и все по често)

Сподели другаде

Ами първо може да започнеш с ъпдейт на ОС , ако проблема остане или ако не искаш да ъпдейтваш , смяна на драйвъри на видеото.

Може да направиш и следното:

Отиди в C:\WINDOWS\Minidump , това естествено ако ОС е в C.

Трябва да имаш файл който може да го качиш някъде да го разгледаме.

Ако нямаш такава директория , направи следното:

Десен бутон на My computer->Properties->Advanced->Start up and Recovery->Settings->Write debugging information->От падащото меню избери Complete memory dump->Потвърди направените промени.

След следващия син екран там ще има файл който трябва да качиш.

Аз съм почти на 100% сигурен , че е от драйвърите на видеото но .....

Не си писал какво ти е захранването.....

Сподели другаде

Ами първо може да започнеш с ъпдейт на ОС , ако проблема остане или ако не искаш да ъпдейтваш , смяна на драйвъри на видеото.

Може да направиш и следното:

Отиди в C:\WINDOWS\Minidump , това естествено ако ОС е в C.

Трябва да имаш файл който може да го качиш някъде да го разгледаме.

Ако нямаш такава директория , направи следното:

Десен бутон на My computer->Properties->Advanced->Start up and Recovery->Settings->Write debugging information->От падащото меню избери Complete memory dump->Потвърди направените промени.

След следващия син екран там ще има файл който трябва да качиш.

Аз съм почти на 100% сигурен , че е от драйвърите на видеото но .....

Не си писал какво ти е захранването.....

Във C:/WINDOWS/Minidump има има 9 файла,не е само един.

а като ида на My computer->Properties->Advanced->Start up and Recovery->Settings

В падащото меню имам само 3 възможности и те са:

(none)

Small memory dump(64KB)

Kerenl memory dump

Няма Complete memory dump... http://bulfleetbg.hit.bg/asdf.JPG

между другото пробвал съм като преинсталирам уиндоуса да не слагам веднага драйвърите ми да изчакам да видя дали ще се появи син екран....е появи се дори без драйвъри.

А захранването е от контакт ако това питаш

Сподели другаде

А захранването е от контакт ако това питаш

То хубаво е от контакта, ама мисля че в питането се има предвид какъв е захранващият блок (това с фърчиперката, дето духа отзад на кутията). Стандартно с кутията ли е купено, или отделно си го купувал? Каква марка е? Колко вата? Можеш да видиш тези неща, като махнеш левия страничен капак на кутията и прочетеш какво пише на етикета на захранващия блок. Ако не знаеш какво точно да гледаш, можеш да направиш едно фото с апаратчето/телефончето и да дадеш снимката тук или да препишиш всичко каквото е написано. При условие, че компютърът е в гаранция и е забранено да го отваряш (има лепенки), уви - няма да може да се види какво е захранването и ще трябва да се задоволим с инфото дали е купувано отделно или си върви с кутията. Можеш да дадеш и едно шотче на напреженията, които можеш да видиш с програми като Everest.

Сподели другаде

То хубаво е от контакта, ама мисля че в питането се има предвид какъв е захранващият блок (това с фърчиперката, дето духа отзад на кутията). Стандартно с кутията ли е купено, или отделно си го купувал? Каква марка е? Колко вата? Можеш да видиш тези неща, като махнеш левия страничен капак на кутията и прочетеш какво пише на етикета на захранващия блок. Ако не знаеш какво точно да гледаш, можеш да направиш едно фото с апаратчето/телефончето и да дадеш снимката тук или да препишиш всичко каквото е написано. При условие, че компютърът е в гаранция и е забранено да го отваряш (има лепенки), уви - няма да може да се види какво е захранването и ще трябва да се задоволим с инфото дали е купувано отделно или си върви с кутията. Можеш да дадеш и едно шотче на напреженията, които можеш да видиш с програми като Everest.

Със кутията е купено не съм го модвал или да съм заменял някакви части всичко си е както го взех.А къде по точно викаш да направя скрийн шот??

Сподели другаде

С Everest, на таба Menu/Меню цъкаш на Sensor/Сензор, при което вдясно ти се появяват данните за температурите и напреженията. След това, докато е активен прозореца на програмата, натискаш и задържаш бутона Alt на клавиятурата, натискаш бутона PrtScr. Отваряш Paint и пействаш там картинката => запазваш я на десктопа (в png формат) => прикачаш я към коментара си или я хостваш на някой сайт за картинки, напр TynyPic (изисква регистрация) и копираш линк в коментра си (избираш кода от IMG Code for Forums & Message Boards).

Да разбирам, че не можеш да дадеш повече инфо за захранването, защото кутията е запечатана и машината е в гаранция, или? Предполагам, че захранването е боклучиво, но все пак...

Сподели другаде

В момента не съм на компютъра ( на гости съм ). Иначе може ли да обясниш по - подробно къде е този Sensor/Сензор в Everest-а че нещо не го откривам.Аз като се прибера ще направя скрийн и ще го кача!
Сподели другаде

Това достатъчно подробно ли ти е:

http://i38.tinypic.com/2n9e5fs.jpg

Това е снимка от Ultimate версията, но и при Free е същото... Разбира се, предполагам ти си с Everest Ultimate... Едва ли е непосилна задача да се ориентираш в програмата.

Edit: Сега видях, че в българската версия, Sensor е преведено като Датчик.

Сподели другаде

Ако грешката в синия екран е една и съща, можеш да опиташ да преинсталираш драйверите за видео картата.

Като си преинсталирах уиндоуса стоях малко време без драйвъри и пак се показа синия екран,затова си мисля,че не е от драйвърите

Сподели другаде

Windows да не е някоя глупава самоделка или е чистичък? Без НИКАКВИ драйвери ли си бил или само без видео драйвери?

Ако системата не е в гаранция и можеш да я отвориш, моля, погледни какъв е захранващият блок.

Сподели другаде