Night_Raven Публикувано Ноември 13, 2009 Report Share Публикувано Ноември 13, 2009 По-бавното зареждане на ОС ще да е частен случай при теб. При мен няма такива неща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 Здравейте ,искам да използвам случая да попитам и аз "вирус ли е не знам?"като дам да сваля емотиконите outpost-a изпищятова е линка http://skype-emotikoni999.hit.bg/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 @gibson - за*би ги тия икони. При мене avast! изпищя на червей:http://i38.tinypic.com/qrlsmh.jpgА това дето си показал е от от блокатора на IE8 (SmartScreen Filter). Outpost не пищи по този начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 @gibson - за*би ги тия икони. При мене avast! изпищя на червей:http://i38.tinypic.com/qrlsmh.jpgА това дето си показал е от от блокатора на IE8 (SmartScreen Filter). Outpost не пищи по този начин.значи си е гадост,мерси за съдействието Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 значи си е гадост,мерси за съдействиетоAvast!5 beta директно блокира връзката: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 добре де защо при мен и outposta i avira premium траят а само експлоръра се обади? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 добре де защо при мен и outposta i avira premium траят а само експлоръра се обади?Защото ги е предварил. Пробвай с Mozilla Firefox - тя не спира свалянето. При мен a-sqared Anti-Malware 4.5 също показа, че има червей-агент - IM-Worm.VBS.Agent.d!IK Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 Защото ги е предварил. Пробвай с Mozilla Firefox - тя не спира свалянето. При мен a-sqared Anti-Malware 4.5 също показа, че има червей-агент - IM-Worm.VBS.Agent.d!IKе аз не искам вече да го свалям Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 е аз не искам вече да го свалям Всъщност Avira си трае, защото файла не се засича.Пратен е за анализ, но тъй като през почивните дни почиват ще имам резултат чак утре. http://i.imagehost.org/0186/1_30.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 15, 2009 Report Share Публикувано Ноември 15, 2009 е аз не искам вече да го свалям Абе не ти и трябва... Тоя сайт е абсолютен fake, а въпросните икони не са нови, а си ги има в скайпа... Поне повече да се бяха постарали. Ти откъде го изкопа тоя адрес?При отваряне с Opera на линка за изтегляне се появява бяла страница и толкоз... FF се дъни и позволява на изтеглянето да се зареди като все едно, че нищо не е... Естествено, и avast! 5 beta лови:http://i35.tinypic.com/j9689k.jpgи нараторката (явно тази версия на програмата е женска ) ме информира с типичния си безгрижен тон, че всичко е OK. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Ноември 16, 2009 Report Share Публикувано Ноември 16, 2009 Всъщност Avira си трае, защото файла не се засича.Пратен е за анализ, но тъй като през почивните дни почиват ще имам резултат чак утре. http://i.imagehost.org/0186/1_30.pngще чакаме резултата,интересно ми е какво ще кажат. Абе не ти и трябва... Тоя сайт е абсолютен fake, а въпросните икони не са нови, а си ги има в скайпа... Поне повече да се бяха постарали. Ти откъде го изкопа тоя адрес?При отваряне с Opera на линка за изтегляне се появява бяла страница и толкоз... FF се дъни и позволява на изтеглянето да се зареди като все едно, че нищо не е... Естествено, и avast! 5 beta лови:http://i35.tinypic.com/j9689k.jpgи нараторката (явно тази версия на програмата е женска ) ме информира с типичния си безгрижен тон, че всичко е OK.прати ми го един познат по скайпа ама той нищо не разбира от тези неща и даже си го е инсталирал Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 16, 2009 Report Share Публикувано Ноември 16, 2009 Това не е реална програма или продукт, който се инсталира. Не е и реално зловреден файл, а просто досаден. Това е просто обикновен VBS скрипт, чието стартиране на прави нищо друго освен да ползва Skype4COM протокола (който се инсталира по подразбиране със Skype), за да разпрати съобщения с линк към сайта към всички абонати в списъка на Skype, за да залъже получателя на съобщението да отвори сайта и евентуално да свали файла и също да го стартира, което отново да изпрати съобщения и т.н.Антивирусните го засичат, защото е досаден и създава спам, което все пак не е никак приятно за получателите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Ноември 16, 2009 Report Share Публикувано Ноември 16, 2009 Това не е реална програма или продукт, който се инсталира. Не е и реално зловреден файл, а просто досаден. Това е просто обикновен VBS скрипт, чието стартиране на прави нищо друго освен да ползва Skype4COM протокола (който се инсталира по подразбиране със Skype), за да разпрати съобщения с линк към сайта към всички абонати в списъка на Skype, за да залъже получателя на съобщението да отвори сайта и евентуално да свали файла и също да го стартира, което отново да изпрати съобщения и т.н.Антивирусните го засичат, защото е досаден и създава спам, което все пак не е никак приятно за получателите.Да,този VBS скрипт не е нещо ново,но е доста досаден,както казваш.Преди време го бях пратил за анализ до Avast! и явно са го добавили.Някой щеше тогава да го изпраща т.е. да пише във форума на MBAM да го добавят ,но дали е информирал и дали са го добавили идея си нямам,може да се провери обаче. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Ноември 16, 2009 Report Share Публикувано Ноември 16, 2009 това значи ли че мога спокойно да го инсталирам и няма да е опасно,освен това че ще го разпрати на всички абонати? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 16, 2009 Report Share Публикувано Ноември 16, 2009 Ти не четеш ли? Това не се инсталира. Това няма за цел да ти отключи емотикони или каквото там прави. То не е изпълнява това, което уж трябва да изпълнява. Това е трик с цел пращане на спам. Фалшиво е. Лъжа, измама, шарлатания. Как да го обясня не знам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост