fsa_30 Публикувано Ноември 12, 2009 Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 Здравейте! Забелязах, че от известно време насам, при поставяне на дискове в CD/DVD устройствата или съответно при зареждането на „имидж”-файлове във виртуални дискови устройства (например в DAEMON Tools) НЕ СЕ показват съответните "икони" и етикети с имена на дискове (LABELs), указании чрез командите на файла с име "autorun.inf". Изобразяват се стандартните „икони” на съответните сменяеми устройства (на Windows Explorer или My Computer). Нормалното е при команди от вида: [AutoRun]OPEN="autorun.exe"ICON="autoplay.ico"LABEL="CD or DVD disk Label" да се изобрази посочената по-горе икона ("autoplay.ico") и име на диска ("CD or DVD disk Label"). При мен, от известно време, това не е така. Стартира се посоченият файл ("autorun.exe"), но иконата и името на диска не се показват (не се променят). Има ли някой идея, каква е причината за това? БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! П.П. Имам инсталирана ОС Windows XP (Service Pack 3). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 12, 2009 Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 Виж дали това ще ти свърши някаква работа - Autoplay Repair Wizard. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Ноември 12, 2009 Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 Имаш предвид че нети работи ауторън функцията?Т.е при зареждане на исо в даемон тоолс не ти се появява меню? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fsa_30 Публикувано Ноември 12, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 Предполагам, че AutoRun функцията работи, т.к. ако диска е инсталационен (независимо дали е игра, програма или др.), самата инсталация стартира, т.е. появява се диалогов прозорец за настройки на инсталацията, но интересно защо (а и доста странно за мен?!?!?), не се сменя иконата на устройството (например иконата, посочена чрез ICON="autoplay.ico") и не се появява надписа, посочен чрез LABEL="**CD or DVD disk Label**". Това ми се вижда доста "съмнително", т.к. антивирусните программи показват, че всичко е наред. Това посочват и всички диагностични програми. Идея си нямям какво става, въпреки че се занимавам с компютри повече от 15 години. Изчетох много форуми и опитак какви ли не трикове, но ... проблема не се решава. Възможно е да е проблем на някой от безбройните ъпдейти на Microsoft Widows XP, които постоянно пускат. А е възможно да е проблем, предизвикан от някой вирус или съмнителен софтуер, т.к. преди известно време "изпуснах" (по чисто моя вина) вирусна атака и компютъра ми буквално беше "умрял" и ми костваше много време и нерви, за да го стабилизирам, без да изгубя важна информация. Странно! Даже много странно! (а и интересно като казус) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Ноември 12, 2009 Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 Съжалявам човек ама нещо не та разбирам какво искаш да кажеш.Дай някаква снимка натова което казваш Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 12, 2009 Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 Опитвал ли си да изтриеш IconCache.db файла от Documents and Settings\<акаунта ти>\Local Settings\Application Data? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 12, 2009 Report Share Публикувано Ноември 12, 2009 Съжалявам човек ама нещо не та разбирам какво искаш да кажеш.Дай някаква снимка натова което казваш Еми, мисля че иска да каже, че не му се променя иконата на записвачката, когато сложи диск, който на AutoRun съдържа информация за собствена икона... Примерно, като отвориш My Computer, когато си сложил в дисковото устройство диск с Windows, игра и т.н. Фото: http://i33.tinypic.com/x4nl4.jpg Ей, така се променя, като се сложи примерно игра. Същото важи и за Daemon Tools... Картинката на виртуалното устройство нали се променя като маунтнеш нещо? Иначе, самия AutoRun, доколкото разбрах си работи... Съмнява ме, че докато се е чистил от гадинки (както спомена), може нещо странично да е помел... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Ноември 13, 2009 Report Share Публикувано Ноември 13, 2009 Еми, мисля че иска да каже, че не му се променя иконата на записвачката, когато сложи диск, който на AutoRun съдържа информация за собствена икона... Примерно, като отвориш My Computer, когато си сложил в дисковото устройство диск с Windows, игра и т.н. Фото: http://i33.tinypic.com/x4nl4.jpg Ей, така се променя, като се сложи примерно игра. Същото важи и за Daemon Tools... Картинката на виртуалното устройство нали се променя като маунтнеш нещо? Иначе, самия AutoRun, доколкото разбрах си работи... Съмнява ме, че докато се е чистил от гадинки (както спомена), може нещо странично да е помел... Да сега разбрах то и при мене става така понякога немога да кажа каква е прочината защото не сам се интерасувал това е снимка на първия имич файл няма икона като заредя 2 -ри си има... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fsa_30 Публикувано Ноември 13, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 13, 2009 Правилно сте ме разбрали. Поставяш диск и ... иконата остава същата, каквато си е станартната за CD или DVD устройство без посравен диск , вместо реалната икона на диска . При поставянето на диска на друг компютър всичко е ОК. Следователно диска е ОК. Пробвах с Autoplay Repair Wizard, но не даде резултат. Ще пробвам да изтрия "IconCache.db" файла от Documents and Settings\<акаунта ми>\Local Settings\Application Data като се прибера от работа и ще видя резултата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 13, 2009 Report Share Публикувано Ноември 13, 2009 Само да напомня да рестартираш след изтриването на файла. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fsa_30 Публикувано Ноември 20, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 Здравейте отново! Какво се получи, като се опитах да изтрия файла "IconCache.db", акато ме посъветвахте!?!? Ами... оказа се, че не мога да открия файл с посоченото име, не само на посоченоти място, а и на всички хардове, които имам. Затова се позабавикх с резулата, т.к. се наложи да потърся и изчета доста информация по въпроса. И при всичките посочени начини за откриване, изтриване и даже създаване на нов празен фал с име "IconCache.db" и на посоченото място, ... нищо не се получава. РЕЗУЛТА=0. Печели компютъра!!! На няколко места прочетох, че посочената процедура е само за Windows XP with SP2, и не важи за Windows XP with SP3, с какъвто съм аз. Там се казва, че при SP3 липсва фал с име "IconCache.db", а има фал с име "FileIcon.db". Но... пак нищо!!! Оказа се, че и такъв файл не мога да открия никъде!!! Междудругото, проверих на компютър с инасталиран Windows XP with SP2 и се оказа, че файла си е на мястото. Така, че доста неща пробвах и не получих желания резултат. Има те ли някакви други идеи??? Пробвах бърз преинсрал на Windows-а, но пак не става, а не ми се иска да правя чисто нова инсталация на този етап, т.к. трябва да исталирам доста програмо отново, а и да ги конфигурирам една по една.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 20, 2009 Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 Странно. Аз съм с Windows XP SP3 и при мен въпросният файл е налице.Да не си с някоя тъпа самоделка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 20, 2009 Report Share Публикувано Ноември 20, 2009 Аз се сетих друго - да не би в регистъра да има запис, указващ иконите на устройствата? Виж какво съм писал тук преди време и опитай първия вариент. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fsa_30 Публикувано Ноември 23, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 23, 2009 Изпробвах метода за определяне на икона на устройство D:, чрез добавяне на ключ в "регистъра" на Windows-a. Резултата е следният: 1. Иконата на устройство D: се смени, както се очаква от това действие (което е донякъде добре). 2. В папката "Documents and Settings\<акаунта ми>\Local Settings\Application Data" се появи заветния файл с име "IconCache.db" и размер 24.5МВ, което също е добре. Все пак "излъгахме" звяра ... донякъде. Окзазва се, че все пак такъв файл е наличен. 3. (и най-важно в моя проблемен случай) Иконите на устройствата, в които поставям диск .... остават непроменени (т.е. намираме се в изходна позиция)! Т.е. продължавам да дерзая по въпроса Но, поне вече се зароди някаква надежда, че има решение на задачата! Сега поне мога да пробвам и останалите методи за "ресетване" на стандартните икони - например изтриване и проверка дали въпросния файл ще се "самовъзстанови" от системата и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 23, 2009 Report Share Публикувано Ноември 23, 2009 Виж дали Tweak UI ще ти свърши някаква работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост