Jump to content

Въпрос,свързан с харда

Препоръчан пост

Здравейте. Тествах хард диска с hd tune. Програмата не откри грешки, но все пак моля за компетентно мнение за health status-a и benchmark-a, дали има нещо притеснително?

post-8656-12583801985333_thumb.jpg

post-8656-12583802088009_thumb.jpg

Сподели другаде

Не че нещо, ама хубавчикият и зелен надпис "Ok" би трябвало да ти е достатъчен, за да прецениш дали да се притесняваш или не. :)

Не че нещо, ама това ''ОК'' го видях, но стойностите ме интересуват, дали не са на ръба. Бях видял преди време в друг форум , където на потребител също му беше всичко ок , но някои от разбирачите му казаха, че някои стойности не са много добре, въпреки, че срещу всички пишеше '' ОК''. Обаче не намирам темата. За да питам , значи има защо. :)

Ако може да ми препоръчаш друг тест, максимално надежден, но не такъв, който изисква запис на cd или дискета, защото нямам в момента, а трябва да тествам. Благодаря

edit: тестовете не винаги показват проблема, нали. Предпологам си чел в някои форуми, как при овърклок и последвали 1001 теста за стабилност на системата, които минават успешно и всичко е ок, следва пускане на някое леко приложение и син екран. Нали? Та не винаги теста е гаранция на 100% стабилност. Тестовете на харда няма нищо общо естествено с овърклока, но просто давам за пример, как тестовете не гарантират нищо, освен успокоение. За това искам да тествам с още някоя програмка.

еdit2: и аз към него се насочих веднага (driver fitness test) , но нямам налично cd в момента и няма как да тествам с тази програма. Благодаря все пак. :)

А искам да тествам, защото една от папките ми , която търсих преди няколко дена в дял D, не успях да я намеря, а след 2 дена я гледам пак се е появила на мястото си. Не вярвам да си въобразявам и да не съм я видял при търсенето, въпреки , че и това е възможно. Също така, след като изтрих един торент от utorrent изчезна и самия файл oт харда. И за това тествам харда за грешки, въпреки, че няма сини екрани, рестарти, забивания, бъгове и дори най-малки проблеми, компа ''лети'', но определено ме притесни това...не знам как да го нарека...изчезване на папка и появата й.

Сподели другаде

Информацията в подпроозрец Health идва директно от S.M.A.R.T. функцията за самодиагностика на самия твърд диск. Щом дискът сам преценява състоянието си за добро, значи е добро.

А иначе за тест е логично да пробваш и Drive Fitness Test, който е официалният инструмент на Hitachi.

Сподели другаде