Jump to content

Удължаване на PS2 кабел

Препоръчан пост

Здравейте.

Налага ми се да удължа с 1м. кабелите на клавиатурата и мишката (PS2)

Въпроса ми е ще може ли да стане чрез запояване, и евентуално какъв кабел (колко жила) да подготвя преди да я резна :giggle:.

Сподели другаде

Здравейте.

Налага ми се да удължа с 1м. кабелите на клавиатурата и мишката (PS2)

Въпроса ми е ще може ли да стане чрез запояване, и евентуално какъв кабел (колко жила) да подготвя преди да я резна :giggle:.

Може да пробваш с кабели от стари клавиатура и мишка, ама ще е бая играчка и ненадеждно. Като че ли е по-добре безжични да си купиш?

Сподели другаде

Към Nazikov: Не се чувствай длъжен да "ощастливяваш" всяка тема с безсмислени коментари !

ПП. Съжалявам за острия тон, но нямаш никакво чувство за мярка.

Сподели другаде

Към Nazikov: Не се чувствай длъжен да "ощастливяваш" всяка тема с безсмислени коментари !

ПП. Съжалявам за острия тон, но нямаш никакво чувство за мярка.

Това ти си го мислиш. Тук е публичен форум и всеки регистриран и редовен потребител може да изказва мнения по въпроса, а че това не ти харесва не ме интересува - то си е твой проблем. Не си длъжен да отговаряш - просто го подминавай, но не прави подобни забележки. Иначе въпроса ти по принцип няма много смисъл, защото не съм виждал по магазините да се продават специално кабели за клавиатури и мишки на метър - откъде ще ги вземеш тогава? Смяташ ли че става някакъв кабел с много жила?

Сподели другаде

След 3 минутно търсене из google намерих удължител: http://www.comtradebg.com/keyb-extension-cable-p-4698.html Предполагам, че ще свърши работа. Първо отиди в компютърен магазин и попитай за такъв удължител. Ако нямат, то отиди в Praktiker, MrBricolage или някой друг такъв хипермаркет и намери зоната, където продават кабели. 100% ще имат.
Сподели другаде

Удължителите по магазините естествено ги бях намерил вече, затова въпроса ми беше "ще може ли да стане чрез запояване ?"

Както и да е. Проучих въпроса, и за малко наставяне би трябвало да няма проблем.

Отново към Nazikov. Ще обясня по-простичко, за да ме разбереш.

Примерно: Когато връзваш телефонни кабели в къщи просто ги навиваш на ръка, без да ги запояваш, защото припоя блокира голяма част от информацията която върви по кабела (различните типове сигнали ползват различна дължина на вълната). Когато вече знаеш това въпросът ми придобива смисъл . Ето защо не трябва да бъдеш "на всяка манджа меродия", а да се изказваш там където би бил полезен, ако въобще можеш. Иначе теми за общи приказки във форума колкото искаш ;)

Със здраве.

Сподели другаде

Удължителите по магазините естествено ги бях намерил вече, затова въпроса ми беше "ще може ли да стане чрез запояване ?"

Както и да е. Проучих въпроса, и за малко наставяне би трябвало да няма проблем.

Отново към Nazikov. Ще обясня по-простичко, за да ме разбереш.

Примерно: Когато връзваш телефонни кабели в къщи просто ги навиваш на ръка, без да ги запояваш, защото припоя блокира голяма част от информацията която върви по кабела (различните типове сигнали ползват различна дължина на вълната). Когато вече знаеш това въпросът ми придобива смисъл . Ето защо не трябва да бъдеш "на всяка манджа меродия", а да се изказваш там където би бил полезен, ако въобще можеш. Иначе теми за общи приказки във форума колкото искаш ;)

Със здраве.

Отново ще ти повторя да не нареждаш кой къде да бъде мерудия. Не е възможно всички мнения по въпроса да ти харесат. Щом отговорът ми е по темата и не се третира като спам - всичко е наред. Не е задължително да е верен и да те удовлетворява. Нещо бъркаш в разбиранията си за тези електрически и вълнови съпротивления, но това е въпрос на друга тема. Като толкова знаеш - защо питаш въобще? Излезе, че от темата ти и въпроса в нея няма никакъв смисъл, всичко си знаеш - и удължители знаеш, че има такива, и от вълнови съпротивления разбираш - жилата на кабела трябвало да се връзват без да се запояват, и от не знам си още какво... защо тогава питаш?

Сподели другаде

Момчета, не се изнервяйте. Nazikov е много добър участник във форума, така, че petiowolf не нападай така човек, който ти дава някакъв съвет. Именно за това е форума. Ти ако желаеш вслушай се в съвета, като не ти отърва - недей. 

Иначе по твоя въпрос - никакъв не е проблема да запоиш всички кабелчета на мишката и клавиатурата, само да ти се занимава. Доколкото си спомням даже кабелчетата са оцветени в различни цветове.

Това тук може да ти е от полза, а и това също.

Сподели другаде