byalko_byalkov Публикувано Ноември 9, 2009 Report Share Публикувано Ноември 9, 2009 Здравейте! В момента компютърът ми е с дънна платка ASROCK ALIVE-SATA2-GLAN /сокет AM2 , процесор AMD Athlon64 3000+ и RAM 2GB DDR2 800. Колебая се между два варианта за ъпгрейд: 1. На това дъно да сложа процесор AMD Athlon64 X2 6000+ и още 2 GB DDR2 800 2. Да сложа дъно ASUS P5P43TD PRO /P43/775 , процесор CORE 2 DUO E7200 и 4GB DDR3 1066 3.Да сложа дъно ASUS P5QD TURBO /P45/LGA775 , процесор CORE 2 DUO E7200 и 4GB DDR2 800 Въпросът ми е доколко чувствителна би била разликата в производителността между трите варианта ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 9, 2009 Report Share Публикувано Ноември 9, 2009 Здравейте! В момента компютърът ми е с дънна платка ASROCK ALIVE-SATA2-GLAN /сокет AM2 , процесор AMD Athlon64 3000+ и RAM 2GB DDR2 800. Колебая се между два варианта за ъпгрейд: 1. На това дъно да сложа процесор AMD Athlon64 X2 6000+ и още 2 GB DDR2 800 2. Да сложа дъно ASUS P5P43TD PRO /P43/775 , процесор CORE 2 DUO E7200 и 4GB DDR3 1066 3.Да сложа дъно ASUS P5QD TURBO /P45/LGA775 , процесор CORE 2 DUO E7200 и 4GB DDR2 800 Въпросът ми е доколко чувствителна би била разликата в производителността между трите варианта ?Всичко зависи от това, какво правиш най-вече с компютъра, за какво го използваш и колко пари си готов да похарчиш. Ако е за игри, много добър за парите си е Phenom II X2 550. Първия вариант не е особено добър - не ти трябват вече процесори от тази серия с К8 архитектура, а трябва да минеш на новата К10 Stars - напр. процесорите Athlon X2 7750/7850 Socket AM2+. И двата процесора в повечето приложения изпреварват 6000+ и са по-икономични. Не си дал обаче точният модел на дъното да видим кои точно модели поддържа. Тук можеш да видиш ревю на процесора Е7200, сравнен с Athlon 64 X2 6000+, както и с други процесори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
byalko_byalkov Публикувано Ноември 9, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 9, 2009 Всичко зависи от това, какво правиш най-вече с компютъра, за какво го използваш и колко пари си готов да похарчиш. Ако е за игри, много добър за парите си е Phenom II X2 550. Първия вариант не е особено добър - не ти трябват вече процесори от тази серия с К8 архитектура, а трябва да минеш на новата К10 Stars - напр. процесорите Athlon X2 7750/7850 Socket AM2+. И двата процесора в повечето приложения изпреварват 6000+ и са по-икономични. Не си дал обаче точният модел на дъното да видим кои точно модели поддържа. Тук можеш да видиш ревю на процесора Е7200, сравнен с Athlon 64 X2 6000+, както и с други процесори.Благодаря за отговора. Мисля че сегащното ми дъно не поддържа процесорите за сокет AM2+, за които ти пищеш.Lинк към описанието на сегащното ми дъно в сайта на ASROCK-тук.Не знам дали съм прав , но мисля ако сменям дъното , да мина на Intel - базирана дънна платка.Онова , което най-много товари системата при мен е ,когато стартирам няколко операционни системи едновременно на виртуална мащина. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 9, 2009 Report Share Публикувано Ноември 9, 2009 Наистина сегашното ти дъно не поддържа Socket AM2+ процесори. Добре, щом искаш да пробваш с Intel - пробвай. Със сигурност ще имаш подобрение, но не знам точно колко ще е при споменатитят от теб случай. Може да си използваш старата RAM-памет и да добавиш още 2 GB. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
byalko_byalkov Публикувано Ноември 9, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 9, 2009 Наистина сегашното ти дъно не поддържа Socket AM2+ процесори. Добре, щом искаш да пробваш с Intel - пробвай. Със сигурност ще имаш подобрение, но не знам точно колко ще е при споменатитят от теб случай. Може да си използваш старата RAM-памет и да добавиш още 2 GB.Но след твоите съвети започнах да се разубеждавам и може би ще мина на варианта дъно ASUS M4A78-E/AMD 790GX/AM2+ и CPU Phenom X2 550/BOX и да добавя още 2GB DDR2 800. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 9, 2009 Report Share Публикувано Ноември 9, 2009 Но след твоите съвети започнах да се разубеждавам и може би ще мина на варианта дъно ASUS M4A78-E/AMD 790GX/AM2+ и CPU Phenom X2 550/BOX и да добавя още 2GB DDR2 800.Най-добрият вариант щом си се спрял на Phenom X2 550, който е чудесен избор, би бил да вземеш дъно Socket AM3, тъй като и процесорът е с такъв и може да работи с новите DDR3 RAM-памети (не че няма да работи добре и на Socket AM2+, но не можеш да се възползваш от новите и по-бързи памети). В този случай става излишна и наличната ти RAM-памет. Добре е, ако можеш да продадеш старите компоненти. Иначе дъното, което си избрал е екстра и би се получила много добра машина.RAM-паметта в момента от два идентични модула по 1 GB ли ти се състои? Ако е така е добре да вземеш още два еднакви от по 1 GB, за да станат 4 GB и да работят на двуканален режим. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
byalko_byalkov Публикувано Ноември 10, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 10, 2009 Най-добрият вариант щом си се спрял на Phenom X2 550, който е чудесен избор, би бил да вземеш дъно Socket AM3, тъй като и процесорът е с такъв и може да работи с новите DDR3 RAM-памети (не че няма да работи добре и на Socket AM2+, но не можеш да се възползваш от новите и по-бързи памети). В този случай става излишна и наличната ти RAM-памет. Добре е, ако можеш да продадеш старите компоненти. Иначе дъното, което си избрал е екстра и би се получила много добра машина.RAM-паметта в момента от два идентични модула по 1 GB ли ти се състои? Ако е така е добре да вземеш още два еднакви от по 1 GB, за да станат 4 GB и да работят на двуканален режим.Вече направих поръчка за още 2 GB DDR2 800 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост