Jump to content

Препоръчан пост

здравейте аз имам Blu-Ray player И КОГАТО ТЕГЛЯ HD film от замунда обикновено е с mkv разширение записвам го с nero но не тръгва каква burning програма ще ми препоръчате
Сподели другаде

А сигурен ли си, че DVD плеърът поддържа MKV/H.264 комбинацията?

MKV е за Blu-Ray плеърите това, което AVI е за DVD плеърите.

да player-a ми е Blu-Ray в упътването пишеше и формат HDAVC пробвах и с такъв но не тръгва

Сподели другаде

• 5 weeks later...
От това, което намирам, виждам, че явно плеърът не поддържа MKV контейнера. В случая ще се наложи да конверитраш файловете във формати, които плеърът поддържа.
Сподели другаде

Аз имам PlayStation 3, демек по темата ти... аз също го ползвам за ХД филми и естествено конзолата не подържа .mkv и правя следното: Сваляш си програмата Format Factory, посавяш дадения филм да се конвентира в avi или wmv ,чакаш около 5/6/7 часа и гледаш. Само че има един проблем, че повечето файлове са над 2 гб и даже и плеарати да има usb вход незнам как ще ги гледаш..., аз чрез wireless си ги прехвърлям..., другият вариант е ако имаш външен хард диск.
Сподели другаде

• 1 year later...

Здравейте, аз имам блурей плеър Samsung BD - C5500 с външен хард пак Samsung, върви всичко с формат MKV но пробвах с един 12гб филм , с резалюция 1080 има картина , която не насича , не омазва супер е но проблема в това че звука пръщи и не се чува , дали е от филма или просто от харда не става ?? Пробвах с един 14gb филм уж блурей формат , пак е на харда но плеъра не го намира , влизам в папките но файла го няма? Дали ще мога да плейвам блурей филми от външния хард ??

Странното е че филм с резолюция 1080p с размер 7,95 гб върви че се къса на макс, звук и картина всичко , а защото на 12гб филм неще е това не разбирам / то върви , без звук което е дразни/ ??

Сподели другаде

Благодаря ти , сега ще пробвам с друг филм пак същия размер , според мен блурея ми чете почти всички формати мкв - но има и такива дето не разпознава, вчера пак изтеглих филм 7,95 гб , имаше перфектен звук , но на картината имаше снежинки сякаш някакви черни точки , самите мкв са правени некъдърно сигурно , що то при други филми 8,80 , 7,50 гб бачкат без проблем...
Сподели другаде

Филма тръгна веднага , картина и звук всичко 6, размера му беше 12,5 гигабайта и литна направо, благодаря за съвета... Сега ако изтегля някой филм в MKV например 16 гигабайта дали ще тръгне ?? Трябва да пробвам, сега ме блазни на блурея да сложа един LED монитор Samsung пак че съм фен на марката, то сега LCD теливизора се справя , но друго си е Full HD , много се навих сега като ръгам филми с максимална резелюция, за игри не ми трябва ,а и компа забива на резлюция 1080p...
Сподели другаде

Сега ако изтегля някой филм в MKV например 16 гигабайта дали ще тръгне ??

Не може да се каже предварително. Обаче щом някои филми вървят без проблеми, а други имат някакви, независимо от размера, може да е заради използвани различни настройки при видео компресията, недобре поддържан аудио формат или може би плеърът не може да разчита добре самия контейнер MKV формат. По принцип хардуерните плеъри винаги са били по-капризни относно файловете, които възпроизвеждат. Дори още преди да HD съдържанието да навлезе и когато доминиращите формати бяха AVI и Xvid. Предполагам същото се отнася и за възпроизвеждането на HD - просто самият файл е създаден така, че нещо не се харесва на самия плеър. Не мога да кажа обаче със сигурност, защото нямам такъв плеър и не съм се занимавал с подобни неща.

Сподели другаде