vampira96 Публикувано Ноември 5, 2009 Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 Здравейте,един мой приятел мисли да си взима комп и е заделил около 1000лв.Бихте ли ми препоръчали някоя хубава конфигурация за около 1000лв.Много ще съм ви благодарен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Ноември 5, 2009 Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 Сподели за какво ще се ползва компютъра (игри, филми, музика, тежки програми, интернет...) и дали приятелят ти има предпочитания за марка процесор (Intel, AMD), видео карта (nVidia, Ati), хард диск и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Ноември 5, 2009 Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 И дали монитора се включва в тези 1000 лв... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vampira96 Публикувано Ноември 5, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 Ами иска го с видео на NVidia и ще го ползва за игри.Геймърски го иска.И мисли да дава 1000лв без монитор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 5, 2009 Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 Ами иска го с видео на NVidia и ще го ползва за игри.Геймърски го иска.И мисли да дава 1000лв без монитор.Ето ти една конфигурация, наскоро предлагана. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Ноември 5, 2009 Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 Аз бих предложил следната конфигурация: MB: AMD Phenom II X2 550 Black Edition CPU: Gigabyte MA770-UD3RAM: 2x2GB A-DATA DDR2 800VGA: GV-N26OC-896I (GeForce GTX 260 896MB)HDD: WD6401AALS (640GB Caviar Black)DVD-RW: LG GH22NSPSU: Chieftec GPS-500AB-A 500WCase: ASUS TA-K51 Посочената от мен система съвсем леко надхвърля бюджета (около 1036лв с ДДС), но си заслужава парите 100%. Aко мисли да играе игри, които са оптимизирани за многоядрени процесори (рядко срещано явление) или да ползва други приложения, възползващи се от много ядра, процесорът може да се смени с четириядрения AMD Athlon II X4 620 като цената ще се запази същата. P.S.: Преместих ти темата в правилния раздел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 5, 2009 Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 Аз бих предложил следната конфигурация: MB: AMD Phenom II X2 550 Black Edition CPU: Gigabyte MA770-UD3RAM: 2x2GB A-DATA DDR2 800VGA: GV-N26OC-896I (GeForce GTX 260 896MB)HDD: WD6401AALS (640GB Caviar Black)DVD-RW: LG GH22NSPSU: Chieftec GPS-500AB-A 500WCase: ASUS TA-K51 Посочената от мен система съвсем леко надхвърля бюджета (около 1036лв с ДДС), но си заслужава парите 100%. Aко мисли да играе игри, които са оптимизирани за многоядрени процесори (рядко срещано явление) или да ползва други приложения, възползващи се от много ядра, процесорът може да се смени с четириядрения AMD Athlon II X4 620 като цената ще се запази същата. P.S.: Преместих ти темата в правилния раздел.Предлагаш по-стара конфигурация за същите пари като предложената от мен по-горе. Моята е с дъно SocketAM3 и DDR3 RAM-памет. Предложеният четириядрен процесор не е по-добър за игрите от двуядрения Phenom II X2 550. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vampira96 Публикувано Ноември 5, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 А къде може да се поръча тази конфигурация l.kanelov ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Ноември 5, 2009 Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 Предлагаш стара конфигурация за същите пари като предложената от мен по-горе. Моята е с дъно SocketAM3 и DDR3 RAM-памет. Предложеният четириядрен процесор не е по-добър за игрите от двуядрения Phenom II X2 550. Ще те помоля да не говориш глупости: 1) Системата изобщо не е по-стара. Това, че ползва DDRII, а не DDR3 съвсем не я прави по-лоша, най-малкото, защото DDR3 има осезаемо предимство пред DDR2 при честота, по-висока от 1600Mhz, а ти си предложил значително по-бавна DDR3 памет и то на доста смотан производител. Ако ставаше въпрос за висок клас система с висок клас DDR3 памет да, тогава може, но тука си има определен бюджет и то не особено голям, за да се инвестира в добра платформа с DDR3 системна памет. 2) Аз не съм казвал, че Quad-ът е по-добър за игри, а казах АКО ще ползва приложения, които могат да се възползват от много ядра. Както виждаш съм написал системата с двуядрения, а Quad-ът съм го сложил като опция, ако ще се ползват специфични приложения. Много пъти съм писал тук във форума, че за игри е по-добре двуядрен на по-висока честота от Quad на по-ниска по редица причини, но може човекът да има и други планове, затова съм длъжен да му предложа всички алтернативи при запазване на същата цена. 3) GTX 260 e с 448-битова шина, докато GTS 250 (9800GTX+) е с 256-битова. 260-цата има повче шейдърни процесори, текстуриращи единици и растерни оператори спрямо GTS 250, което я прави далеч по-подходящ избор за игри от GTS 250, която ти си предложил. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 5, 2009 Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 Ще те помоля да не говориш глупости: 1) Системата изобщо не е по-стара. Това, че ползва DDRII, а не DDR3 съвсем не я прави по-лоша, най-малкото, защото DDR3 има осезаемо предимство пред DDR2 при честота, по-висока от 1600Mhz, а ти си предложил значително по-бавна DDR3 памет и то на доста смотан производител. Ако ставаше въпрос за висок клас система с висок клас DDR3 памет да, тогава може, но тука си има определен бюджет и то не особено голям, за да се инвестира в добра платформа с DDR3 системна памет. 2) Аз не съм казвал, че Quad-ът е по-добър за игри, а казах АКО ще ползва приложения, които могат да се възползват от много ядра. Както виждаш съм написал системата с двуядрения, а Quad-ът съм го сложил като опция, ако ще се ползват специфични приложения. Много пъти съм писал тук във форума, че за игри е по-добре двуядрен на по-висока честота от Quad на по-ниска по редица причини, но може човекът да има и други планове, затова съм длъжен да му предложа всички алтернативи при запазване на същата цена.Същото се отнася и за теб. Ти искаш да поставиш процесор Socket AM3 на дъно Socket AM2+. Кое не й е по-старо на системата ти? И Kingmax паметите са си напълно в реда на нещата - просто така ти се струва, че са смотани. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Ноември 5, 2009 Report Share Публикувано Ноември 5, 2009 Да, от гледна точка на това, че дъното е AM3 Ready (т.е. реално AM2+, като и двата процесора са включени в списъка с поддържани такива) може да се каже, че системата е „по-стара”, но това не я прави по-лош избор в никакъв случай с оглед цената.Относно Kingmax – не ми се струва, а имам реални впечатления от тях като памети и как имат навика да не се разбират с доста дъна по незнайни причини (същата работа са и V-DATA). Не казвам, че няма да работят с това дъно, а просто не са толкова добър избор като A-DATA, SuperTalent и Kingston, които са доста по-читави бюджетни памети. @vampira96 - компонентите съм ги взел от random фирми, защото е малко вероятно в една да имат абсолютно всичко, но все пак във всички по-сериозни фирми трябва да могат да я изпълнят с леки промени (примерно с друга кутия, друго оптично устройство, etc). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост