Dakata21 Публикувано Ноември 3, 2009 Report Share Публикувано Ноември 3, 2009 Здравейте,Изтеглих си Уиндоус 7 от MSDN с учебна цел и го записах на ДВД.Като буутна от ДВД-то започва нормално инсталацията, но след като избера регионалните и езикови опции ми дава съобщение, че липсват необходими драйвъри за СД/ДВД устройство. Самото то е Филипс. Търсих в сайта на производителя но не открих драйвъри изобщо за СД устройства. Изтеглих си драйвърите за Уиндоус 7 от nVidia и ги разархивирах на флашка. Уиндоуса ги разпозна, но ми изписа, че не са правилни те драйвъри.Можете ли да ми кажете как да се справя с този проблем или от къде да си сваля драйвъри? В интернет намерих същата ситуация на няколко места, но единствено беше даден отговор да се обновят драйвърите на Chipset-а. Мерси предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Ноември 3, 2009 Report Share Публикувано Ноември 3, 2009 Извинявай за тъпия въпрос но какво точно имаш предвид под бутване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dakata21 Публикувано Ноември 3, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 3, 2009 Имам впредвид, че слагам ДВД-то със 7-цата, рестартирам компа и стартирам инсталацията след като се появи надписа Press any key to boot from CD/DVD. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 3, 2009 Report Share Публикувано Ноември 3, 2009 Нещо не ми се връзва. Може ли снимка с фотоапарат или телефон на това съобщение? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dakata21 Публикувано Ноември 3, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 3, 2009 Ок няма проблем за снимката, но ще е мога да я направя по-късно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Ноември 3, 2009 Report Share Публикувано Ноември 3, 2009 Щракаш ignore и действаш.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dakata21 Публикувано Ноември 4, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2009 Щракаш ignore и действаш..Само дето ignore няма.Ето 3 снимки от инсталацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 6, 2009 Report Share Публикувано Ноември 6, 2009 Можеш да опиташ да укажеш на инсталацията на Windows 7 да потърси драйвери от диска на дънната платка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dakata21 Публикувано Ноември 6, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 6, 2009 И така не става. Уиндоуса не отчита, че има драйвъри. На самия диск, който ми го дадоха с компютъра драйвърите или са архивирани или са в ехе-та. Пробвах и тях като ги разархивирам на флашка, но ситуацията е същата. Пробвах също да създам ISO от диска и го пуснах на виртуална машина. Отново се получи същото.Има ли вариант за инсталиране от флашка? Ако може да ми кажете как се прави. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 7, 2009 Report Share Публикувано Ноември 7, 2009 За какъв компютър става въпрос? Какви са дъното и оптичното устройство? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dakata21 Публикувано Ноември 7, 2009 Author Report Share Публикувано Ноември 7, 2009 Ето част от данните от System Information на Windows.PC.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 17, 2009 Report Share Публикувано Ноември 17, 2009 Малко късно включване, но проблемът е наистина странен. Няма логика инсталацията на Windows 7 да иска драйвери за оптично устройство при положение, че то е IDE. Ако можеш, опитай с друга версия на Windows, неучебна. Просто нищо друго не ми хрумва на този етап. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Ноември 17, 2009 Report Share Публикувано Ноември 17, 2009 Ето част от данните от System Information на Windows. Привет, можеш да изтеглите Drivers pack for Windows 7 and Windows Vista x86-x64- да запишете драйверите на СD или да ги заредите във виртуално СD - да посочите от Device Mandger да инсталирате драйверите.Десен бутон върху не разпознатото устроиство, избирате aктуализиране на драйвера (Update driver) Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Ноември 17, 2009 Report Share Публикувано Ноември 17, 2009 Или пробвай да махнеш човката от - Hide drivers that are not compatible with your hardware. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост