Jump to content

Windows 7 или Windows XP

mousehack

Препоръчан пост

Здравеите,

Днес си взех лаптоп- :http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09056061.

Харесва ми,но за съжаление няма инсталирана операционна система.Та вапрсоът ми е кои windows да си сложа-Windows 7 или Windows XP,като искам да мога да играя игри на лаптопа-примерно PES 2010 или Fifa 2010.

Също така ми дадоха едни диск към лаптопа с дравъри.Но аз не знам кога да го инсталирам-преди или след като си инсталирам windows и как точно да го инсталирам,защото до сега не съм инсталирал такъв диск.Мерси. :giggle:

Сподели другаде

Здравеите,

Днес си взех лаптоп- :http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09056061.

Харесва ми,но за съжаление няма инсталирана операционна система.Та вапрсоът ми е кои windows да си сложа-Windows 7 или Windows XP,като искам да мога да играя игри на лаптопа-примерно PES 2010 или Fifa 2010.

Също така ми дадоха едни диск към лаптопа с дравъри.Но аз не знам кога да го инсталирам-преди или след като си инсталирам windows и как точно да го инсталирам,защото до сега не съм инсталирал такъв диск.Мерси. :giggle:

Аз бих му инсталирал 32-битов Windows XP SP3, но може пък и да бих пробвал 32 или 64-битов Windows Seven, знам ли... Във всеки случай драйверите се инсталират след това - просто поставяш диска и инсталираш каквото има там. Windows 7 трябва да си намери всички драйвери сам, ако имаш интернет. Ако не - ще трябва да си ги търсиш после.

Сподели другаде

С оглед хардуера бих предложил 64-битова версия на Windows 7. Ако има проблеми с игри, може да се пробва 32-битова версия на същата операционна система. 32-битова версия на Windows XP би била 3-тото ми и последно предложение.
Сподели другаде

Ами тези версии на Windows нали се определят след като е инсталиран windows от контол панела.Ако може също да ми препоръчате от къде да си го изтегля Windows 7.
Сподели другаде

Версията на Windows т.е. дали ще е 32 или 64-битова се определя преди инсталацията в зависимост от процесора (дали поддържа X86-64 инструкции) и от количеството RAM, защото 32-битовите операционни системи не се възползват пълноценно от 4-те GB RAM.

Oтносно драйверите - Windows 7 вероятно ще разпознае голяма част от устройствата автоматично и няма да се налага да инсталираш драйвери. Отделно Windows Update вероятно ще ти предложи обновления за драйверите, най-вече за видеокартата, но за нея може и отделно да си свалиш от сайта на АТИ драйвери за Win7 x64.

Сподели другаде

Ако може също да ми препоръчате от къде да си го изтегля Windows 7.

Можеш да си го закупиш от всеки представител на Microsoft и от магазините за компютърна техника.

Сподели другаде

Не аз не искам да си го купувам,искам да си го изтегля и след това да си го запиша на DVD и да си го кача на лаптопа.Та вапроса коя версия от zamunda да си кача.
Сподели другаде