Jump to content

Проблем със звукова карта

Препоръчан пост

Вградента ми саунд карта не работи и си сложих нова.Проблема е че не знам как да я активирам или по-точно да и дам приоритет ;д .

Въпроса ми е как да "изключа" старата и да "пусна" новата ? ;д

Сподели другаде

Вградента ми саунд карта не работи и си сложих нова.Проблема е че не знам как да я активирам или по-точно да и дам приоритет ;д .

Въпроса ми е как да "изключа" старата и да "пусна" новата ? ;д

В Device Manager му дай да провери за хардуерни промени да видим дали ще я намери.

Сподели другаде

По принцип дъното би трябвало да се справя и с повече от една звукова карта. Т.е. да можеш да си ползваш вградената и някаква друга едновременно. За жалост някои дъна са непохватни и това не им се отдава. В общи линии настройката, която търсиш, се намира в BIOS, в раздел Integrated Peripherals. Там обикновено има 2 или 3 стойности. Ако са 2, едната е Disabled, което забранява вградената карта принудително. Това е опцията, която ти трябва. Втората стойност най-често е Auto, което значи, че дъното трябва автоматично да засича дали има нова звукова карта и да забранява вградената, ако е монтирана допълнителна. За жалост тази функция не винаги работи и се налага принудително изключване на вградената, както изглежда е и при теб. Понякога има и 3та стойност - Enabled. Тя принуждава дъното да държи вградената звукова карта активна, независимо дали има допълнителна или не, но, както казах, това не се отдава както трябва на всяко дъно, което има въпросната функционалност.
Сподели другаде

А как да проверя точно кое да изключа ,защото не знам името на вградената ми карта.Извинявам се за тъпите въпроси ,но човек се учи докъто е жив :) .
Сподели другаде

В BIOS трябва да има само една единствена опция за звуковата карта така или иначе. Както вече казах, тя се намира обикновено в раздел Integrated Peripherals. Обикновено е нещо от рода на Onboard Audio. Сменяш й стойността на Disabled и излизаш със запазване на промените (F10 -> Enter).
Сподели другаде

Влязох ,но нямаше нищо което да ми прилича на сауд-а.Бяха само тези:

Onboard H/W LAN

Onboard LAN Boot ROM

Onboard Modem Function

Onbeard Serial port 1

Onbeard Serial port 2

Onboard Parallel Port Mode

Това значи ли че нямам вградена саунд карта?Като дам на DirectX Diagnostic Tool ми изписва : No sound card was found. If one is expected, you should install a sound driver provided by the hardware manufacturer.

Работата ми изглежда доста тъпа :blink: .

Сподели другаде

Отново не става.При опит да пусна музика получавам :post-1167-1257111375369_thumb.jpg

Отчайвам се вече :(

Има ли възможност звъковата карта ( не вградената ) да не работи след прейстала на уиндоуса :?

Отново се извинявам за глупавите въпроси.

Сподели другаде

Отново не става.При опит да пусна музика получавам :post-1167-1257111375369_thumb.jpg

Отчайвам се вече :(

Има ли възможност звъковата карта ( не вградената ) да не работи след прейстала на уиндоуса :?

Отново се извинявам за глупавите въпроси.

В Device Manager даде ли му да потърси за хардуерни промени?

Сподели другаде