desita1234 Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Здравейте имам проблем с интернета на лаптопа ,от два дни се мъча немога да го оправя.Проблема ми е хващам връзката с безжичен рутер който е включен в компютара на компютара имам интернет а на лаптопа ми се появява жълтия триъгълник с удивителната.Ако може някой да ми помогне ще съм много благодарна аз немога да се справя :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Опиши накратко схемата на свързване на устройствата. Предполагам, че получаваш достъп до ИНТЕРНЕТ по кабел, който е включен в рутера, а самият рутер е свързан с настолен компютър отново с кабел. Сега искаш да свържеш и преносимия компютър към рутера, така ли е?Каква е операционната система на преносимия компютър и какво пише на съобщението със "жълтия триъгълник с удивителната"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Ти ли си настройвал рутера или някои друг.По оскъдната информация която даваш. Няма да се намери гадател,които да отгатне какъв е точно проблема.На мен лично ми прилича на лимит(не те допуска рутера и не ти дава Ip по DHCP).Или рутера филтриране по мак адрес или има ключ на мрежата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
desita1234 Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Сега ще обесня по подробно .Имам рутер в който влиза Лан кабел ,настолния компютар е свързан с кабел към рутера , а лаптопа го хваща с уайърлес без кабел.Не съм го настройвала аз извиках си техник преди около година някъде може и по малко да е.Сега на интернета доло в дясно на лаптопа където мигат сините мониторчета има жълт триъгълник и няма интернет Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Препиши съобщението, което се изписва при жълтия триъгълник или щракни с десен бутон върху компютърчетата и кажи какви команди се изписват в менюто.Кажи и с каква операционна система работиш (щракваш с десен бутон върху My Computer -> Properties). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
desita1234 Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Системата е WINDOWS VISTA като натиста с десния бутон на триъгълничетатa ми изписва Connect to a networkTurn off activity animation Turn off notification of new networksDiagnose and repair Network and Sharing Center Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Щракни върху Connect to a network и кажи какво се случва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
desita1234 Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 ИзлизаSelect a network to connect toи надолу са изброени няколко интернета които хващам моя е първи и пишеSecurity enabled networkКато натиста на него ми излизаDiagnose the problemConnect to a different network Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Щракни с десен бутон върху компютърчетата и избери командата Network and Sharing Center. Вляво в прозореца би трябвало да имаш команда Manage wireless networks и след като я избереш би трябвало да видиш списък с наличните безжични мрежи.Щракни с десен бутон върху картинката на твоята мрежа и кажи какви команди се показват. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
desita1234 Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 PropertiesRemove networkRename Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Това би трябвало да означава, че изобщо не можеш да се свържеш с рутера.Щракни с десен бутон върху компютърчетата и избери командата Network and Sharing Center и след тоа командата Manage wireless networks. Маркирай твоята мрежа и виж дали долу вдясно имаш бутон Connect. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
desita1234 Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 не ми приема паролата и съвсем се омотах немога ли да я махна тая парола и да се влиза без нея Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Можеш да премахнеш паролата за безжичната връзка (или да я промениш) но за тази цел ще ти трябва паролата за самия рутер.Има и вариант да се възстановят настройките по подразбиране на рутера (и да се ползва стандартната парола), но тогава ще се изгубят настройките за получаване на ИНТЕРНЕТ в рутера и ще трябва да се въвеждат наново (т. е., вероятно ще трябва да се свържеш с доставчика си).Ако имаш записани някакви настройки за рутера - пароли или (по-важното) ИНТЕРНЕТ настройки, можем да го настроим с нова парола за безжичната мрежа. В противен случай ще трябва да се свържеш с техника, който е настройвал рутера или с твоя доставчик. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
desita1234 Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 имам и на рутера парола и на интернета но сега го пиша на интернета и неиска ама дали точно ми иска паролата на интернета и аз незнам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 След като имаш паролата на рутера, можеш да видиш (и промениш, съответно) неговите настройки по следния начин:На компютъра, който е свързан с кабел към рутера, отваряш Command Prompt (обикновено е в менюто Start -> All Programs -> Accessories), пишеш командатаipconfigи потвърждаваш с Enter. Ще се изпишат параметрите на връзката ти; важен в случая е адресът срещу параметъра Default Gateway.Отваряш някакъв браузър и въвеждаш този адрес; ще получиш искане за име и парола и след като ги въведеш и бъдат приети ще можеш да променяш настройките на самия рутер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост