Jump to content

Как се записва онлайн телевизия с VLC media player?

Препоръчан пост

Здравейте!Искам да ви попитам как мога да записвам онлайн телевизия с VLC media plaer?Разбрах,че може да се записва с нея 1:1.Инсталирал съм най-новата версия на програмата и е на български.
Сподели другаде

• Отговори 30
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Популярни дни

ТОП потребители в тази тема

Популярни дни

Направих всичко каквото беше описано,но не стана.Най-накрая като натисна Стартиране,прозореца ми изчезва и ми остава началния прозорец на програмата.Остава файл след пробата за запис,но няма нищо записано на него.
Сподели другаде

Направих всичко каквото беше описано,но не стана.Най-накрая като натисна Стартиране,прозореца ми изчезва и ми остава началния прозорец на програмата.Остава файл след пробата за запис,но няма нищо записано на него.

Опиши по-подробно какво точно правиш, стъпка по стъпка; предполагам, че грешиш с настройките на Протокол, Мрежов адрес и Порт.

Можеш ли да гледаш телевизия, без да записваш?

Излишно е да пишеш едни и същи неща в две теми.

Сподели другаде

Отварям VLC Media player от иконата,която ми е на декстопа.Копирам линка на прозореца,в който е телевизията.В VLC-то влизам в Медия/КОнвертиране/Запис.Отивам в раздела Мрежа.На протоколо избирам HTTP.На адрес,поставям линка от прозореца на телевизията.След това натискам Конвертиране/Запис.В Предназначение на файла избирам къде да го запаметя и му слагам име.На профил избирам Video - MPEG-4 + ACC(MP4).След това натискам Стартиране и този прозореца ми изчезва.Остава началния прозорец.Остава файл,където съм му посочил,но не може да избере с коя програма да го отвори и затова трябва да го задам ръчно.Но в този файл няма нищо.Мога да гледам ТВ без да записвам.
Сподели другаде

Ако файлът, който се създава, променя големината си по време на записа, очевидно се записва нещо. Ако файлът остава с нулев размер, има някакъв проблем и запис не се осъществява.
Сподели другаде

Какво означава "не става" - файлът, който се създава е с нулев размер или не се отваря?

Да, възможно е да е от кодеците, добре е да дадеш информация и за операционната система.

Можеш да опиташ да създадеш log файл, който да прикачиш тук:

1. Отваряш VLC -> Инструменти -> Настройки -> Всички -> Допълнителни -> Запазване на лог във файл и в полето Име на файла с лога въвеждаш ръчно пътя и името на файла, напр.

c:\vlclog.txt

след което запазваш настройките и затваряш VLC.

2. Отваряш Command prompt-а, навигираш до папката на VLC, напр.

cd "c:\Program Files\VideoLAN\VLC"

и изпълняваш командата

vlc.exe --verbose 2 --extraintf logger

3. Правиш опит да запишеш видеото, затваряш VLC и публикуваш log-а тук.

Сподели другаде