pavlintoshev Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Здравейте!Искам да ви попитам как мога да записвам онлайн телевизия с VLC media plaer?Разбрах,че може да се записва с нея 1:1.Инсталирал съм най-новата версия на програмата и е на български. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Виж тази тема... Може да ти свърши работа... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Направих всичко каквото беше описано,но не стана.Най-накрая като натисна Стартиране,прозореца ми изчезва и ми остава началния прозорец на програмата.Остава файл след пробата за запис,но няма нищо записано на него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Еми, чакаме някой, който стриимва с тази програма да каже къде какво се е оплескало (несъмнено) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Направих всичко каквото беше описано,но не стана.Най-накрая като натисна Стартиране,прозореца ми изчезва и ми остава началния прозорец на програмата.Остава файл след пробата за запис,но няма нищо записано на него.Опиши по-подробно какво точно правиш, стъпка по стъпка; предполагам, че грешиш с настройките на Протокол, Мрежов адрес и Порт.Можеш ли да гледаш телевизия, без да записваш? Излишно е да пишеш едни и същи неща в две теми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Отварям VLC Media player от иконата,която ми е на декстопа.Копирам линка на прозореца,в който е телевизията.В VLC-то влизам в Медия/КОнвертиране/Запис.Отивам в раздела Мрежа.На протоколо избирам HTTP.На адрес,поставям линка от прозореца на телевизията.След това натискам Конвертиране/Запис.В Предназначение на файла избирам къде да го запаметя и му слагам име.На профил избирам Video - MPEG-4 + ACC(MP4).След това натискам Стартиране и този прозореца ми изчезва.Остава началния прозорец.Остава файл,където съм му посочил,но не може да избере с коя програма да го отвори и затова трябва да го задам ръчно.Но в този файл няма нищо.Мога да гледам ТВ без да записвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 На профил избирам Video - MPEG-4 + ACC(MP4).А дали изобщо имаш кодеци за тези формати? Опитай за профил да зададеш WMV + WMA и виж дали ще се получи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Пробвах както каза,но не става.Пробвах и като накрая на името сложих .mp4 но пак не стана.Като не му напиша .mp4 ми го прави в ps формат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Като не му напиша .mp4 ми го прави в ps формат.Преименувай го на .wmv и виж дали ще се отвори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 И така не става.Всъщност по какво мога да разбера,че записва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Ако файлът, който се създава, променя големината си по време на записа, очевидно се записва нещо. Ако файлът остава с нулев размер, има някакъв проблем и запис не се осъществява. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Пак ще пробвам.Задължително ли е прозореца с телевизията да е отворен по време на запис? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Не е задължително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Октомври 31, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Пак пробвах,но не става.Възможно ли е да е от кодеците?В момента съм в Vista codec pack. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 31, 2009 Report Share Публикувано Октомври 31, 2009 Какво означава "не става" - файлът, който се създава е с нулев размер или не се отваря?Да, възможно е да е от кодеците, добре е да дадеш информация и за операционната система.Можеш да опиташ да създадеш log файл, който да прикачиш тук:1. Отваряш VLC -> Инструменти -> Настройки -> Всички -> Допълнителни -> Запазване на лог във файл и в полето Име на файла с лога въвеждаш ръчно пътя и името на файла, напр.c:\vlclog.txtслед което запазваш настройките и затваряш VLC.2. Отваряш Command prompt-а, навигираш до папката на VLC, напр.cd "c:\Program Files\VideoLAN\VLC"и изпълняваш командатаvlc.exe --verbose 2 --extraintf logger3. Правиш опит да запишеш видеото, затваряш VLC и публикуваш log-а тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост