Jump to content

Препоръчан пост

Имам един телефон Нокия5300 но му счупих дисплея а в него имам много

> важни номера които не бях прехвърлил на СИМ картата.Свалих една

> програма Nokia PC Suite но тази програма ни ми разпознава телефона

> чрез блутута.Един приятел ми каза че тази програма работи само с

> лецинзирани блутути но с USB кабел може да стане.Въпроса ми е дали

> наистина ще стане с USB кабел да влезна в самия телефон.Благодаря

> предварително.

Сподели другаде

И аз имам 5300, чупил съм дисплея-оправиха го за към 90-100лв.

PC Suite може да се свърже към телефона с USB кабел (който трябва да имаш в кутията с телефона), bluetooth и infra red.На компютъра явно нямаш bluetooth, значи ти остава USB.Какъвто и кабел да вземеш ( за GSM-Computer връзка) ще стане.При свързване с телефона ще трябва да си избереш режим на предаване на данни, до колкото си спомням, аз избирах или "Съхранение на данни" или "Режим Nokia".

Сподели другаде

В компютъра нямам фабрично инсталиран блутут но си инсталирах такъв каквито ги подават по търговската мрежа дето се водят блутут и USB с него работи чудесно но за тази програма явно не става.
Сподели другаде

Няма начин да не стане. Аз ползвам програмата отдавна по различни варианти - или блутут или с USB кабел. И при двата варианта работи на 6. Стартираш програмата - Settings - Manage connections. Там трябва да укажеш, че ще правиш връзка чрез блутут. След това е препоръчително да ползваш Wizards / помощниците / за да бъде разпознаването направено без грешки. Успех.
Сподели другаде

Значи преди да счупя дисплея блутута бе включен но пробвах и с други два телефон Нокия 2700 и 3100 пак същото ми дава така че мисля че проблема не в телефона.
Сподели другаде