Jump to content

Проблем с дял

vi4444o

Препоръчан пост

Здравейте приятели , ето какъв е моя проблем:

Имам на моя комп един хард диск който е разделен на четири дяла и имам инсталирани три уина: ХР , Виста и Windows 7 , и преди няколко дни реших да прехвърля малко GB-ти от единия дял в другия. И постъпих много не разумно , като това го направих под Windows Vista и то с програмата Partition Magic 8 , да обаче какво се случи: имаше токов удар / мамичката им на тези от ЕОН , знаят само да скубят хората , но не и да предлагат качествена услуга / и след токовия удар съответно компа се беше изключил и като го включих Вистата се зареди , но с единия дял в който са ми най голямото количество данни имаше проблем: нямах достъп до него , изписваше ми: Access denied! Така и започнаха мъките- заредих под Windows XP и там имах достъп до данните , но те уж са там , а не могат да се отварят все едно че са повредени , опитах и с LiveCD Ubuntu пак същото , с Windows XP Live CD отново същото , направих скандиск под Windows Xp и пак без резултат! Накрая успях да добия достъп под Виста като малко си поиграх с настройките на дяла в раздела Секюрити , и вече мога да влизам в този дял и под Виста , но явно данните са безвъзвратно повредени! Накрая направих и скандиск и под Виста но положението си остана същото! Хайде дайте идеи с какво мога да си разреша проблема или да пия една студена вода :mad: ! Вече знам че не трябва да се използва програмата Partition Magic , тя има толкова алтернативи които се оказва че работят по- добре и наличието на UPS не е лукс , а е необходимост! Хайде много ви моля помагайте , дайте идеи!!!

Сподели другаде

Може да се обърнеш за помощ към специализирани фирми в тази област, например линк, линк. Една от препоръките на фирмите е: "Ползвайте качествени компютърни компоненти - особено критичен е захранващият блок."
Сподели другаде

Може да се обърнеш за помощ към специализирани фирми в тази област, например линк, линк. Една от препоръките на фирмите е: "Ползвайте качествени компютърни компоненти - особено критичен е захранващият блок."

Леле, Nazikov тия фирмички ще му съдерат... кожата на човека. Като гледам, само за една дискета колко вземат... Бива ли така за някакви mp3-ики? Може да се пробва сам да възстанови информацията с някоя програмка. Например:

GetDataBack и/или SpinRite. Първата специално, съм я ползвал веднъж, когато по погрешка изтрих записа на единия си хард и после Windows искаше да ми го форматира...

@vi4444o - защо са ти толкоз много Win-ове на един хард, да не правиш колекция?? Не спирам да се учудвам от хората...

Edit: Колкото до качествените компоненти - даже и супер качествено захранване да има, ако от електрото му пуснат някоя светкавица, захранването може ще предпази компа, но вероятно ще го рестне, което ще има ефект, подобен на настоящия...

Сподели другаде