dude Публикувано Октомври 24, 2009 Report Share Публикувано Октомври 24, 2009 Здравейте !Имам следния въпрос ? От около седмица ми се скапа свръх старият ми рутер и вече съм горд собственик на TL-WR340G с 54Mbps wireless. та питам за следното ....Имам желание Wi Fi сигнала да го пусна свободно за ползване от комшии и други, но да огранича трафика. Имам предвид да могат да си прегледат пощата да сърфират из мрежата, но да не ми се лепнат да свалят филми например. Желанието ми е да ползват Интернет, но да не злоупотребяват с мен. Та имате ли идея как да стане ? Интернет е част от ежедневието ни и вярвам, че ако има повече свободни точки на достъп ще се чувстваме по-добре.Благодаря Ви предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Октомври 24, 2009 Report Share Публикувано Октомври 24, 2009 Имам желание Wi Fi сигнала да го пусна свободно за ползване от комшии и други, но да огранича трафика. Имам предвид да могат да си прегледат пощата да сърфират из мрежата, но да не ми се лепнат да свалят филми например. Желанието ми е да ползват Интернет, но да не злоупотребяват с мен. Та имате ли идея как да стане ? Интернет е част от ежедневието ни и вярвам, че ако има повече свободни точки на достъп ще се чувстваме по-добре.И аз подкрепям твърдението ти. Трябва да има повече такива хора. Ако имах рутер щях да попитам за същото. Но понеже нямам, не мога да ти помогна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Октомври 24, 2009 Report Share Публикувано Октомври 24, 2009 Аз мога само да споделя нещата които съм правил стоя рутер.Но за съжаление не ми се е налагало да ограничавам трафика през него.Дори мисля че не можеш да ограничиш трафика през него,може само да филтрираш машините по мак адрес или да намалиш броя на машините в мрежата която рутера поддържа.Това второто можеш да го на правиш от меню Advanced Settings >DHCP>DHCP Settings.Като зададеш мрежата да е от 192.168.1.100 до 192.168.1.103(вместо да е от 192.168.1.100 до 192.168.1.199),така би трябвало само 2 машини освен твоята да се закачат към него не повече. П.с.Предполагам че не е това решението което търсиш.Но все е някакъв вид споделяне без прекаляване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dude Публикувано Октомври 24, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 24, 2009 Аз мога само да споделя нещата които съм правил стоя рутер.Но за съжаление не ми се е налагало да ограничавам трафика през него.Дори мисля че не можеш да ограничиш трафика през него,може само да филтрираш машините по мак адрес или да намалиш броя на машините в мрежата която рутера поддържа.Това второто можеш да го на правиш от меню Advanced Settings >DHCP>DHCP Settings.Като зададеш мрежата да е от 192.168.1.100 до 192.168.1.103(вместо да е от 192.168.1.100 до 192.168.1.199),така би трябвало само 2 машини освен твоята да се закачат към него не повече. П.с.Предполагам че не е това решението което търсиш.Но все е някакъв вид споделяне без прекаляване. Мерси за предложението, но наистина искам да огранича само трафика през Wi Fi. Към този момент още е напълно свободен, но направо се учудвам как при тази ниска скорост комшиите ми са се навързали и предполагам теглят филми, защото Интернета е трайно бавен. Когато дам Disable на Wireless нещата мигновенно се оправят !!!Скоро се прибрах от Калпе / Аликанте - Испания и там почти по цялото крайбрежие има свободни точки на достъп и ми се ще и тук да е така ....Иска ми се да се сърфира свободно в иначе разкошния ми роден град Пловдив и ще продължавам да търся решени на този проблем. Някак си е тъпо това мото: Яяяяя свободна мрежа !!! Да точим колкото може повече ?!?Приятна вечер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 25, 2009 Report Share Публикувано Октомври 25, 2009 С този рутер няма как да ограничиш скоростта или да зададеш лимит на трафика; както са ти отговорили, имаш контрол само върху достъпа на машините чрез IP и MAC адресите им.Един добър вариант е да защитиш безжичната връзка с парола и да я оставяш "отворена" в определени часове или когато на теб ти е удобно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
katevrai Публикувано Октомври 25, 2009 Report Share Публикувано Октомври 25, 2009 А с моят рутер дали ще стане - BUFFALO WZR-HP-G300NH Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coldy Публикувано Декември 25, 2009 Report Share Публикувано Декември 25, 2009 Здравейте, най-добрия и лесен за мен начин да направя въпросното ограничение през Wireless частта на рутера е със флашване на firmware на рутера. Един прекрасен пример за това е сайта dd-wrt.com от където зареждам на всеки Linksys WRT54GL подобни настройки.Една добра идея: преди да закупите рутер можете да прегледате листа с продукти/рутери които се поддържат от dd-wrt. По този начин след това ще си заредите новия firmware и ще можете да работите с "пълните" възможности на Вашия рутер. Хубавото на dd-wrt е, че е създаден на база Linux - kernel, което предполага повече възможности за рутера Ви от колкото със "заводския" му software. Можете да спрете/ограничите торенти както и други p2p програми да ползват трафика на рутера Ви, по този начин средната скорост на peer-to-peer програмите не надхвърля 64kbps/128kbps (6/12kB) Успех и весели празници от мен! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост