MeGa Публикувано Юли 29, 2009 Report Share Публикувано Юли 29, 2009 Като играя игри които 3D игри след време компа започва да забива звук и картина по 20 сек забива и после играта продължава . След засичане забиванията стават все по -чести.Тези засичания се получават само когато играя игри.Сигурен съм, че проблемът e хардуерен преди бях сменил вентилатора на видео картата и беше се пооправило но сега в тези жеги много забива.Компа си го продухвам с прахосмукача,също така смазах вентилатора на видео картата и допълнителния вентилатор .След като смених "пастата" на процесора преди 1 месец започна по- рядко да забива, но сега забива доста често.Ако можете да ме посъветватее каква друга профилактика да направя за да отстраня проблема пишете.Аз мисля да сменя вентилатора на видео картата но се чудя защото този като го гледам върти добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 29, 2009 Report Share Публикувано Юли 29, 2009 Като играя игри които 3D игри след време компа започва да забива звук и картина по 20 сек забива и после играта продължава . След засичане забиванията стават все по -чести.Тези засичания се получават само когато играя игри.Сигурен съм, че проблемът e хардуерен преди бях сменил вентилатора на видео картата и беше се пооправило но сега в тези жеги много забива.Компа си го продухвам с прахосмукача,също така смазах вентилатора на видео картата и допълнителния вентилатор .След като смених "пастата" на процесора преди 1 месец започна по- рядко да забива, но сега забива доста често.Ако можете да ме посъветватее каква друга профилактика да направя за да отстраня проблема пишете.Аз мисля да сменя вентилатора на видео картата но се чудя защото този като го гледам върти добре.Възможно е проблема да се дължи и на прегряване. Не казваш какви температури се достигат обаче. С програмата CPUID Hardware Monitor може да видиш максималните стойности на температури и обороти на вентилатори, като я стартираш преди игра и я оставиш да работи - тя записва най-високите стойности и после ще ги видиш като поиграеш докато хване да забива. Имаш ли вентилатор отзад на кутията? Има ли по кутията ти отстрани и отзад незаети отвори за вентилатори? Също така не е зле да дадеш данни за конфигурацията ти с програмата Everest. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MeGa Публикувано Август 4, 2009 Author Report Share Публикувано Август 4, 2009 Няма празни места за вентилатори.Ето снимка и лог файла от CPUID Hardware Monitor, които ги направих след като заби.Също така снимка с част от конфигурацията от Everest.HWMonitor.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 4, 2009 Report Share Публикувано Август 4, 2009 То хубаво, ама защо няма данни за температурата на процесора и видеокартата... А и напреженията нещо не са наред като гледам, с какъв захранващ блок е компютъра (марка)? Мисля, че трябва да се обърне сериозно внимание на захранването и да се смени евентуално с ново. Да не станат по-големи поразии. Можеше да дадеш и една снимка от Еверест - графата Компютър --> Датчик. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MeGa Публикувано Август 4, 2009 Author Report Share Публикувано Август 4, 2009 Мисля ,че неможе да се пуснат графи за видеокарта и процесор на CPUID Hardware Monitor .Ето една снимка от захранващото.Между другото преди ми беше изгоряло захранващото но тогава непомня дали засичаше така.Сега мисля да махна капачето на захранващото и да го почистя от прахта .Ето и снимката която поиска от Еверест - графата Компютър --> Датчик. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 4, 2009 Report Share Публикувано Август 4, 2009 Мисля ,че неможе да се пуснат графи за видеокарта и процесор на CPUID Hardware Monitor .Ето една снимка от захранващото.Между другото преди ми беше изгоряло захранващото но тогава непомня дали засичаше така.Сега мисля да махна капачето на захранващото и да го почистя от прахта .Ето и снимката която поиска от Еверест - графата Компютър --> Датчик.Това захранване сигурно е менте. Като го свалиш виж дали тежи около едно кило. Хубавите тежат от две кила нагоре. Направо си мисля да го смениш с едно 350W Fortron ATX-350PNF за около 55лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MeGa Публикувано Август 4, 2009 Author Report Share Публикувано Август 4, 2009 утре ще сваля зарядното сега ме марзи, но преди със стария вентилатор на видео картата засичаше non stop , та затова аз си мисля ,че е от видеокартата или от вентилатора и. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MeGa Публикувано Август 5, 2009 Author Report Share Публикувано Август 5, 2009 Свалих го ,отворих го ,почистих го,смазах му вентилатора.Като го теглих се оказа ,че тежи 800-850 грама.Смазах всички вентилатори в компа и го почистих от прахта сега не сам го тествал дали ще сече но се надявам поне 1 седмица да не засича.За ново захранващо пари не ми се дават ,все пак това работи ,а дори не е сигурно дали проблемът е от него.Нз просо всички вентилатори въртят и как така сече...Айде мачът почва само Левски Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 5, 2009 Report Share Публикувано Август 5, 2009 Свалих го ,отворих го ,почистих го,смазах му вентилатора.Като го теглих се оказа ,че тежи 800-850 грама.Смазах всички вентилатори в компа и го почистих от прахта сега не сам го тествал дали ще сече но се надявам поне 1 седмица да не засича.За ново захранващо пари не ми се дават ,все пак това работи ,а дори не е сигурно дали проблемът е от него.Нз просо всички вентилатори въртят и как така сече...Айде мачът почва само Левски Добре, но знай, че системата ти е изложена на реален риск от сериозни повреди - процесор, харддиск, дъно... може да ти се прецака харддиска и да загубиш всичко заради лошото захранване, освен това проблемите при игрите... Точно по време на игра системата дърпа много ток и затова ти "прикляква" захранването. Въобще икономиите от захранващ блок (примерно спестяваш 25лв. и даваш 30лв. вместо 55лв.) по-късно могат да струват много скъпо на хората, но някои не го разбират... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MeGa Публикувано Август 5, 2009 Author Report Share Публикувано Август 5, 2009 Старото захранващо също го притеглих то беше 900 грама.А това новото не сам го купувал аз.Просто преди , като незнаех ,че е изгоряло захранващото го занесох на сервиз и там ми го смениха.Като гледам захранващото ми е 400 W , а това което ми предлагаш е 350.Значи трябва да си купя по слабо захранващо ??иначе захранващото няма ли някаква предпазна система да не дърпа толкова ток?И все пак проблемът няма как да се изясни(проблемът ми е от 3 год .), носел сам го на сервизи 3 пъти , първият път му направиха провилактика ,нищо не се промени .После на другия ден им го занесох отново на тея идиоти те направиха пак същото , след 2-3 дена почна отнова да засича .После го занесох на друг сервиз там ми смениха вентилатора на видео картата и се оправи за 3-4 месеца и нямах проблеми но после отнова започнаха , но за сахранващо нищо не са ми казвали.От тази програма CPUID HWMonitor забелязваш ли нещо, в което си сигурен ,че е нередно ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Август 5, 2009 Report Share Публикувано Август 5, 2009 Аз не че много разбирам, но не мисля че е от захранването.Ако причината беше в него нямаше да ти забива на игри 3D,а щеше дирено да ти гасне PC.Повече звучи по твоите думи,че хардуера не може да се справи с софтуерните приложения(както казвам аз в подобни случай,нему стига манджата на твоя ганчо да върши такава работа ).Като играя игри които 3D игри след време компа започва да забива звук и картина по 20 сек забива и после играта продължава . След засичане забиванията стават все по -чести.И по снимката от евереста се замислям дали хардуера покрива изискванията на софтуерните приложения?Дали като са сменили вентилаторите също са сменили и термо пастата? Дали ли не е дошло времето да графичния процесор да издаде богу дух? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MeGa Публикувано Август 5, 2009 Author Report Share Публикувано Август 5, 2009 Сигурен съм ,че компа покрива изискванията на игрите които играя.За термо пастата на видео картата нз, не съм я сменял аз.Днес като правих профилактиката махнах прозесора но той остана залебен за това радиаторче или каквото е там и трябваше да го отлепя от термо пастата която бях сложил преди 1 месец , за да го поставя , но после отново си го злепих със същата паста.Това нали неможе да доведе до проблем ?Какво се случва с термо пастата с времето ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Август 5, 2009 Report Share Публикувано Август 5, 2009 Как си махнал процесора? надявам се че не говориш за видео картата По принцип всеки материал с времето влошава качеството си.Не е задължително да се сменя термо пастата,ако се подменя вентилатора(но не вреди ако се подмени).Вече ако си почиствал PC от прах и без да искаш си отлепил радиатора от чипа.В такъв случай аз задължително бих изчистил старателно и внимателно старата термо паста и бих положил нова.Това бих го направил най-малкото не само защото старата термо паста малко или много е влошила параметрите си.Ами защото в една или друга степен при отлепянето на радиатора от чипа и всичката тази прах при почистването.Самата паста се е замърсила с прах,а прахта не е термо-проводяща.Затова е повече от препоръчително да се смени,особено след като риска е голям да замърсиш термо-пастата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 5, 2009 Report Share Публикувано Август 5, 2009 Старото захранващо също го притеглих то беше 900 грама.А това новото не сам го купувал аз.Просто преди , като незнаех ,че е изгоряло захранващото го занесох на сервиз и там ми го смениха.Като гледам захранващото ми е 400 W , а това което ми предлагаш е 350.Значи трябва да си купя по слабо захранващо ??иначе захранващото няма ли някаква предпазна система да не дърпа толкова ток?И все пак проблемът няма как да се изясни(проблемът ми е от 3 год .), носел сам го на сервизи 3 пъти , първият път му направиха провилактика ,нищо не се промени .После на другия ден им го занесох отново на тея идиоти те направиха пак същото , след 2-3 дена почна отнова да засича .После го занесох на друг сервиз там ми смениха вентилатора на видео картата и се оправи за 3-4 месеца и нямах проблеми но после отнова започнаха , но за сахранващо нищо не са ми казвали.От тази програма CPUID HWMonitor забелязваш ли нещо, в което си сигурен ,че е нередно ?Аз нали ти отбелязах напреженията, които не са наред на твоята снимка на CPUID HWMonitor по-преди? Предлагам ти захранващ блок, който може да отдава 350W наистина и за капак има още 50W резерв (тежи 2,2 кг). Аз съм с такова захранване и то се справя без проблем с процесор AMD Athlon 64 X2 7750 (95W) и видеокарта GF 9600GT (95W) по време на тежка игра като Crysis Warhead (а тя е една от най-тежките). На твоето пише 400W, но понеже е менте, защото е празно вътре и затова е леко и не държи напреженията, може да отдаде сигурно по-малко от половината - или 150W. Производителите на ментетата знаят, че повечето обикновени компютри на хората рядко се нуждаят от големи мощности и се надяват номера да мине. Освен това подобно захранване има големи пулсации, смущения ръси наоколо и куп други извънстандартни глупости. В сервизите са мошеници и там, и не са ти предложили да сложиш добро захранване да се види дали проблемите ще изчезнат. Често и там толкова си могат и знаят, и отгоре на това се опитват да убеждават хората, че ментетата вършат същата работа като по-скъпите истински захранвания. Колко пари ти взеха за "ремонта" - смяната на едно менте с друго, ако не е тайна?Възможно е и видеокартата да е причина, но тя ако прегрява се получават артефакти в картината. Според мен това захранване трябва да се смени веднага, независимо че работи (уж). Сигурен съм ,че компа покрива изискванията на игрите които играя.За термо пастата на видео картата нз, не съм я сменял аз.Днес като правих профилактиката махнах прозесора но той остана залебен за това радиаторче или каквото е там и трябваше да го отлепя от термо пастата която бях сложил преди 1 месец , за да го поставя , но после отново си го злепих със същата паста.Това нали неможе да доведе до проблем ?Какво се случва с термо пастата с времето ?Не е било нужно да сваляш процесора, само за да чистиш от прах. Би трябвало после пак да сложиш малко термопаста. После трябва да провериш как е температурата на процесора - дали не е по-висока от нормалното, ама програмите не ти я дават сигурно заради дъното... Може да видиш в биоса дали я има. С течение на времето термопастата може да остарее и да се влоши топлопроводимостта й, което да доведе до повишаване на температурата на процесора, затова се слага нова. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MeGa Публикувано Август 6, 2009 Author Report Share Публикувано Август 6, 2009 Непомня колко ми взеха за смяната на захранващото беше отдавна.Аз мислех ,че мога да сложа процесора без да го отлепям от радиоатора но след като го извадих забелязах това е невъзможно поне при мен.Сега се сещам , че това което казваш за артефактите се е получавало след като забие, но това става рядко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост