peterk Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 След преинсталация на Windows нямам звук-изписва ми: No Audio Device. С Еверес установих, че: Мултимедия: Звуков адаптер-SigmaTel STAC9750/51 @ Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [b-0] . От страницата на SigmaTelсвалих драйвера stac9750_51 rar. Опитвах се да го инсталирам, но прцесът прекъсва и ми изписва: Device Object not present, restart the sistem and run setup again. Рестартирах системата много пъти, дори преинсталирах отново Windows-а /с форматиране/, но ефект няма. Къде бъркам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 След преинсталация на Windows нямам звук-изписва ми: No Audio Device. С Еверес установих, че: Мултимедия: Звуков адаптер-SigmaTel STAC9750/51 @ Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [b-0] . От страницата на SigmaTelсвалих драйвера stac9750_51 rar. Опитвах се да го инсталирам, но прцесът прекъсва и ми изписва: Device Object not present, restart the sistem and run setup again. Рестартирах системата много пъти, дори преинсталирах отново Windows-а /с форматиране/, но ефект няма. Къде бъркам? Свали го от сайта на производителя на дъното.Имам много лоши спомени от една такава вградена звукова карта Какъв е модела на дъното?Сега като се замисля може и същата да беше Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FReSH Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Свали го от сайта на производителя на дъното.Имам много лоши спомени от една такава вградена звукова карта Какъв е модела на дъното?Сега като се замисля може и същата да беше И аз имам... компа сам се рескаше когато си иска.. заради тъпите драйвъри на дъното.. странното беше ,че нося го на сервиз там 3 дена седи включен и не гасне нося го в нас 3-4 часа и Син екран.. мислех че е от мишка клавятура пад сичко смених принтер махнах и пак.. накрая намерих Driver-ите и от тогава нямам никви проблеми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Колкото и странно да звучи за Intel - AC'97 при нас всички техници слагат драйверите на Realtek - AC'97 и до сега няма оплакали се или проблем с работата въпреки че между Intel и Realtek гаранция има разлика!!! А това излиза като потърсиш драйверите както си ги дал по горе: Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio ControllerПрез Google.bg:Realtek ALC655 @ Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller ... А това е директен линк за изтегляне от сайта на Интел Audio DriverМакар че не видях от сайта им да стават за ХР понеже пише само Windows98:Integrated Audio Driver [ADIAUDIOVXD6.20.EXE] Integrated audio driver for Intel desktop boards using AC '97 processing with the Analog Devices (ADI) AD1885, AD1980, AD1981A or AD1981B codecs English: ADIAudioVxD6.20.exe Download Ver:4.11.01.0620 Date:11/7/2001 Size:5397 (KB) Time @56Kbps:12.49 min OS:Windows* 98Ето ти инфо и от Softvisia.com:Официалните драйвери за всички стандартни AC'97 съвместими звукови чипове на Realtek, които са:- двуканалните ALC101, ALC202/A, ALC203, ALC250- 6 (5.1) каналните ALC650, ALC655, ALC658;- 8 (7.1) каналния ALC850.Ето и линк за изтеглянеRealtek AC'97 Audio Driver 4.06Успех!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peterk Публикувано Февруари 5, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 5, 2009 Свали го от сайта на производителя на дъното.Имам много лоши спомени от една такава вградена звукова карта Какъв е модела на дъното?Сега като се замисля може и същата да беше Благодаря за съветите. Моделът на дъното е: Дънна платка NEC N4-IBFGL . За сега не мога да намеря нищо подходящо на сайта на приозводителя. Опитах с Realtek AC'97 Audio Driver 4.06, но не се получи. Явно не ми достигат знания и затова търся помощ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FReSH Публикувано Февруари 5, 2009 Report Share Публикувано Февруари 5, 2009 http://downloadcenter.intel.com/download.a...ms&lang=eng пробваи с това трябва да работи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост