SURF_lady Публикувано Януари 12, 2008 Report Share Публикувано Януари 12, 2008 Здравейте,Преди малко проверих пощата си и супер много се шашнах. Знам че такива e-mail-и ни затрупват ежесекундно, но този ми се струва малко по особен. Пише че в резултат на незнам си каква лотария, в която аз не съм участвала и не съм пращала нищо, печеля 1 000 000 при това не лева а долара $.Отворейки е-mailа си мислех че това е поредния бъзик и поредната гавра. Реших да погледна кой го праща. Еми изпаращача на е-maila го дават: noreply@microsoft.com. Възможно ли е в действителност да го пращат те?E-maila изглежда по следния начин:http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/untitled-1.pngИмаше прикачен word-овски документ. И понеже пощата ми на която са го пратили е в yahoo си помислих "Защо да не го сваля, а то ако е някакъв вирус обикновенно Yahoo го показва". Е, отворих го и не ми даде че е вирус и си го свалих. Най обикновен word-овски документ. Отварям го и там подробно ми обясняват как съм спечелила 1 000 000$ и как в такава лотария участвали на съвсем произволен принцип е-mail-и от всички континенти на Земята.Ето и част от въпросния документ ---> http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/untitled1-1.pngКойто се интересува ще му го пратя целия Изглежда доста достоверно, но пък се замислих ако действително Microsoft правят нещо подобно мисля че не са чак толкова малоумни и некадърни и да оформят по този начин един такъв документ дето вече повечето третокласници или четвъртокласници могат да направят...Но пък тогава идва въпроса: как са се сдобили с това @microsoft.com ???Аз мисля да пиша на посоченят в писмото e-mail и да видим какво ще ми отговорят, но съм леко предубедена и ако е действително някакъв майтап... къде човек може да се уплаче и въобще струва ли си да си прави труда???Благодаря много на тези които ще отговорят Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 12, 2008 Report Share Публикувано Януари 12, 2008 Бре значи още един милионер, станахме двама И аз получих същото вчера, така че мисля, че можеш просто да го игнорираш Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Януари 12, 2008 Report Share Публикувано Януари 12, 2008 Received: from mout0.freenet.de (mout0.freenet.de [195.4.92.90]) by pmx.abv.bg (Postfix) with ESMTP id ED91F2311E1; Thu, 10 Jan 2008 06:13:30 +0200 (EET)Received: from [195.4.92.14] (helo=4.mx.freenet.de) by mout0.freenet.de with esmtpa (Exim 4.68) (envelope-from <noreply@microsoft.com>) id 1JCon7-0005T1-Su; Thu, 10 Jan 2008 05:13:17 +0100Received: from [193.93.98.203] (port=2111 helo=User) by 4.mx.freenet.de with esmtpa (ID trdy2345@freenet.de) (port 25) (Exim 4.68 #1) id 1JComi-0000Bl-5G; Thu, 10 Jan 2008 05:13:17 +0100 що им е на microsoft да ползват немски free сървър да си пращат мейлите, като си имат собствени Unix сървъри за тая работа Намигване Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 12, 2008 Report Share Публикувано Януари 12, 2008 Най-много да ти се напълни градината с колорадски бръмбари..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Проклет спам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Главно доказателство за спам от класа... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Януари 14, 2008 Report Share Публикувано Януари 14, 2008 На спечелилите честито Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
juliqn Публикувано Май 19, 2008 Report Share Публикувано Май 19, 2008 Знам и аз получих такъв е-маил след това им казах че сам българин и не говоря английски (знам колкото да се оправя малко) и те ми пратиха друг е-маил и докумен там прочетете след това преди да пратите е-маил на посочения там ми пишеше да напиша Име,Години,Професия,Националност,Каде живея,Секретен код и др...това е msl.doc Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Май 19, 2008 Report Share Публикувано Май 19, 2008 Изобщо не отварям пощата си от непознати адреси-директно в кошчето !Колко ли долара съм изхвърлил ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Май 19, 2008 Report Share Публикувано Май 19, 2008 Следете "Господари на ефира". Там точно това разследват Но и според мен това е поредния спам! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nad100 Публикувано Май 22, 2009 Report Share Публикувано Май 22, 2009 олееееееееееееее вие сте добре ми на мен ми пратиха че печеля 500 000 долара !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111 ако някой знае къде да се оплачем от такива писма моля пишете Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Май 22, 2009 Author Report Share Публикувано Май 22, 2009 Ха Ха еми аз да успокоя неспечелилите... Наградата още не е дадена, защото преди няколко дена пак получих същия e-mail като този по - горе. Автоматично го сложих в Trash-a (кошчето за боклук) и после го разкарах да не ми цапа пощата...Не съм писала още до Майкрософт България, но ако ми го пратят още веднъж, ни най - малко няма да се замисля Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sao Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 Eх аз съм милиардер по тая логика. До сега съм "спечелил" 23,000,000,000 $ Не знам защо почнах да ги смятъм но.. не са малко а От къде ли не идват. Само че за да ги получа трябва да свала една "приятна" програмка, да попълна там едни полета и да ги прата. Е добре че се спрех защото един от моя клас си го беше изтеглил и му се свалиха едни "еднообразни" снимки Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rokoo Публикувано Май 29, 2009 Report Share Публикувано Май 29, 2009 ............................................Не съм писала още до Майкрософт България, но ако ми го пратят още веднъж, ни най - малко няма да се замисля Не се пали чак толкова.Тия писма не са писани от Microsoft и е пълна глупост да им се обръща внимание.Толкова некадърно изпратени че дори и последния ламер ще разбере измамата.Вижте надолу: Ето тук има получени 2 писмаhttp://prikachi.com/files/872243z.jpg А тук ясно се вижда че писмото не е изпратено от Microsoft http://prikachi.com/files/872245V.jpg И накрая IP излиза че е от Нигерия http://prikachi.com/files/872244L.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Май 29, 2009 Author Report Share Публикувано Май 29, 2009 А rokoo ти къде и как ги проверяваш IP-тата от кого и къде е?Защото аз като го отворя виждам че е от някакъв си e-mail noreply @ microsoft.com и започвам да си мисля че си е от MS.Въобще не го взимам вече на сериозно, а и предполагам че вече знаят за това. Само не разбирам като са големите "хакери", защо не са го спрели до сега... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост