Jump to content

От тeлeвизора към компютъра

Препоръчан пост

Най-вероятно дълъг.

Иначе възнамеряваш ли да кажеш какъв е телевизора, какви изходи има видео картата и кой възнамеряваш да ползваш? Не мога да разбера как толкова народ очаква помощ и съвети, а не дава НИКАКВА информация, с която да се работи.

Сподели другаде

Оф, с ченгел ли да ти се вадят думите от устата? Като в детската градина сме. Хайде сега, Иванчо, кажи какъв точно LCD и с какви входове разполага.

P.S: пише се "телевизор" и "евтин" (да не говорим, че и при степенуване се използва тире). Не че поправката на тези две думи би била кой знае каква на фона на липсата на останалите елементарни познания на българския език, но все е по-добре от нищо.

Сподели другаде

Изходите на телевизора са PC-IN,AV-IN,EXT(RGB).Това пише отзад.И ако може да не се заяждаш,а просто да ми обясниш!

Здравей strashil,

Колегата не се заяжда, а просто иска да разбере, какво искаш да направиш.

И така, нека да ти обясня аз какво разбрах от това което си дал:

1. Искаш да свържиш телевизора с компютъра, така че да получаваш сигнал от телевизора на компютъра...

2. На телевизора имаш само видео входове, а не видео изходи. т.е. не можеш да даваш сигнал с този телевизор. На него можеш само да получаваш сигнал отвън.

3. Не си дал никаква информация за твоята видеокарта(име, модел..), така че никой не може да ти каже, дали компа ти може да приема или получава видео сигнал.

4. Не си дал никаква информация за аудио картата и аудио входове/изходи на телевизора, т.е. и тук никой не може дати помогне.

Сподели другаде

Изходите на телевизора са PC-IN,AV-IN,EXT(RGB).Това пише отзад.И ако може да не се заяждаш,а просто да ми обясниш!

Значи аз да не се заяждам, макар че ти вече 3-ти коментар не даваш почти никаква ценна информация? Колко още коментара трябва да минат, за да стане ясно точно с какъв LCD телевизор разполагаш (разбирай марка и модел) и какви са точно входовете (не имената им, а какви са самите те - VGA, HDMI, SCART, S-Video)?

Не че не можем да използваме и кристалната топка, но тя се поврежда лесно и затова я оставяме за спешни случаи или ако потребителят си плати за услуга "гадаене".

Сподели другаде

PC-in (РС-вход) ти е за компютъра - така телевизора става на монитор. Остава да видиш какъв кабел ще ти трябва.

Сподели другаде

Просто аз незнам каква информация трябва да ви дам.Не го правя нарочно.Видео картата ми е palit geforce 7600gt 256mg,128bit.Телевизорът е SAMSUNG LE20S5 1BP,eто и снимка на изходите на телевизoра:

post-12590-12582972504933_thumb.jpg

Сподели другаде

А мониторът на компютъра ти има ли DVI-вход? Каратата ти разбрахме, че има и двата вида изходи - VGA & DVI. Ако мониторът има този вход (DVI), свържи го към картата с него, а VGA - към телевизора. Ако няма - трябват ти два кабела VGA и един преходник DVI -->VGA. Ако не искаш да работят заедно и двата монитора, тогава ти трябва само един кабел.
Сподели другаде

Не,аз искам само телевизорът да работи не ми е нужен и монитора.Ако вече сте получили информацията която ви е нужна,може ли да ми пратите линк с кабела,който ми трябва.
Сподели другаде

Не,аз искам само телевизорът да работи не ми е нужен и монитора.Ако вече сте получили информацията която ви е нужна,може ли да ми пратите линк с кабела,който ми трябва.

Тогава го връзвай с VGA кабел и си готов, какво толкова му се чудиш - нали виждаш какви са буксите? Вече ако ти е къс ще трябва да си купиш по-дълъг, предполагам че в магазините за компютри имат.

Сподели другаде

"От тeлeвизора към компютъра" - така си формулирал темата. Такава ли трябва да бъде посоката на сигнала или обратната? И защо по дяволите трябва да има 10 уточняващи въпроса за това, което ТИ си мислиш?

Тази темаотгоре за какво ли е там?

Сподели другаде

Заглавието е по моя вина. Оригиналнът беше "телевизура към комопютъра". При поправяне на невероятното "у", по инерция съм добавил и едно "от" в началото, като съм се заблудил от иначе толкова ясно форумлираната тема като цяло и факта, че ми се спеше доста.
Сподели другаде