Ozzy55 Публикувано Април 22, 2009 Report Share Публикувано Април 22, 2009 Та значи , проблема който се появява при мен е това,че стигам до един прозорец , на който ми пише "setup doesn`t find any hard disk drive on your computer" (всичко това се случва по време на преинстала).Та някои ми казват че проблема ми е в BIOS-а,че сетупа неможел да разчете харда ми.Някои може ли да ми помогне по този мои проблем?Ако,несъм бил изчерпателен питайте.Как трябва да променя BIOS-а ,така че сетупа да може да ми го открие и да си преинстална щайгата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Април 22, 2009 Report Share Публикувано Април 22, 2009 Здравей и добре дошъл във форума! Това съобщение се получава, защото SATA контролерът е в AHCI режим най-вероятно и съответно инсталационната програма на Windows XP не може да разпознае диска без драйвер, който се зарежда допълнително, а ти не го правиш. Най-простото решение е да конфигурираш SATА контролера да емулира IDE режим (тогава ще може да се инсталира без драйвери). За целта потърси подобна опция в BIOS-а, като същата може да се срещне и като забраняване на AHCI режим в зависимост от BIOS-а. P.S.: Проблемът ти вече е дискутиран във форума като възможните решения ги има в в тази тема. Ще те помоля в бъдеще да ползваш търсачката и да обръщаш внимание на важните теми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ozzy55 Публикувано Април 22, 2009 Author Report Share Публикувано Април 22, 2009 Благодаря . Но как точно мога(трябва)да направя тази промяна? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Април 22, 2009 Report Share Публикувано Април 22, 2009 Почти невъзможно е, ако наистина SATA контролерът е в IDE режим (или AHCI е забранен) да има подобен проблем при условие, че физически няма проблеми с твърдия диск (т.е. той е изряден и е свързан правилно към дъното). За целта провери пак дали SATA контролерът е в IDE режим. Ако се затрудняваш кажи марката и модела на дъното, за да погледнем какво се случва в BIOS-а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ozzy55 Публикувано Април 22, 2009 Author Report Share Публикувано Април 22, 2009 Откаде мога да проверя дали е в IDE or AHCI режим? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Април 22, 2009 Report Share Публикувано Април 22, 2009 От BIOS-а на дъното. Точни инструкции не мога да дам, защото не знам какво ти е дъното. Затова ако искаш напиши марка и модел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ozzy55 Публикувано Април 22, 2009 Author Report Share Публикувано Април 22, 2009 Ако става въпрос за HDD - 160GB 7200 WD1600JS 8MB Cache SATA II Ако става въпрос за Mainboard - Asrock K8SLI-eSATA2 - s.754,Uli M169,HT,1G.. и нататък не виждам друго. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Април 22, 2009 Report Share Публикувано Април 22, 2009 Тази информация стига. Опитай следното - влез в BIOS-а на дъното и отиди на Advanced --> IDE Configuration и промени опцията SATA Operation Mode на "non-RAID". След това отиди на страницата Exit и избери Save Changes and Exit. Стартирай отново Setup-а на Windows и виж как е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост