Прехвърляне към съдържание


Мненията на a.v.v.

Има 11 елемента от a.v.v. (Търсенето е ограничено от 03-October 22)


По съдържание

За този потребител

#168367 Проблем с wifi точка за достъп

Публикувано: от a.v.v. на 11 June 2017 - 14:02 в Web дизайн, мрежи и Интернет

Пробвай с mHotSpot. Провери дали също разполагаш с актуални драйвъри за картата.
#168358 Уроци

Публикувано: от a.v.v. на 10 June 2017 - 18:03 в Програмиране

Имам проблем с инсталацията на DreamWeaver

Прикачена е снимка.

Идеи как да го оправя?? (На Windows 10 x64) избрах 64 битова версия (да се инсталира), стигнах до тук, и не ми дава да натисна инсталиране, а на Adobre After Effects, Photoshop, Ilustrator, не съм имал такъв проблем!

 

До Night_Raven, да програмата която инсталирвам е пиратска, според правилата е забранено публикуване на всякаква нелегална информация (кракове, пачове,генератори, пароли и т.н) нито съм посочил от къде е програмата, нито съм издал нещо за издателя, дано това не се приема като нарушение на правилата (въпросът ми за инсталацията)

Не покриваш някои от изискванията. Посочено е, че ти трябва минимум 1280 на 1024 монитор.
#168348 Уроци

Публикувано: от a.v.v. на 09 June 2017 - 16:30 в Програмиране

Провери, дали в твоя град се организират някъде такива курсове по програмиране. Ако се намираш в София - Softuni имат доста добри безплатни начални курсове (programming basics), но не съм сигурен специално за C++ дали имат. Другият вариант е да си вземеш книга за съответния език и да си го научиш самостоятелно, да четеш из нета отделно ако нещо не ти е ясно. Имай предвид, че за този вариант трябва доста да си упорит, тъй като първоначално ще се сблъскаш с доста неща, и ако не успееш да си ги изясниш ще ти стане пълна каша в главата, особено пък ако не ти се отдават информационните технологии и информатиката като цяло. 

За елементарна 2D игра можеш да ползваш game engine, мисля, че това е най-подходящият за сега начин. По нататък можеш да поразгледаш в Интернет по-сложни методи.
#168137 Има ли някой фен на World of Warcraft?

Публикувано: от a.v.v. на 13 May 2017 - 18:16 в Отмора

Здравей!

По принцип получаваш градове в griphon master-а само когато преди това си бил в тях и си цъкнал на съответния griphon master в града. В началото ще трябва да ходиш пеша до там или със mount, ако имаш. Обикновено е отбелязано на самата карта къде трябва да отидеш за всеки quest, на който няма е описано в описанието му как да го изпълниш. 

С играене ще свикнеш на картата, по-лесно ще се ориентираш и така. В wowhead също са добре описани quest-овете, кое точно npc да убиеш или кой item ти е нужен.
#168136 Произволно отваряне на табове в Chrome

Публикувано: от a.v.v. на 13 May 2017 - 18:09 в Премахване на зловреден код

Оправих се с проблема, върнах Chrome към фабрични настройки и премахнах всички ненужни addon-и.
#168130 Произволно отваряне на табове в Chrome

Публикувано: от a.v.v. на 12 May 2017 - 20:46 в Премахване на зловреден код

Здравейте!

От няколко дни насам забелязвам, че през някакъв период от време (25-30 минути) се отварят произволни сайтове, повечето от които биват блокирани от addblocker-а ми като опасни (ползвам AdGuard). Това се случва дори в сайтове, в които няма такъв вид реклами (Youtube например). Няколко пъти сканирах с Malwarebytes и със AdwCleaner, дори и през Safe Mode, успяха да премахнат някакви PUP зарази (прикачвани са  логовете), но си остава проблема.

Сканирал съм и със Chrome Cleanup Tool, също не намери нищо. Task Organaizer-а също е чист. В момента съм изчерпан от идеи и не знам как да процедирам.

Ще съм благодарен, ако ми се окаже помощ.

Благодаря предварително!

Прикрепен(и) файл(ове)
#167920 Лаптоп не може да заспи

Публикувано: от a.v.v. на 04 April 2017 - 21:37 в Проблеми и дискусии, свързани с операционни системи

Не знам как, но днес когато пробвах отново да го приспя, си заспа без проблеми. Тъкмо им бях писал на AMD съппорта и изглежда някак си се оправи от само себе си. 

Проблемът ми е решен.
#167915 Лаптоп не може да заспи

Публикувано: от a.v.v. на 03 April 2017 - 17:11 в Проблеми и дискусии, свързани с операционни системи

Преинсталирах драйвърите с DDU, но не успя да оправи проблема. Мисля да се обърна към техния Support да ме асистират с този проблем, явно не им е наред драйвъра.
#167912 Лаптоп не може да заспи

Публикувано: от a.v.v. на 02 April 2017 - 22:12 в Проблеми и дискусии, свързани с операционни системи

Сигурен ли си, че видео драйвърът е последна версия? Кой точно драйвър си инсталирал?

 

Останалите драйвъри (чипсет, аудио, мрежова, т.н.) актуални ли са?

Да, драйвера е последна версия - AMD Radeon 17.3.3 - Driver Packaging Version 16.60.2911.1011-170316a-312245E-CrimsonReLive.

 

Другите драйвери са актуални също. Мисля, че проблема е от на AMD драйвера (от dump файла, до колкото разбирам, се посочва че atikmpag.sys прави проблема, който е на AMD). Утре ще го преинсталирам и ще видя дали продължава да се държи така.
#167908 Лаптоп не може да заспи

Публикувано: от a.v.v. на 02 April 2017 - 19:41 в Проблеми и дискусии, свързани с операционни системи

Днес се пробвах отново да го вкарам в sleep, след като му актуализирах видео драйвера отново, този път ми показа син екран 0x0000009F DRIVER_POWER_STATE_FAILURE. Отворих minidump файла, но не можах да го разчета като хората и не ми стана много ясно от къде идва проблема, за това съм ви го прикрепил.

 

Настройки на дисплеят?

 

1366x768, видео картата е AMD Radeon R7 M265 със последни драйвери (ако това искаш да питаш).

Прикрепен(и) файл(ове)

  • Прикрепен файл  minidump.txt   10.81К   1 Брой изтегляния#167902 Лаптоп не може да заспи

Публикувано: от a.v.v. на 01 April 2017 - 20:10 в Проблеми и дискусии, свързани с операционни системи

Здравейте!

От няколко седмици не мога да приспя лаптопа ми. Когато затворя екрана или когато му дам "Sleep", екрана оставя черен, LED лампичката продължава да свети и охлаждането си работи. Налага се да го изключа принудително, понеже не отговаря на никакви команди. Помня че преди няколко дни успях да го вкарам в сън след като го оставих към половин час в този черен екран, което е много повече от нужното му време нормално (5-6 секунди).

Проблемният лаптоп е Lenovo G510, със Windows 7. Предполагам че започна да прави проблем след като актуализирах видео драйвера. Пробвах всички решения в интернета (промяна в Power Options, проверка кои устройства могат да изкарат компютъра от сън и др.), разчетох се и из Microsoft-ските форуми, уви нищо не сработи, което ме навява на мисълта, че става някакъв конфликт между самия драйвер и Windows-а.

Ще помоля само хора с адекватно мнение да пишат, както казах по-горе, повечето възможни решения съм ги пробвал.

Благодаря предварително!