Jump to content

ivat

Потребител
  • Брой теми

    24
  • Регистрация

  • Последно посещение

ivat's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Благодаря ти, Night_Raven, за предложените варианти. За съжаление не съм запознат с нито една от тези програми. От доста време насам (съществуваше все още Essentials Pack) използвам твоя пакет от кодеци и идеята ми е да си свърша работата без да се налага да инсталирам такива, които да "объркат" нещата. Има ли такъв вариант, който да се справи с горното изискване?
  2. Ще ми се да беше така лесно, но уви. По този начин само ще вмъкна субтитрите в контейнера, но те ще останат неразпознаваеми от вградения плеър на телевизора. Питах за програмка, която да вгради IDX субтитрите в самата картина, т.н. хардкодинг.
  3. Здравейте! Имам един въпрос, който не знам дали е точно за тази тема, но ще попитам. Как мога да вградя т.н. "оригинални" субтитри (.idx и .sub) във филм в MKV формат. Повечето ТВ плеъри не четат горните формати за субтитри и единственето решение е те да се вградят в картината. Попаднах на едно решение чрез RipBot264, но тази програмка изисква инсталирането на така недолюбвания от Night_Raven FFDshow. Има ли подходяща програма, с която да се вградят субтитрите без да е необходимо да се използва FFDshow.
  4. Реших да пробвам с Lagarith и за 4 минутен отрязък от филм се получи файл около 2GB. Понеже в предния пост нищо спомена за настройките не съм сигурен дали съм избрал правилните. В Configure на Lagarith Lossless Codec сложих отметка на Use Multithreading и избрах Mode: YV12(от въможни RGBA, RGB, YUY2 и YV12). След тоова Fast recompress и готово! Можеш ли да кажеш дали това е правилния избор и кои случаи се използват различните варианти?
  5. Успешно приключих конвертирането на гореспоменатите филмчета и децата вече изгледаха част от тях. Предполагам обаче, че рано или късно ще ми се наложи да обработвам по дълъг филм и тогава наистина няма да е удачен избора на некомпресирано видео. По-горе ми препоръча Huffyuv, но четох за него, че разработката му е спряна и се препоръчва използването на lagarith. А може би има друг, различен от тези двата, който е по-удачен. Като автор на Статия: Справочник за кодеци какво е твоето мнение по въпроса? След като се инсталира някой от lossless кодеците трябва ли да се правят някакви допълнителни настройки на самия кодек или на VirtualDub?
  6. Понеже оработвам сравнително малки като времетраене филмчета (серийки от една анимационна поредица) некомпресираното AVI излиза около 20GB, което засега не ми е проблем. Относно Format Factory, като посоча изходен формат AVI, чрез падащо меню мога да избирам видео кодека между: MPEG(DivX) MPEG(Xvid) AVC(H264) MSMPEGV2 WMV2 FLV1 MPEG2 MJPEG. Точно затова попитах къде да избера Uncompressed AVI или пък посочения от теб lossless видео формат (Huffyuv). Търсейки друго решение на задачата попаднах на следния вариант - комбинация между VirtualDub + AviSynth. Създава се текстов файл с разширение avs и следното съдържание: DirectShowSource("името на файла.mkv"), след което се зарежда във VirtualDub . Получи се!!! Тъй като веднъж ми препоръча такава комбинация и спомена, че предпочиташ да използваш AviSynth можеш да кажеш дали по този начин резултата от конвертирането ще е по-добър отколкото с Format Factory?
  7. Ръководството го прегледах още преди да инсталирам програмата, просто никъде не виждам къде да посоча изходния файл да е Uncompressed AVI. А самата програма предлага ли я тази възможност? Същото искам да попитам peter69pl и за предложения от него вариант.
  8. Пробвах програмата, но не можах да видя къде да укажа видеото да е некомпресирано. За да избегна повторно компресиране искам да конвертирам видеото в Uncompressed AVI , което да обработя и след това да го компресирам. Ако предварително ивадя видеото (H.264) от контейнера (MKV) има ли програма, с която да го конвертирам в Uncompressed AVI?
  9. Здравейте! Виждам, че темата не е много активна, но все пак ще попитам тук. Имам 3 оригинални DVD диска, които искам да събера в един (размера не е проблем). Въпросите ми са: 1. Дали е възможно да направя меню, в което да се избира едно от трите DVD-та и избраното да продължава със собственото си меню? 2. Може ли в новото меню бутоните да са обложките на оригиналните DVD-та, а в отделно поле да се изписва името на диска когато курсора на мишката застане върху бутона? 3. Някой може ли да направи съпоставка между DVD-lab PRO и Sony DVD Architect?
  10. Опитах да конвертирам един mkv файл с VirtualDubMod, но ударих на камък още с отварянето му. Проблема е следния - след като избрах да отворя файла се появи нов прозорец Matroska File Import Filter с надпис в него Parsing Matroska File и като започна едно импортване... близо час. След това програмата заби! Пробвах пак, но без резултат. Имаш ли идея къде е проблема или да предложиш друго решение?
  11. По този начин се получи! Не мога да си обясня обаче, каква е разликата с варианта ако си отворя директно AVI файла, маркирам началото и края и след това избера Fast recompress? И така пробвах - пак стана. Тъй като дасега съм ползвал само Direct stream copy би ли обяснил каква е разликата между Fast recompress, Normal recompress и Full processing mode?
  12. Пробвах преди малко с Avidemux, но за съжаление и тя реже по keyframe. Понеже е нова за мен програма не съм се ровил по настройките и не знам дали нещо трябва да се промени за да стане, но аз не успях. Иначе за другия вариант VirtualDub + AviSynth може ли да обясниш как точно става, тъй като и без това имам инсталиран AviSynth? Относно вариантите препоръчани от B-boy/StyLe/ и mazarin - имате ли представа дали с тях може да реже по кадър, който не ключов? Само да уточня, че файловете са доста и са с големина около 250MB - при това положение online май няма да е много удачно.
  13. Здравейте! От доста време ползвам VirtualDub за по-елементарно редактиране на AVI файлове и досега ми е вършил чудесна работа, НО днес ударих на камък. Опитвам се да изрежа част от едно AVI, но когато го запиша, новият файл не започва от избраната от мен начална точка, а няколко секунди по-рано - от предния ключов кадър. Как да го изрежа в избрания от мен момент без да се налага повторно кодиране?
  14. Може би порблема се получава само при по-новата версия - AutoGK 2.55. Ако към AutoGK 2.45 (от която има шотове в ревюто) се добави пакета с обновени инструменти сигурно всичко ще е наред.
×
×
  • Създай ново...