Прехвърляне към съдържание


Sten

Регистриран на: 08 Mar 2009
Извън линия Активен: 07 Jan 2019 19:32

Мои коментари

В тема: Инсталиране на Уиндоус върху SSD

07 January 2019 - 18:57

Здравей.

Когато аз си взех SSD и аз се изправих пред този въпрос. На мен не ми се отделяше маса време за инсталиране и настройване на специфични програми и предпочетох по-бързия начин. В документацията на SSD-то имаше линк към програма за мигриране на ОС, но на мен не ми свърши работа и използвах друга програма. Нямах проблем с нея и стана сравнително бързо. И все пак, ако нямаш много програми на компютъра - инсталирай наново.


В тема: Препоръка за външна батерия за телефон

14 October 2018 - 19:56

Да, по принцип съм наясно с плюсовете и минусите на двата варианта. На предишния ми телефон(Samsung Xcover) му бях взел от Китай резервна батерия. Оказа се(както бях чел вече), че тя издържа по по-малко време от оригиналната.

И двата варианта ще ми дойде в повече. В смисъл, че едната батерия ще е от 30 до към 60-80 лв., другата преди време я гледах, че също е към 40-тина лева.

Ако за два часа става зареждането от външната батерия - пак добре. :) Така или иначе това няма да ми е удобно, защото става въпрос за пешеходен режим. Представям си как вървя из Пловдив - в единия джоб телефона, в другия - външната батерия и кабел от едното до другото + кабел за слушалките... Резервната телефонна батерия си има и друг минус - ще трябва периодично да я зареждам чрез самия телефон.

Целта ми е да си реша проблема оптимално - без излишно харчене на пари и създаване на електронни отпадъци в бъдеще. Засега изглежда съм 60/40 за резервна вътрешна батерия...


В тема: Снимане на видео с телефон

14 October 2018 - 13:08

Мисля че в някои отношения този фотоапарат не е по-добър от телефона. Например на фотоапарата стъпките на ISO са през 100, а на телефона са през 50. Освен това - ако правилно съм разбрал инструкциите и това, което видях на практика - при снимане на видео пак настройките нямат особен ефект и още повече - не могат да се променят "в движение".


В тема: Дразнещо системно съобщение от телефона

14 October 2018 - 12:54

По принцип е силно препоръчително в настройките за местоположение да бъде  избрана опцията "висока точност".

Защо? Има ли връзка с използването на батерията? По принцип нямам мобилен нет - отскоро започнах да ползвам нещо като бонус - 500 МБ за 20 дни.


В тема: Снимане на видео с телефон

06 September 2018 - 22:08

Имах предвид, че HD-видео(1080р) с моно-звук изглежда малко странно. Друг въпрос е доколко е реално това "стерео", когато двата микрофона са на едва няколко сантиметра разстояние. И третото е, че сайтове като Технополис понякога допускат грешки за техническите параметри на продуктите. По-странното е, че и самите производители невинаги обявяват ясно и еднозначно такива по-"второстепенни" детайли...

 

За съжаление няма как да контролирам светлините по и към сцената. Най-често се случва светлината да е частично към мен или пък да осветява изпълнителите и те изглеждат обвити в синкаво(по-често) сияние и тогава се чудя дали трябва да увелича или да намаля ISO-то...

 

Иначе вече си взех Panasonic DMC-TZ40 и започвам да го разучавам.