Jump to content

alohalud

Потребител
  • Брой теми

    12
  • Регистрация

  • Последно посещение

alohalud's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Благодаря ти! Всичко се получи! Не бях видял че се пише само първото име на домейна........ Искам само да питам нещо По подразбиране DNS на сървъра е 127.0.0.1 и когато го напиша същия на някой от клиентите..... интернета се губи. Защо се получава така? И фактически клиентите не са със статично ИП а с автоматично прихващане на ИП. А аз искам да направя всеки комп с негово си ИП. Единствено работи когато задам на комп.-клент ИП например 192.168.2.4 и DNS на самия рутер - 192.168.2.1 Благодаря предварително!
  2. Да..... бях забравил кое точнмо можеше..... FAT32->NTFS или NTFS->FAT32
  3. 1.Чрез рутера са свързани и 3те комютъра. Настройките му са да им раздава ИП-та. На сървъра зададох статично: IP - 192.168.2.2 Subnet - 255.255.255.0 Gateway - 192.168.2.1 DNS - 127.0.0.1 - Това се зададе по подразбиране при инсталацията на AD и DNS 2.След което пробвах на единия от др. комп. да му задам следните: 192.168.2.3 255.255.255.0 192.468.2.1 DNS - 127.0.0.1 но тогава нямаше връзка с мрежата. Преправих DNS-а на 192.168.2.1 и се оправи. 3. След което се пробвах да го свържа към моя домейн "firstdomain.cshome" и пак показва горното съобщение. Някакви идей? Благодаря предварително!
  4. Това са файлови системи. За да я промениш от FAT32 на NTFS трябва да я форматираш. Колко дяла има диска ти?
  5. Здравейте! На кратко, в момента уча на Microsoft "нещата".... и по точно Администриране на Windows Server 2003. Сблъсках се със следния проблем: Вкъщи имам 3 компа и един безжичен рутер - целта ми е да се упражнявам да изграждам Windows мрежа. Сървара е Domain Controller (с инсталирана AD и DNS(който не е със статичен IP, а прихванат от рутера)). Искам да свържа към домейна друг комп. с Win XP Prof. При опита ми се показва следното съобщение: http://bgphoto.net/photos/35642/o633727175251412500.JPG Попринцип трябва да се получи това: http://www.visualwin.com/AD-XP/ Знаете ли какъв е проблемът? Да не би да е нещо от рутера...... от DHCP-то, заради това, че сървъра не е със статично ИП. Или нещо свързано с Domain Administrator. Благодаря предварително!
  6. Здравейте! Искам само да разбера мненията Ви.......................... Чувал съм, че не е хубаво Windows да се рестартира от копчето........ но защо :huh: какъв е проблемът ако това се прави....... някакви идеи? Благодаря предварително
  7. Мерси! Пробвах с по нова версия на драйвъра......... засега не забива :-)
  8. Свързван е към безжичен рутер. Случвало се е понякога дори само да "помирише" пакет и да забие....... примерно тръгва само да отваря страница :-) Да предложите някоя програма за тестване на картата ?
  9. Blue Screen of Death май се казваше това. И ти казва че нещо не е наред или с хардуера или с драйвера. Аз бих разгледал дали всичко е свързано добре и бих ъпдейтнал драйвера. Успех!
  10. Виж случайно на SD адаптерчето трябва да има едно лако превключвателче "lock" и "unlock" ако е заключена няма да можеш да качваш нищо на нея...... так че я отключи и ще се оправи ;-) Успех!
  11. Аз бих си взел Ipod. Зависи за какво го искаш де. PSP e главно за игри нали. Преди време пробвах от един пич, който имаше PSP да слушам музика...... но не останах доволен от звука въпеки добрите слушалки. От друга страна пък PSP-то има по голям дисплей. Като цяло зависи за какво искаш да го ползваш. :-) И двете си имат предимства и недостатъци. Успех!
  12. Здравейте! :-) От както си купих компа (преди около 6 месеца), при първата инсталация на Уин ХП се натъкнах на проблем. При започването на сййда или съответно лийча или трансфер на файлове м-у компютрите ми, компа забива........... мишката блокира, клавиатурата......вси4ко........... и разбира се рестарт от копчето. След рестарт от копчето всичко се нормализира и не забива поне до следващия ден, когато го включа наново. Под Линукс (Убунту) не забива, а само спира нета........... и се оправя след нормален рестарт. Та мисълта ми е ......... дали проблема е от Лан картата или някой друг компонент? Как мога да тествам NIC освен с "c:>ping -t IP " Или някаква друга идея какъв може да е проблема. Благодаря Ви много предварително.
×
×
  • Създай ново...