Jump to content

cenkoff

Потребител
  • Брой теми

    6
  • Регистрация

  • Последно посещение

cenkoff's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Стойността на опцията "Do not change the TTL value" съм я задал още от началото на опитите ми да конфигурирам рутера на Enable и въпреки това няма резултат,което ме навежда на мисълта,че рутера не е наред :( и сега се чудя дали да не го върна този рутер в магазина.....много ще съм ти благодарен ако ми дадеш своят съвет.Благодаря ти за помощта!
  2. От направения пинг към softvisia.com, при директно включен етернет кабел към лан картата на компа резултата е TTL=0, а при пинг към въпросният адрес при включен етернет кабела (този, който идва от ISP) в рутера и рутера свързан с компа с др. етернет кабел ресултата е няколко пъти появяване на Request time out, след което не се появява никаква инфо за TTL,а само един-два реда инфо за загуби,получени и т.н. П.С относно предишният ми пост става въпрос за пинг към статичния ип-адрес предоставен ми от ISP.
  3. Дали има значение,че без рутера при пинг към ИП адреса ми - ТТL=128.А като включа рутера TTL=64.Като се вземе впредвид,че на опцията "Do not change the TTL value" съм дал Enable (дали пък рутера нещо не е наред).Дали по стоймостта на TTL ISP може да ме хване , че имам рутер вкъщи и въобще тази стойност какво значение има?
  4. Мрежата, която се опитвам да направя се състои от един настолен компютър, един лаптоп и идин рутер (въпросният D-Link).Настолният комп е оборудван само с ЛАН карта, докато лаптопа има ЛАН и wireless карта.Първоначално пробвах да свържа компа с рутера с ethernet кабел, а лаптопа с безжична връзка,като съответно смених MAC адреса на рутера и направих необходимите нему настройки. И под тази конфигурация ми изписва на лаптопа ,че съществува duplicate.Иначе рутера се броадкаства и дава индикации за доста силен сигнал,а пък на компа на Local Area Connection си ми изписва connected.Т.к днес нямах време да се занимавам с рутера положението си е все същото!Утре мисля да рейнстална ОС-то и да конфиг. всичко отначало:(.......надявайки се да се получи. П.С.Всичко,коета ми е дал ISP като IP,SubMas,Default Gateway,DNS-и....съм ги дал като настройки на "рутерчето".А и междо другото сега съм решил и лаптопа да го свържа с кабел към рутера......тъй че ако може малко инфо за конфиг. на DHCP ще съм мн благодарен!
  5. Името на компютъра и работната група не съвпадат :(. Направих ipconfig/release и ми се появи долу в десния ъгъл на тулбара:"The connection has limitted or no connectivity" А след ipconfig/renew нишо не се променя
  6. И аз както колегите писали по тази тема (проблемния DI-524) съм изправен пред дилемата да го бракувам ли този проблемен рутер или да продължа вече 4 ден да търся къде греша при конфигурирането.Конекцията ми e със статично IP, като предварително съм си сменил MAC адреса на рутера с този на ЛАН картата.Дал съм отметка Enabled на Do not change the TTL value..........и пак нищо!!!!Много ще съм благодарен ако някой даде някаква идея какво още да направя??? П.С Дали е възможно проблемът да е в ОС. Аз съм с XP SP3. А относно безжичната връзка с лаптопа ми изписва долу в десни ъгъл на тулбара,точно до компютърчето - "a duplicat name exists on the network"
×
×
  • Създай ново...