Jump to content

liver

Потребител
  • Брой теми

    830
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

liver's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. NeoNWolfBG, сменяш след като бюджета е 1000 лв., сменяш i5-цата с i3 4330. Относно хардовете, като цяло се наблюдава спад в качеството, да се чудиш, какво да вземеш. И за това взимаш този с по-голяма гаранция. Баракудата идва с 3 години гаранция, докато другите с две години. Ако бюджета ти беше малко по-голям - wd black, но не е.
  2. Каква е максималната сума, която може да отделиш? Примерна конфигурация, като в зависимост от максималния бюджет ще режем/добавяме: ASROCK B85M PRO4 LGA1150 I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150 2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9 1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR PSU SEASONIC SS-430GB/430W/APF PALIT GTX750TI STORMX DUAL 2G Thermaltake VO100K1W2N Commander GS-III Black USB3 Обща стойност - 1 110.44 лв. с ДДС
  3. Здравейте. Инсталирах тази програма, като направих настройките дадени тук. Така, всичко е ок, спря се паркирането, но ме интересува, дали програмата се бърка в управлението на ssd-то и дали е по-добре за дълголетието на hdd-to, спирането на паркирането или да го оставя да спира на ден по 100 пъти главите. За няма и половин месец има 1048 паркирания. Сигурно за година ще ги направи 200 000+...кой знае. Windows 8.1 pro 64bit е на ssd-то, а Seagate-a го ползвам за филми/музика/игри.
  4. Благодаря Ви за бързите отговори. Искаше ми се още една безплатна програмка за сканиране да инсталирам, но щом SAS не е това, което беше, може би ще остана само с MBAM, като ще пускам от време на време и онлайн скенера на ESET. п.п прочетох, че hitman pro е freeware за сканиране, като до 30-тия ден, ще мога да се възползвам и от екстрата да трие, ако открие нещо. Всъщност не е проблем, че не трие след 30-тия ден. Достатъчно ми е, че ще мога да сканирам безплатно. А ако открие нещо, ще му мисля, как да го ''лекувам''.
  5. От година и повече не ползвам антивирусна програма. Само с вградената защитна стена съм + MBAM и SAS. Напоследък обаче не съм се интересувал от материята и ме интересува, все още ли тези две програми са най-добри за профилактични сканирания от време на време? Благодаря предварително на отговорилите.
  6. Всъщност имат. Заради това дадох линка по-горе. Единият от ъпдейтите ( KB 2823324) е докарал сериозни проблеми на голяма част от потребителите с оригинален Windows 7. Заради това, аз поне не бих оставил уина да се ъпдейтва автоматично. Например IE10 идва с автоматичните ъпдейти. За да се инсталира, изисква наличен ъпдейт KB 2670838, който пък е проблемен. Като засече, че го нямам, ще го инсталира, след което ще продължи с инсталацията на IE10...и става забавно. Аз лично съм ''ЗА'' ОБНОВЯВАНЕТО НА ОС-а, но това да става единствено ръчно.
  7. Пусни го с 30-40% по-ниска цена от продажната към момента, ако питаш мен. Пускай в hardwarebg.com. Ще го продадеш бързо. Ако не искат да го купят на обявената цена от теб, смъкваш с 10 лв и така, докато го вземат. Въпросът, до колко ще се наложи да смъкваш цената. http://www.shopmania.bg/monitori/p-hp-la2405wg-1499589 Най-ниската цена на която попаднах е 466 лв. Според мен трябва да му искаш повече от 180 лв. Още повече, че е с остатъчна гаранция. Но ти си решаваш.
  8. Пусни обяви тук, както и в HardwareBG.com, Kaldata, Setcom. Кажи точният модел на монитора. Може да му вземеш и повече, и по-малко от 180 лв. Зависи колко струва към момента, а не за колко е купен.
  9. Изключваш проверката за ъпдейти и проверяваш ръчно веднъж на няколко дни. И проверяваш един по един, кой ъпдейт за какво е и инсталираш. Защо? Защото напоследък Майкрософт има навика да пуска бъгави ъпдейти - KB 2670838 и KB 2823324 . Справка http://www.infoworld.com/t/microsoft-windows/microsoft-withdraws-kb-2823324-second-botched-automatic-update-year-216325
  10. Преди две години и моя правеше подобен номер, само че след студен старт - мига 20-30 секунди и се оправя. Оказа се, че имало издут кондензатори в захранването на монитора. Закарах го на сервиз да ги сменят - 25 лв струваше удоволствието. Между другото, още карам с този монитор.
  11. Решението е просто - не ползвай оптимизиращи програми или чистачи на регистри. Разбери, че ползата от тях е нулева, а същевременно могат да нанесат непоправими щети по операционната система. Лошото е, че понякога се научава по трудния начин. Асоциирай отново файловете с програмите, които искаш и повече не се занимавай с tuneup и подобните им. Това е.
  12. При преинсталация бавеше, когато често сменях режима от ahci на ide и обратно. Накрая го оставих на ahci и при следващите преинсталации спря да бави. Не знам, каква е връзката, но е факт, че спря.
  13. Чисто новичък Уин 7, с минамална къстъмизация - единствено на explorer.exe и explorerframe.dll с reshack ( нямам доверие на качените с темите в девиантарт)
×
×
  • Създай ново...