Прехвърляне към съдържание


yordanp

Регистриран на: 11 Sep 2008
Извън линия Активен: 25 Jun 2020 10:03

Започнати от мен теми

Преправяне на HDD от лаптоп от вътрешен на външен - избор на кутия

24 June 2020 - 23:29

Искам един вътрешен хард диск от лаптоп (HDD, 2,5") да го направя на външен. Разбрах че се продават специални кутии с кабел и само се премесва диск в кутията и посреством USB се свързва като външо устройство.

 

Разглеждам тука едно предложение, но се чудя ако пише на кутията че е за SSD, дали ще подкара и HDD диск 2,5" какъвто е моя хард диск? На посочения линк има изброени 4 варианта, не знам дали мога да избера всеки един от тях или като съм с HDD не SSD, трябва да се съобразя?

 


Безопасно ли е съхранение на паролите в Word или други способи

20 January 2020 - 21:36

Предполагам просто написана парла в Word не е най-безопасния начин, но ако word документа е с парола повишава ли се сигурността? Някой от вас използва ли такъв метод? До сега съм предпочит Exell с парола (понеже е удобно в отделни листове от един докмент да се съхраняв от много пароли).

 

Също се замислям за други 3 способа доколко са по-надежни:

 

1) Записване на лист хартия. Реално не присъстват физически на компютара, но за много и дълги пароли не е съвсем удобно.

2) Пароли на снимка в компютъра. Тук също е недостатък ако са дълги да се въвеждат ръчно.

3) Записване на сгрешена парола, записване в word, но с добавяне на 1-2 сгрешни символа, които да се изтриват впоследствие.

Последния способ, най ми допада, но не знам дали е надежден.