Jump to content

thebest

Потребител
  • Брой теми

    30
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

thebest's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Ако не се лъжа тунерът е с чипсет SAA7131. Опитай какви резултати ще се получат с FLY2000 (пълно описание има тук). Подобен проблем е описан в FAQ за тунери Beholder: При гледане на екрана се наблюдават редуващи се вертикални ленти? Причини и решения - цък
  2. Искрени съболезнования... дано да не си с дългосрочен договор...
  3. Мониторът МОЖЕ (но не е задължително, демек "ТРЯБВА" да има вграден тунер. Защо и дали - форуми бол... Сигнал с HD резолюция - доживяхме покрай олимпиадата... при това безплатно HDMI изход от "устройството" - само ако примерно даден монитор има HDMI вход, за да излезе HD картина. От който и да е СетТопБокс ако ще да е с космическа технология, примерно на телевизор "Опера" или по-съвременен "плосък" - ако не поддържа HD резолюция няма кяк да гледаш с такова качество... в примера с "Опера"-та - ще се вижда все пак, но черно-бяло... ... и за двата доставчика ще трябва да плащаш... кодирани са... ...важно е, виж по-горе...
  4. прочети за разлики между DVB-T MPEG-2 и MPEG-4... за мнооого от момченцата в търговските вериги също няма разлика, ако пише "цифров тунер" :(
  5. Би ли споделил повече за предимствата на Т2 в БГ, че нещо не мога да намеря инфо от притежатели на Т2 приемници, освен по-висока цена в съответствие с неизползваеми възможности спрямо определения със закона и плана за цифровизация стандарт DVB-T за БГ?
  6. А това чудо поддържа ли MPEG-4 изобщо? Доста дискутирана тема тук...
  7. Преди да се хвърлиш на нещо "секънд хенд", каквото със сигурност ще намериш за (и под) десетина лева - попитай чичко ти гооогле или друг негов роднина с ключови думи от сорта "проблем с тунер", "драйвер за тунер", "софтуер за тунер", "настройки-Албания", "няма звук... няма образ", "не тръгва под win7" и т.н. Със сигурност ще останеш учуден от броя на резултатите от подобни търсения... А що се касае до въпроса - качествен ТВ тунер в комбинация с добър софтуер дори на ЦРТ монитор със сигурност е по-добро решение от някои "прИмоционални" оферти по мол-овете... които неизвестно (?) защо напоследък бълват аналогови ТВ-та и дори "плазми", които обаче нямат нищо общо с DVB-T/MPEG-4... btw ако не ти се хвърлят излишни пари - хвърли едно око по темите "цифровизация", "безплатна телевизия", "мултиплекси" - до септември 2013 не остава много време
  8. DVB-C тунер за лаптоп.... мисля, че е трудно да намери в БГ към момента, но все пак не е изключено. По-скоро USB тунер с вход за външни източници, в случая за съответен изход от приемника на бул...ком.
  9. Не знам защо, но масово се изпуска изходната информация, за която да се хване човек, ако има желание да помогне, а именно: версия на ОС, драйвер... Особено след появата на Vi$ta и 7 голяма част от производителите спряха да се занимават с актуализация на драйвери за по-старите си модели. Та, на въпроса - гледам, че тунера е с чипсет NXP (Philips) SAA7131E as central chip in control. Има една програма, която до ХР остава всепризната и все още се използва. Има си български интерфейс, дори пълно описание за работа, настройки и прочее на чист български език е публикувано именно във форум на Softvisia. Ако не ме лъже паметта, в раздел FAQ имаше и готови отговори на проблемите ти... ама кой да чете? Така че, нищо не ти пречи да я пробваш.
  10. List TV: Пълно описание, настройки и помощна информация на български език Встъпителни бележки От автора на българските материали Предистория... С възможностите на ListTV се запознах "по неволя" - след дълго и безуспешно търсене на ТВ-програми във формат JTV за телевизионни предавания, които се излъчват в България... Всичко това от своя страна беше свързано с желание за по-пълноценно използване на всички възможности, които предоставя инвестицията в съвременен ТВ тунер от Beholdеr с най-добрия софтуер (по оценка на всички, които са се докоснали до програмата и нейния далечен предшественик - FLY2000TV) до тази момент - Behold TV. Въпреки известното недоверие в началото, програмата се оказа учудващо лека и работоспособна, изпълнява безупречно всички функции и дори вече имаше български интерфейс (превод на български език - Георги Г. Милев). Удоволствието и лекотата, с която се работи с ListTV са едни от основните причини за написването този материал и доработката (редакция ' 2010) на българския интерфейс (превод: Beholder-Europe.eu). С надеждата, че материалът ще бъде полезен - приятно четене, с пожелание за лесно и успешно използване! Пълното ръководство може да бъде изтеглено тук. Редактираната версия на български интерфейс може да бъде изтеглена тук. Този материал се публикува за улеснение на българските потребители на програма „List TV“. Копиране и/или разпространение на целия материал и/или части от същия се допуска само след предварително съгласуване с автора/редакцията. За нарушения се носи отговорност съгласно Закона за авторското право и сродните му права и Международните правни норми за закрила на интелектуалната собственост. В съответствие с горното, материалът е предоставен за публикуване на със съгласието на автора на превода и редакцията. Всякакви коментари или забележки за установени евентуално допуснати неточности/грешки, както и отзиви във връзка с практическото ползване на софтуера ще бъдат приемани с внимание и благодарност. Непретенциозен опит за превод и редакция на български език: thebest@mail.bg On-line (Authorization required contacts): Skype: simply_thebest ICQ/QIP: 116449009 (thebest)
  11. Не съм работил точно с този софтуер, но имам чувството, че при такова тотално прекъсване може да става въпрос за настройки: в по-разпространените програми има ограничениs (опции, които могат да се регулират) за запис във FAT32 - до 4 GB и NTFS... без ограничения за размер на файл. Доста отговори на подобни въпроси могат да бъдат намерени подробно тук.
  12. Програмата "мигрира" на постоянен адрес. Допълнителна информация: Програмата включва почти всички ТВ-канали, които се разпространяват в BG. Възможно е разширяване с други канали (регионални или чуждестранни), при посочване на съответен сайт с информация в подходящ формат (канал/ден/начален час/име на предаване/анонс/. Информацията (по възможност) се актуализира в събота и е валидна за една седмица. Ново: От 11.02.2011 базата данни във формат JTV може да се използва като алтернативна EPG-програма за цифровите DVB-T канали (до не съм намерил EPG в "експериментално" излъчваните канали за района на София). Опцията е достъпна за потребители на BeholodTV -версия 5.17. За зареждане на програмата във FLY2000 се работи с TVUpdater.exe, който е самостоятелен модул и се намира в едноименната папка. Примерни настройки за двете програми са на екранните снимки по-долу. За любителите на "домашни" упражнения е почти готово (фаза окончателно редактиране) пълно ревю на български език и актуализиран български интерфейс на програма за самостоятелна работа, след консултация с модераторите ще пусна материалите.
  13. За много години! С цялото уважение към Softvisia - няма проблеми, надявам се да бъде полезно! Прецени как да стане - може би ще е по-добре като линк, банер или нещо такова, което да се обновява автоматично когато качвам нова седмична база (по принцип всяка събота, като отлепя , и все пак с уговорката, че засега не мога да поема 100% гаранция за актуализация - може просто да нямам възможност понякога, а и го правя за (все още) ограничен кръг потребители и собствени нужди . И като имаш предвид забележката, че скоро ще "мигрира" - разбрал си вероятно, че се интересувам от ТВ-тунери и телевизия, идеята е да събера цялата информация (а тя вече надхвърля 1000 "печатни" страници) на отделен специализиран сайт. Към цялото "удоволствие" скоро ще е готово и "свързано" материалче с допълнителна ТВ-информация, както и маски на ТВ-канали за ефективно премахване на реклами (с WC-хартия, дамски атрибути, подути кореми с газове точно когато си пийвам ирикийката). Btw, бях пускал на сайта темата, но тогава още не знаех, че в Z-share се пази ограничено време - малко ще я "пипна" и отново ще я пусна... Р.S. ...както и допълнението за FLY2000 Behold TV за зареждане и използване на ТВ-програми, автоматично изпълнение на задачи за гледане/запис/събуждане/заспиване и пр., което просто не бях тествал именно поради липса на база данни JTV досега.
  14. Малко допълнение и "новогодишен" подарък за ползващите FLY2000 и Behold TV: При написването на горния материал така и не можах да намеря подходяща база данни с програми на български телевизии във формат JTV (даже чичко Гууугъл не можа да ми помогне)...за да изпробвам пълноценно възможнастите на «Агент» («Agent») за стартиране на програмата от пултове за ДУ и модула за изпълнение на планирани задачи. Та, след кратко съвещание с баба Неволя - такава база вече е факт (почти всички ефирни и кабелни канали със седмично разписание). Временно ще се поддържа тук, докато "мигрира" на по-постоянен адрес, който ще бъде оповестен своевременно... живот и здраве!
  15. Допълнение (ако има затруднения с руския език): Пълна, подробна и най-актуална информация по отношене на Beholder като сравнителни технически характеристики и възможности, описание на софтуер/универсален драйвер, интегриране и работа с плъгини и пр., на български език е поместена тук
×
×
  • Създай ново...