Jump to content

tankovbg

Потребител
  • Брой теми

    14
  • Регистрация

  • Последно посещение

tankovbg's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Въпрос за Windows 7 Ultimate. На лаптопа инсталирах една окастрена версия, но доста неща липсват като например невъзможността да се инсталира български езиков пакет, сега се снабдих с пълна версия, възможно ли е върху старата да се направи ъпгрейд (допълване) от новата версия без да се изтриват данни, програмки и прочие...благодаря
  2. Бях с НОД и го махнах по същите или подобни причини, сега инсталнах Avast и си работи перфектно, безплатна е за домашно ползване с български интерфейс, иска само регистрация, което е лесно и бързо. Ето от тук: http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html
  3. Лично аз ползвам Win XP Manager и съм нямал проблеми. За Vista също го има, скоро го инсталирах на един авер с Виста, работи перфектно. Използва се опцията 1 Click Cleaner (може и отделно)
  4. 5-тте кюшета са В София, а аз съм от Варна, тук има Конрад, но лепило нямат.
  5. Имам една безжична клавиатура Logitech EX-110 и част от клавишите спряха да функционират, отворих и видях че една пистичка (върху това прозрачното фолио), която ги свързва е првкъсната. Как да се свърже моля?
  6. Доколкото разбирам искаш да си влезеш с твоя никнейм в скайпа, отвори скайпа, във файл (file) има отписване, цъкни там и излиза прозореца за вписване, въведи си твоя никнейм и парола и готово.
  7. Че какъв е проблема да ги запишеш тези AVI-та, предварително скъси имената им за по визуално представяне, например да стане Transporter.avi, съответно ако има субтитри например Transporter.srt (или sub), съответно Death_Race.avi Death_Race.srt (или sub, каквото е там), след това от нерото избери Make Data DVD и ги завлечи всичките (add) в прозореца, след което ги запиши така както се записва едно обикновено СД. Ако домашния плеър поддържа XviD ще можеш от менюто да ги стартираш, възможно е плеъра да има настройка за субтитри настрой да излизат. Аз така си записвам няколко филма на DVD и нямам проблеми.
  8. Да прочетох, благодаря но не ми се инсталира още софтуер. Довечера ще пробвам, май става като тези сцени се ограничат като CHAPTER и след това с десен бутон на мишката трябва да има SKIP CHAPTER , т.е. DVDLAB PRO да ги пропусне при обработката.
  9. Снимах с камерата (мини DVD формат), но на едно място не съм изключил и съм заснемал краката си и улицата. Искам да отрежа тези сцени. За направа (обединяване на VOB файловете) на голямо DVD с меню и пр. от всички дискове ползвам DVDLAB PRO, но там не виждам къде е възможно да резна тези сцени. Моля подскажете става ли това с DVDLAB PRO или трябва да ползвам друга програма. Предварително благодаря.
  10. При обработка на AVI всъщност се обработват два потока - видео и аудио За видео трябва да чекнеш Direct stream copy, за аудио - Source audio както и Direct stream copy За да запишеш на харда от File се избира Save as AVI. Очевидно Virtual Dub ти казва, че има проблем с аудио stream не му достига памет, буфера е много малък Виж си настройките в Options -> Perfomance - първата скала настрой на 2 МВ, втората на 64 КВ, третата на 32 Buffers, при мен е така и нямам проблеми от твоя род.
  11. DVD Lab PRO е програмата с която трябва да ги обработиш (никакво конвертиране), не знам как е при твоята камера но при моята Сони след като свърши диска има опция финализиране, след това записваш VOB файловете от DVD дисковете на харда като ги номерираш 01,02,03 и т.н. ако са от няколко диска. Импортваш файловете (май беше достатъчно първия и другите се импортват сами) в DVD Lab PRO и обработката е аналогична на Сони Вегас, но специфична при създаване на менюта, връзки и т.н. DVD Lab PRO ги записва на DVD носител и стават професионално.
  12. Изчетох темите свързани със Sony Vegas 8.0 Pro, но не намирам отговор на мой проблем. Обработил съм аналогово видео през Capture на VirtualDub с кодека HuffYuv максимална резолюция Pal, до тук добре. Въвеждам видеото в Sony Vegas да го поукрася, надписи и пр. след което го рендвам с компресия DivX кодека 6.8 в Custоm 640/480, 25000. Когато пусна обаче готовото видео на компа или домашния плеър на контурите на бързо движещите се обекти има забележимо вълнообразно накъдряне. Вероятно е т.н. interlace, настройвам DivX кодека на deinterlace, но въпреки всичко проблема си остава. Въпросите ми са три 1. Как точно да настроя Project Properties и в частност Field order, Pixel aspect ratio, Full-resolution rendering quality, Deinterlace method. 2. Как точно да настроя template и в частност детайлите на Custom -> Video За сведение ако направя копресията с DivX кодека с deinterlace във VirtualDub, всичко си е ОК, значи проблема идва от Sony Vegas. 3. Не виждам възможност в Sony Vegas да рендвам 1 към 1, тоест поукрасеното видео да се рендва със същия размер на файла, ако дам uncompressed изходния файл става по голям от входния.
  13. Правя Capture с VirtualDub от VHS видео през TV Capture карта. Използвам Huffyuv кодека при свалянето с цел намаляване обема на видеоматериала. До тук всичко съм овладял перфектно, видеото и аудиото е качествено 720/564 (576-12 Cropping за отрязване на долния край), но AVI файловете са големи (1 мин. около 440 Мв), поради което пак през VirtualDub правя компресия в DiVx 6.8 на 640/480, става много добре, при плейване на РС или ТВ екрана си е запълнен. Правя го в AVI с DiVx, след което го качвам на DVD носител като Data DVD, с цел пестене на място. Но поисках това видео да го поукрася, да въведа надписи, ефекти и пр. Ето защо реших да изполвам Sony Vegas 8 - в случая след Capture с VirtualDub (с кодека Huffyuv), отварям материала в Sony Vegas, правя необходимите надписи, ефекти и избирам рендване. Целта е да компресирам пак в DiVx, настройвам го на 640/480, но след обработката при плейване видеото е в широкоекранен формат (отдолу и отгоре черни ленти). Ето тук не мога да разбера къде бъркам, входния материал е 720/564, кодека настройвам на 640/480, но може би не правя настройките на Output видео както трябва. Та ако някой се е занимавал, моля да сподели.
×
×
  • Създай ново...