Jump to content

void

Потребител
  • Брой теми

    25
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

void's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Привет на всички! Тези дни взех един LCD монитор Philips 170S8FS/62 - 17 инчов.Проблема е такъв, че след като си инсталнах коректно драйвера за монитора и заложих препоръчаната резолюция за самия модел: 1280 х 1024 / 60Hz, през горе долу около 3-4см. по даден текст виждам че самите пиксели не изобразяват кристално и финно самите символи,а има сянка на буквите която е малко размазана,и ако се загледам по отблизо се вижда че тези места леко трептят.Всичко това се забелязва от различни надписи по монитора - икони,менюта,и т.н. Пробвах каквото се сетих да оптимизирам,но без успех.Ъпдейтнах драйвера на вграденото видео също,но за жалост не помогна. Пробвах с разни тестове,и явно проблема опира до настройването на Clock and Phase. В този сайт: http://www.lagom.nl/lcd-test/clock_phase.php има онлайн тест,който на този монитор Clock and Phase екрана от сайта е на вертикални черникави линии които трептят,докато на един лаптоп който имам тук под ръка,го пробвах теста,и този екран е само едноцветен без никакви появяващи се вертикални трептящи черти. Ако заложа на по долна резолюция,този проблем го няма. Та се чудя,дали това не е заради някакъв дефект на монитора,или в края на краищата е до самото му настройване. Прикачвам снимка от онлайн теста на монитора за да е по ясно,както и една снимка на теста с лаптопа.На снимката с чертите може да се види в линк полето на браузера самите символи как се различават. Досега не се бях сблъсквал с проблем от такова естество. Много ще съм благодарен на помощ!
  2. Това исках да разбера. Мерси много за отговорите A иначе с флопи и тази NTFS4DOS програмка ще може ли да се разчетат партишъните?
  3. А иначе ето тук http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-445762.php се споменава че във www.bootdisk.com има исо имидж за създаване на бутабъл сиди.Точно там обаче не можах да се ориентирам Аз иначе го имам това исо файлче. Просто исках да разбера дали мога да заредя дос среда под XP
  4. Ами значи това което искам да пусна е ESTEST, инструмент за тестване на Екселстор харддискове.От сайта на производителя откъдето го свалих е упоменато че теста се стартира в DOS-MODE. Става въпрос за дом.PC дъното ако има значение е Асрок 1333-D667 3.0 Знам че в ревизия 10 на хиренс сидито е включен този тул,но на мен ми беше любопитно дали не мога сам да заредя дос средата и оттам да стартирам екзето
  5. След дълго браузване честно казано не успях да намеря нещо точно и кратко обяснено.Информация - бол,ама не се ориентирах на точното място.Трябва ми да заредя чиста ms-dos среда с диск (нямам флопи)под WinXP за да заредя оттам едно тулче за оптимизация на харддиска.Пробвах с инсталационно Win98 сиди,но като посоча различно у-во от А:\> примерно С:, Д:,или Е: ми казва Invalid Drive Specification.Разбрах че това се дължи на неразчитането на NTFS системата.Прочетох тука за една ДОС програма която се казва Norton Commander и която май разчитала NTFS.Да,ама след като я свалих в папката има към 15 файла, а за да я запиша на диск който и да е бутващ,трябва да е един и да е исо файл.Така че и това не ми помогна за момента.Имам HIREN`s бут сиди което на него има подобни програми които зареждат дос среда,но и с тях ми казва Invalid Drive Specification. Благодаря в аванс на всеки който се отзове!
  6. Търся програмка за имейл известие която да е безплатна и да се работи лесно с нея.Поразрових се из нета но това което успях да намеря е софт който известява за входящи писма от чужди имейл акаунти като gmail,yahoo, и след направена проба се уверих че не става с наши.На мен ми е необходимо да известява за бг пощи - abv.bg, mail.bg.Знам че имат и двете смс известие,но на мен ми е нужно само да известява със някакъв изкачащ прозорец на десктопа примерно или нещо от рода. Мерси много в аванс.
  7. Да оправих го, тоя досаден проблем. Колко наблизо било, ама като не знае човек Thanks и на двамата за съдействието
  8. А къде се тази отметка? Във folder options я потърсих, но не я видях
  9. Здравейте! Имам следния проблем,който честно казано не знам дали за него има настройка. Ползвам XP, и начина по който ми се разполагат папките е ако мога така да се израза "Плаващ".Което ще рече че набора от всички папки събрани на твърдия диск или пък на флаш драйв, се разполагат така, че те не се подреждат в азбучен ред, нито пък могат да стоят на мястото си "закотвени" както бих искал а просто плават навсякъде си.Каква ли може да е причината в това? На служебния ми XP папките са закотвени,така че ако искам примерно да преместа папка която е озаглавена с буква А под съществуващи в ред такива с B,C,D,E,F и т.н. да стои под тях, не ми се позволява това действие защото нарушавам азбучната подредба на системата.Аз като я довлача до желаното от мен място,и я пусна там, тя се връща автоматично там откъде съм я взел. Един пример: тея дни копирах около 50 папки от твърд диск във флаш памет, както и обратното.И в двата случая,папките вместо да си се подредат по подразбиране,стегнато в прави линии и азбучно,те ми се скупчват разбъркано в един произволен ъгъл, или пък се наслагват една върху друго,което ме побърква. Дайте някакво инфо мога ли нещо да направя по въпроса. . . .
  10. Мерси много и на двама ви, успях да го изкусуря
  11. Първия вариант отпада, тъй като не бих искал нищо да премахвам, а относно втория аз съм го направил програмите да са до максималния възможен размер който е 30, и пак не става.Пявява си се този балон, и много ме дразни.Нещо друго което мога да сторя? Мога да намаля размера на иконите и балона ще изчезне, ама май вече недовиждам щом голения размер ми допада
  12. По принцип знам причината поради която непрекъснато ми изкача, но не искам да променям настройката си. Знам че от регистрите бих го елиминирал тотално, но не зная точно къде се намира ключа. Ако някой знае как да помогне,ще му бъда много благодарен. Ето и скрийншот на балона:
  13. Знам че тая тема бая е дъвкана, но дори и след дълго ровене насам натам не успях да намеря дали е възможно въобще следното нещо: Искам да свържа към компютъра си и телевизор който се намира в съседна стая. Нямам видео карта (а и не ми се и дават пари за нея), и съответно не разполагам с два изхода. Видеото ми е вградено в дънната платка - 1 изход. Дали е възможно с някакъв сплитер картината със звука да се показва както на монитора ми, така и на телевизора. Ако става, и какъв кабел и букса ще са ми нужни? За ваши евентуални сведения: Дъно- Asrock Conroe 1333 D667 R 3.0 линк: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Mode...333-D667%20R3.0 Телевизор- Teletech 14i, има Scart букса Благодаря ви много в аванс
×
×
  • Създай ново...