Jump to content

powerfull01

Потребител
  • Брой теми

    62
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

powerfull01's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Доста тъпичко, че си показала рязане по ключови кадри. Затова има сплитери! Ако някой го чете - изобшо да не гледа частта, където посочва как да навигира до желания кадър. Движи се с мишката и когато е близо - дясна стрелка за 1 кадър напред или лява за 1 кадър назад. Така отива на желания кадър, за който се предполга, че няма да е ключов. Да добавим, че колкото и да изглежда на пръв, че няма разлика в качеството - има, макар и не голяма. Прегледайте си началния и изходния файл с MediaInfo - има разлика в битрейта на видеото. Така че вместо direct stream copy, може да иозберете full processihg mode и след това в compression да си изберете кодека и да зададете ниво на компресията. Ако изберете h.264 за кодек - при 19 ниво за компресия примерно се получава добро качество с не голям размер. Та с това разширих ръководството, като добавих и конвертирането
  2. Само дето програмата хваща само ключови кадри - така мога със всеки сплитер да си резна филма. 5 опита - така и не започна откъдето искам, а от ключовия кадър все. Иначе уж го закарвам със стрелките да започне откъдето искам, но уж...
  3. Хубаво я втасах. Не стига, че не стана нищо с възстановяването от имеджа от диска. Или по-точно стана нещо. Сега като вкарам диск и след копирането на файловете следва рестарт (нормално), но след рестарта ми дава пак началните опции - за изтриване на дял, за създаване на дял и за инсталиране на съответния дял. Върти ме в кръг. Цял ден така. Вече и дискът с бекап имеджа не тръгва - като го вкарам: boot from cd boot from cd, после уж се зарежда буутлоадерът на Акронис, но така и не успява - linux kernel is нещо си. След ентер уж за reboot - пак изписва нещо, че не може да зареди акронис. Дайте съвет, моля! Не знам как да се оправя!
  4. Е, аз съм го направил точно така - записах архива на диск. И диска тръгва - включва се буутлоадерът на акронис и вече имам на разположение всички опции. Task 1 of 1 - Recovery (volume) Error occured while reading the file. Input/ouрtput error. Едва няквои 7 Мб доситигна като прогрес преди грешката, колкото да прецака и съществуващата инсталация. За уточнение работя с Acronis Backup & Recovery Workstation with Universal Restore v10.0.11345. По-различен е интефейсът само. Опциите са на практика същите. От менюто за NT Signature избирах освен Select automaticallly и recover from backup и create new. АБСЛЮТНО ДЪРВО. НЯКОЙ ПОДКАРВАЛ ЛИ Е ИЗОБЩО БЕКАП ОТ ДВД ДИСК? ЩОТО ТЕОРИЯТА Я ЗАБРАВЕТЕ. В СМОТАНИТЕ НИ УНИВЕРСИТЕТИ ОСВЕН ТЕОРИЯ ДРУГО НЯМА. ЩОТО ДИСКЪТ СИ СЕ ЗАПИСА НАИСТИНА, НО.. След първия опит Ц-то ми стана unallocated, но си създадох диска диска/партишъна наново, като го направих primary i active. Сега вече още на 2-та сек ми изписва грешката и дори тези 7 МБ напредък вече не достига.
  5. От известно време насам компа не разпознава мишката на моменти. Смених мишката - все тая. Мърдам я, но не се мести курсора.Само реестарт спасява положението до следващия път, когато мишката я "домързи да работи" отново. Къде е проблема? Нещо в харда май ще да е, но къде точно?
  6. За да не пускам нова тема - искам на един запис,направен с телефон - да изчистя страничния шум. Може ли да ми препоръчате програма и някой урок в нета, където да видя как става? И също ме интересува как примерно на някоя песен да променя думите - ако певецът пее едно, след направени промени да звучат други думи. как става това?
  7. Ако не буташ С-то, можеш директно от Computer management да правищ промени по дяловете - най-удобно и най-лесно. unallocated - неиползвано място, Shrink Volume - променяш размера на даден дял, erase - разширявам,
  8. А аз използвам WM Recorder 14 - работи и под win 7 - файловете от vbox7 са както тио казаха в flv format. После ги конвертираш - затова има хиляди програми. Има и една добавка на мозилата - download helper - но с нея става много бавно тегленето.
  9. Имам инсталирани уиндоус 7 ultimate и OpenSuse 11.1. Да, но линиксът на практика го няма - като включа лаптопа - не ми дава да избера операционна система, а направо си тръгва ундоусът. Първоначално бях инсталирал успешно и двете операционни системи, но половината хард не се разпознаваше - линуксът предлага доста тъпо разделение на харда и си направих мои настройки. В резултат разшираих един дял и точно той беше проблемния. Това е оправено от 3 седмици, след което слагах наново OpenSuse 11.1 на 2 пъти - но така и не става нищо - т.е. все едно го няма. Иначе в компютър мениджмънт ми показва дяловете на линукса - 24 гб и 2,92 за swap-a. И разширенията са си правилни - ext3 за линукса и swap за swap-а.
  10. А на Media Player Classic само аз ли не мога да си увелича субтитрите? Задавам му шрифт и размер, но си остават същите...
  11. Засега успявам да ги пусна само с media player classic, но не харесвам тази програма - не мога да си напавя субитрите така, както аз ги искам. С най-новата версия на KMP тръгна само звук без видео. В един торен сайт някакъв описва как става това с Power DVD - пълна глупст - изобщо няма такива бутони каквито той показва на рисунката, да не говрим, че там е и стара версията и не работи под уиндовс 7. Надявам се повече хора да споделят, за да се учим един от друг.
  12. Ми то оптначало си бяха отметнати както трябва - като не ми даде да запиша променения файл почнах да ровя из опциите на папката и след 3 мин гледам, че вече не е отметнато full control и станали нективни бутоните. Иначе не - не ползвам SPD. Ползвам антивирусни, кмоито ловят и шпайове и всякаква гад - естествено платени. Не ми пука иначе, че хостовете ми са отключени - това значи че няма как да съм ги заключил - от години не го правя. А тоз проблем отдавна съм го оправил - Night_Raven като ми писа още.
  13. Ок.Ще пробвам. Но нещо ми се прецкаха май правата. http://kachi-snimka.info/thumbs/arx1264266719g.png Вече не виждам fullcontrol да е отметнато нито за system, нито за администратора
×
×
  • Създай ново...