Jump to content

badsharki

Потребител
  • Брой теми

    13
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Жена

badsharki's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Утре ще пробвам и ще пиша за резултата, благодаря много!
  2. Къде се намира GPS-ът на таблет Allview AX4 Nano Plus, тъй като не го намирам измежду вградените иконки?
  3. Да, и в Калдата пуснах запитването, идеята беше повече хора да отговорят на темата, за да реша какво мога да направя. Можете да изтриете темата тук, извинявам се, че ви събудих
  4. Здравейте, дадоха ми един сравнително стар ноутбук (HP Compaq nx6325 Base Model Notebook PC) да видя какво може да се направи с него, първоначално въобще не можеше да се включи, зареждаше до BIOS и дотам, бил е с някакво ХР последно. Реших да сложа Windows 7 Ultimate, като преди това форматирах и двата дяла, инсталацията премина успешно. Намерих драйверите на официалния сайт на НР - понеже моделът е стар, драйверите имаше само до Vista, но излизаше съобщение да ползваме за Windows 7 - драйверите за Vista Business. Тези драйвери се инсталираха гладко и безпроблемно. Но освен тях не може да се инсталира абсолютно нищо друго (не съм сложила пароли, задала съм всеки да може да инсталира всичко), след стартиране на инсталацията излиза черно прозорче за секунди, едва се разчита грешката: program too big to fit in memory - потърсих в Гугъл и намерих 2 варианта за игнориране на грешката (сигурно има и още), направих каквото трябваше, но грешката остана. Преинсталирах отново Windows 7, отново мина гладко, но проблемът остава - не може да се инсталира абсолютно нищичко. Подозирам, че проблемът може да е, че не са направени Wondows important updates, но вкъщи не разполагам с достатъчно силно wi-fi за целта (домашния ми интернет е през LAN-кабел). Като цяло ми се струва, че грешката е именно в остарелия софтуер и драйвери, но не съм специалист и ще се радвам да чуя мнението на такъв. Благодаря предварително!
  5. Опитах да направя форум през free.bg и уж всичко вървеше нормално, докато в един момент, като въвеждам адреса на форума ми излиза страница подобна на началната на free.bg и там пише, че ако виждам тази страница вероятно не съм заместила файла index.html. Какво трябва да означава това - този файл съществува на FTP директорията на форума, но как точно трябва да бъде заместен и къде? Предварително благодаря!
  6. Дано въпроса ми не прозвучи глупаво, но ме интересуват някои неща: 1. Възможно ли е компютъра ми да бъде увреден по някакъв начин? Да бъдат изтрити файлове? 2. Какво може да се види? Клипове, музика, документи? 3. С две думи: какъв е риска?
  7. Специален поздрав (дано да съм улучила стила)!!! Wisedome & Stamina
  8. Оф, тая разправия отначало ме дразнеше, но напоследък взе да ми харесва. Интересно ми е, че отбелязваш "езика", който използвам. Един друг потребител твърдеше, че надали имам и 15, тъй като съм употребила думата ГАДЖЕ вместо ПРИЯТЕЛ. Моите лични наблюдения са, че хората, ползващи нета за забавление имат съвсем друг речник тук, не като този, в реалния живот. Да, знам, че употребявам прекалено мн интернетица (като ОМГ, МН, СРИ, 10Х, БТВ, РЕ, УТФ), но това пък що да е проблем? По-важно е дали те разбират, най-важно е да пишеш относително грамотно, особено където се налага (нали в ръководството няма нито една интернетица ) ? И какво става, ако приема цялата критика? Ще ми помогнете ли да си оправя ръковдството?... Едва ли! Не мислите ли, че когато се налага да разкритикувате нещо, трябва да предложите и алтернативен вариант? Не ви се занимава? На мен - също. Сещам се за нещо, за което е хубаво да се извиня - споменах, че не желая сайта ми да заприлича на форум и на др. неща. Имах предвид, че ми харесва да е цветен, макар и малко неориентиран - форумите са точно обратното (затова са форуми). Интересно е, че ми пишат случайни потребители, които изказват мнение, че на сайта ми му липсва само... форум. Не мога да поддържам такъв, признавам, нищо не разбирам от форуми! Пък и мисля, че си имаме достатъчно много форуми в родното интернет-пространство, както и достатъчно добри (вашият форум е супер), явно като цяло си бачкате чудесно. Не че знам кво точно е БЛОГ, ама ми се струва, че тоя наш спор много взе да наподобява БЛОГ ))). Отпуска съм, нямам нищо против да си чеша езика де...
  9. Съвсем пресен потребител съм (може да се провери). Няма как да ми хареса "посрещането", особено като се вземе предвид, че постнах ОНОВА РЪКОВОДСТВО защото ми писна този-онзи да го иска. Крайно време беше да го сложа на някое "обществено" място. Напрегнах се да се сетя кога е правено - еми, преди около 5 години. Досега не съм го качвала в нета, защото предполагах, че ще се случи нещо такова. Не е вярно, че не приемам критика, всъщност бих я приела, ако някой се оплаче, че нещо не е станало както трябва (водейки се по моето ръководство). НЕ желая да се коментира сайта ми. Правен е с удоволствие и ЗА удоволствие... намеквам, че не е комерсиален. Сри, че постоянно разтягаме локума, но (малко грубо казано) не ми харесва да ми се качват на главата. Скъпи модератори, администратори и др., вероятно съм два пъти по-голяма от вас, така че общ език няма да намерим!
  10. Хахаха, цяла група администратори, модератори и др подобни (за обикновения потребител сте едни и същи) се събра да ми плюе мнението. Аз знам, че ръководството ми е добро, пробвано е сто или повече пъти. Сайта също си ми харесва - не бих допуснала да замяза на форум, порно страница или още по-лошо - на чалга-изцепка. Не ме интересува какво ще правите с постингите ми.
  11. Дам, напълно съм съгласна, но ръководството е писано преди няколко години - за времето си беше супер актуално. Може да добавя това уточнение към него.
  12. Еее, стига де. Направи ти по-хубав сайт за няма и седмица и то само след бачкане... Освен това никога НЕ давам линк просто към страницата - вероятно е бил към папката My Computer. Бтв, преинсталирам на цялата махала Уиндоус-ите и досега не съм имала НИТО ЕДИН провал. Все пак мн ти благодаря, че не ми изтри темичката (аз много си харесвам ръководството )
  13. Ето още едно ръководство за (пре)инсталация на Windows, което може да се принтира (без картинки е) и да си се ползва, когато е нужно: (Пре)инталиране на Windows XP
×
×
  • Създай ново...