Прехвърляне към съдържание


Armageddon

Регистриран на: 18 Apr 2008
Извън линия Активен: 15 Nov 2020 14:29

Мои коментари

В тема: Телевизия А1 - безжична

11 November 2020 - 16:06

Доколкото разбрах ще мога да ползвам powerline устройство за връзка до ТВ устройството.

 

Имам друг въпрос:

Asus AX3000 - RT-AX58U Wi-Fi

Samsung RU8002 телевизор

NAS устройство - не съм избрал.

 

Мога ли да използвам НАС устройството като медиен сървър и да гледам филми от него на телевизора, компютъра и таблет и телефон примерно?

Не ми много ясна цялата работа с Plеx сървър? Как точно стават нещата. инсталираш Plex на NAS устройството и на телевизора или/и телефона и компютъра или?

Ако не с Plex, може ли телевизора да "види" филмите от NAS  устройството и се гледат все едно флашка в телевизора, само че през wifi?


В тема: Телевизия А1 - безжична

10 November 2020 - 20:10

Няма опция за прехвърляне на ТВ сигнала безжично при А1, Можеш от устройството за телевизора до самия телевизор да прехвърляш HDMI със допълнително устройство - https://www.emag.bg/...f/pd/EWYDKBBBM/

Каналите трябва да се избират от източника не от ТВ.

Здравей,

 

Колко устройстават ползват А1  като цяло  - например за интернет и 2 телевизора?

Примерно булсат с IPTV - лан кабел до моя рутер, от там до устройството им /IPTV box/ с лан кабел и от устройството им към телевизора с HDMI. Приблемът е че тяхното устройство няма wi fi.


В тема: Домашна мрежа

19 June 2020 - 13:18

Частта с Интернет е елементарна — ползваш рутер. След като рутерът е настроен да се свързва с Интернет досавчика ти, е нужно просто да свържеш всички устройства с рутера, без значение дали по кабел или Wi-Fi.

 

Частта със споделянето на файлове е малко кървава и мътна. За колко и какви устройства си говорим, и с какви операционни системи?

Здравей,

 

Говорим си за 1 Декстоп копютър + 2-3 лаптопа - windows 10. За вбъдеще може да се добави и още едни десктоп с windows 10.

 

Имам и 1 IP HIk vision DS-2CD2141G1-IDW1 охранителна камера, която искам да свържа, така че да има достъп до нея през  браузър. Искам да  ползвам и POE switch /предполагам/, защото сега камерата взима ток по лан кабела който е вързан със спойки към адаптера на захранването.

 

Имам и телевизор Samsung RU8002 - който може да се свърже с кабел към нета, но не знам дали може да се настрой да вижда шернати папки с филми от други включени компютри по мрежата.


В тема: HDMI кабел въпрос

21 May 2020 - 11:07

Здравей Night_Raven,

 

Благодаря за включването. Поръчах от нашето ИТ този кабел - http://hama-bg.com/b...view/29699.html

 

Но понякога прави проблеми - https://dox.abv.bg/d...?id=ed7573b383#-> линк за сваляне. Снинах с телефона, но не мога да прикача тука. 35 мб  е файла - мп4.

 

Прави го понякога, на всяка резолюция от Full до 4к 60. От време на време при игрите екрана присветва за части от секундата /става черен/. Иначе няма проблеми, освен тизи.

 

Поздрави


В тема: HDMI кабел въпрос

16 May 2020 - 01:27


В опит да изпреваря твой бъдещ въпрос: ферити и позлатени конектори не ти трябват изобщо. Това са маркетингови глупости.

 

Благодаря за изчерпателният отговор.Чесно казано на 2К не мога да играя на повече от 60-70. Ако сваля на 1920р, с горепосочените кабели мога ли да стигна >75