Jump to content

badmind

Потребител
  • Брой теми

    4
  • Регистрация

  • Последно посещение

badmind's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. badmind

    Group Policy HELP

    Много благодаря на всички! Много ми помогнахте. мисля да се спра на Windows SteadyState Няма да имам проблем с валидацията понеже Windows-ите са ми купени за другите платени софтуерчета няма да стигна до тях понеже фирмата едва ли ще се изръси с още пари. Един съвет от мен. Ако администрирате фирма с много компютри не се доверявайте на лоялността на служителите. Орязвайте windows-ите до там за да могат да си вършат работа с приложенията които са им нужни и толкова! иначе оправия няма. Поне аз не случих на точна дума от рода "аз няма да ровя в интернет страници (само може да си прочета пощата и толкова), няма да правя настрйки и" и т.н. това са приказки от 1001 нощ. Правят си настройки... ровят като за последно.... и няма оправия. за да не си помислите, че съм баси гадняра..... в фирмата в която работя си имаме стая за отдих. аз предложих да сложим компютър на който всеки да си прави каквото иска... да инсталира.... да отваря страници... а бе каквото си искат. и знаете ли какъв беше резултата? Почти не ходеха на този компютър! и пак си отваряха кадето си искат и каквото си искат! ами това е от мен Отново благодаря на всички!
  2. badmind

    Group Policy HELP

    Благодаря за отговора. Версията ми е: Windows XP Professional SP2 Целта е да има два юзера от които единия да е (грубо казано) без права, а другия да си е Админ. т.е. да не може да инсталира, да прави настройки (дисплей пропъртис, резолюция и др.) да няма десен бутон! от Старт меню-то да няма десен бутон, да няма: RUN...., Контролен панел, My Computer (десен бутон), My Network Places и др. Всичко що е опция и настройка да го няма !! това е идеята. с "gpedit.msc" става, но за цялата машина, за всички! ще разгледам "secpol.msc" и ще видим дали там е ключа.
  3. Здравейте, Имам само един въпрос относно "gpedit.msc" Възможно ли е настройките да се правят за конкретен юзер ? т.е. Администратора да си е Администратор, а юзер "limited" да е орязан. понеже като напрвя настройки от "gpedit.msc" променям правата на ВСИЧКИ. Благодаря Ви!
  4. Здравейте, Имам само един въпрос относно "gpedit.msc" Възможно ли е настройките да се правят за конкретен юзер ? т.е. Администратора да си е Администратор, а юзер "limited" да е орязан. понеже като напрвя настройки от "gpedit.msc" променям правата на ВСИЧКИ. Благодаря Ви!
×
×
  • Създай ново...