Jump to content

ozic

Потребител
  • Брой теми

    1067
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

ozic's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Оставяй! Разбрах как става по много голяма случайност! Insert - Footer - скролвам надолу и избирам Grid или Semaphore Това ми трябва! Благодаря на всички за помощта!
  2. Не се получава! Направи видео, ще съм благодарен.
  3. Отвори пробния файл и иди на последната страница. Тя е Страница 5 / 5. Натискай Ентер, докато не се появи шеста страница. Тя е Страница 6 / 6 - автоматично става така. По описания от тебе начин, шестата страница ще се покаже като Страница 6 / 5. Сега разбра ли какво имам предвид?
  4. Не, не си ме разбрал. Ще се опитам да го обясня пак: Правя документ от 5 страници и искам да му номерирам страниците. Давам на Insert Page Number и добавям номер. така първа страница има номер: 1, втора страница 2 и т.н. След това, пред номера на страницата изписвам думата "страница", а след номера друго. Вече получените страници имат следния вид: Страница 1 от 5 Страница 2 от 5 Страница 3 от 5 Страница 4 от 5 Страница 5 от 5 Но ми се налага да напиша шеста страница. И шестата страница се получава така: Страница 6 от 5. Искам автоматично (както е на пробния файл) да се получи: Страница 6 от 6. Тоест, автоматично да се номерира и новата страница, а не ръчно да й променям номера.
  5. Не става! Опитах какво ли не, но пак не мога да го направя както е показано на файла proba.
  6. По точка 1 не ми стана ясно. Прикачвам един документ да видите как автоматично се променят страниците 1/5, 2/5, ..., а ако се добави нова автоматично се получава 1/6, 2/6, ... Това не можах да разбера как се прави! proba.doc
  7. Исках да пиша в няколко други теми за Word, но всичките бяха заключени. С Word 2013 съм и имам няколко въпросa: 1. Имам документ от 5 страници и слагам номерация по следния начин: 1/5, 2/5, ... тоест да се знае коя е страницата в момента и колко общо страници има. Но, когато станат 6 страници, трябва ръчно да променям, за да стане 1/6, 2/6, ... Има начин всичко това да се прави автоматично и пак да изписва 1/ХХХ, 2/ХХХ, ..., без значение колко страници ще се добавят. Как се прави? 2. Как да направя автоматично, когато запаметявам документ и го кръстя с някакво име, между думите да има тирета? Пример: Проба-проба-проба.docx Въпросът ми е и за какво се прави това? Много хора го използват, дори някои сайтове сами слагат тирета между думите, когато сваляш документ от тях. Питал съм, но никой не може да ми обясни. 3. По какъв начин се прави всеки документ, когато го именувам, след името автоматично да се добавя номер, букви, думи или всичко заедно? Пример: Проба-проба-проба-ААА123. Този номер се слагал, поради няколко причини: всеки документ да има номер и да се подреждат по-лесно; да се знае кой е собственик или автор на документа. 4. Когато напиша нещо и го изпратя на някой, той го препрати на друг и т.н., искам да се знае, че аз съм автор. Имаше начин да се напише нещо и да се знае кой е автор. Как се правеше?
  8. Това вече е друго! Голям си!
  9. Тук е много по-добре! Обаче можеш ли по същия прекрасен начин да направиш и предната снимка?
  10. Не е хубаво качеството. Когато се направи на голям плакат няма да стои добре.
  11. Имам една идея, но не знам как да я реализирам. Искам да намеря снимки на велики българи и да ги направя във вектори (или криви, не знам как точно се казва). Тоест, да мога да ги уголемявам, за да правя плакати, да се слагат на фасади и т.н. За целта имам няколко въпроса: 1. С каква програма се прави обикновено изображение да стане във вектори? 2. Всяко изображение ли може да стане във вектори? Примерно на Левски има големи снимки в интернет, но на хан Аспарух са едни малки. Това ще окаже ли влияние и дали изобщо ще може да се направи? 3. Някаква идея откъде да намеря качествени снимки?
  12. За включване изключен компютър ще трябва да се направи настройка в BIOS за разписание. - няма нужда от това. Ще си сложа програма за автоматично пускане на лаптопа. Имало някакви безплатни.
  13. IVAN, или нямам, или не знам как да го открия. Но не искам да минава през телефона, искам лаптопът сам да си се включва.
  14. Имам нужда от програма, която да ми служи като аларма. Тоест, да я настроя да стартира автоматично компютъра, но с избрана от мен песен. Няма значение дали песента ще се стартира от Уинамп, видеоплеър или по друг начин. С лаптоп съм с ОС Windows 7 Ultimate.
  15. Прегледах различни безплатни сайтове за QR кодове, но или те се бъгват или аз нещо правя както трябва. Искам да направя QR код, който да съдържа следната информация: линк, имена, телефон, организация и по възможност снимка, като тази от лична карта. Ще правя едни пропуски и за да не ги фалшифицират, искам да им сложа такъв код с тези данни. В сайтовете въвеждам данните, но когато се генерира кодът и искам да го разчета, появява ми се само един вид информация. Тоест, само линк, или само адрес, или само имена, но не и цялата въведена информация. Може и да е нещо от четеца. Ще помоля да ми препоръчате и някой качествен четец за Андроид. Също така, ще помоля и за някоя работеща безплатна програма, с която да си направя такъв код, дори предпочитам програма. Защото искам да пише "име", а не "name", както и да си добавя моя информация и да мога да запазвам кода в различни формати.
×
×
  • Създай ново...